„De ce plătesc bucureștenii 495 de lei pe gigacalorie?” Virgil Popescu o acuză pe Gabriela Firea că acoperă pierderile din sistemul de termoficare din buzunarul cetățenilor

Redactor:
Gilda Popa
„De ce plătesc bucureștenii 495 de lei pe gigacalorie?” Virgil Popescu o acuză pe Gabriela Firea că acoperă pierderile din sistemul de termoficare din buzunarul cetățenilor

Gabriela Firea are obligația să explice bucureştenilor de ce plătesc 495,51 lei pe gigacalorie deşi, prin TermoEnergetica, municipalitatea o cumpără cu 196 lei de la ELCEN, afirmă ministrul Economiei, Virgil Popescu. El adaugă că sistemul de termoficare din București, aflat în grija Primăriei Municipiului București, este în prag de colaps, că țevile sunt vechi și ruginite, iar pierderile de apă caldă pe rețea sunt imense.

Afirmațiile lui Virgil Popescu vin în contextul în care Gabriela Firea a comentat marţi proiectul Ministerului Energiei de renunţare la subvenţionarea gigacaloriei pentru consumatorii casnici. Edilul Capitalei a spus că parlamentarii PSD vor vota împotriva unei astfel de iniţiative.

Doamna Gabriela Firea are obligația să răspundă la o întrebare vitală: de ce plătesc bucureștenii 495,51 lei pe Gigacalorie deși, prin TermoEnergetica, o cumpără cu 196 lei (fără TVA) de la ELCEN? Răspunsul cu siguranță va fi unul revelator!”,a scris Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul a sugerat că diferența de bani acoperă, de fapt, pierderile din sistemul de termoficare.

Oare nu cumva din așa zisa subvenție, pe care spune că o plătește pentru cetățenii ”din blocurile vechi de apartamente, care nu și-au permis financiar să se mute în blocuri noi sau în zonele rezidențiale din județul Ilfov”, acoperă de fapt și pierderile de pe rețeaua avariată, pe care nu a fost în stare să o modernizeze?!? Nu este o noutate pentru nimeni că sistemul de termoficare din București, aflat în grija Primăriei Municipiului București, este în prag de colaps, că țevile sunt vechi și ruginite, iar pierderile de apă caldă pe rețea sunt imense. Dar primarul Capitalei, doamna Firea, în loc să prezinte soluții aruncă cu acuzații nefondate!

Ce se întâmplă cu suma de 299,51 lei?!?! Ce acoperiți de fapt cu această sumă? Cred că bucureștenii au dreptul să afle aceste informații!”, a adăugat Popescu.

Din seria ce se întâmplă cu banii care sunt administrați de primarul general al Capitalei:Doamna Gabriela Firea are…

Publicată de Virgil Popescu pe Miercuri, 12 februarie 2020

Ministrul a mai spus că a discutat cu cei de la BERD despre posibilitatea unor împrumuturi pentru a moderniza ELCEN, dar și rețeaua de termoficare din București, pentru o soluție integrată, eficientă cu costuri mai mici pentru bucureșteni.

P.S. Poate înțelege dna Firea dacă explic din nou: definirea consumatorului vulnerabil nu are nicio legatură cu subvenția pe care Consiliul General o acordă bucureștenilor. Consumatorul vulnerabil va fi definit de un comitet interministerial, care va fi condus de Ministerul Muncii, pentru că acolo este materia de drept, unde va fi prezent și Ministerul Dezvoltării, pentru că acolo sunt primariile. Și va fi implicat și Ministerul Ecomomiei și Energiei. Definirea consumatorului vulnerabil nu o împiedică nicio primărie să dea subvenții în continuare. Lăsați campania electorală și treceți la treabă!”, a încheiat Popescu.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a revenit miercuri, la Antena 3, asupra presupusei intenții a Guvernului PNL de a interzice  subvenționarea gigacaloriei. Ministrul a spus că toată povestea este un „fake news” și că se lucrează la Ministerul Muncii la o definiție a „consumatorului vulnerabil”.

Nu interzice nimeni niciunei primarii sa dea vreo subventie. Cum sa interzicem noi PMB? Ea cumpara gigacaloria si o vinde de doua ori mai scump. Cred ca asta ar trebuie sa o intrebe bucurestenii pe dna Firea, asa ceva este strigator la cer, dar nu e problema Guvernului”, a zis ministrul.

VIDEO ŞOC | Ce fac aceste asistente dintr-un spital COVID: ”Batjocoresc morţii”. Şefii spitalului au...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
Americanii l-au desconspirat pe Ceaușescu! I-au aflat cel mai ascuns secret. Este IREAL ce au...
Restaurant deschis în pandemie. Ce a decis să facă un chef cu banii de la...
Un influencer urmărit de 1 milion de oameni a murit de COVID-19, deși era convins...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
Patrick Cioaca nu mai exista. Ce s-a ales de baiatul Elodiei si al lui Cristian...
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
Este oficial! Capitala intră în scenariul roșu. Ce s-a decis în cadrul ședintei de azi....
BOMBĂ! Streinu-Cercel, veste CRUNTĂ pentru români. Cât timp va mai dura, de fapt, pandemia de...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ziaristul care s-a luptat cu presa, detectivii particulari, izolarea, ameninţările şi cu un colos financiar...
Inchide