De ce va sta 7 ani în închisoare „șmecherul cu BMW” care a omorât doi oameni pe Calea Floreasca

De ce va sta 7 ani în închisoare șmecherul cu BMW care a omorât doi oameni pe Calea Floreasca
Publicat: 22/04/2015, 16:10

Astfel, în documentul citat, judecătorii arată că au ținut cont de persoana lui Adronie, de periculozitatea socială a acestuia.

Aceste lucruri sunt „exprimate de gradul de înapoiere a conștiinței sale, de măsura în care sunt înrădăcinate în conștiința sa mentalitatea și deprinderile antisociale și deci de probabilitatea ca în viitor el să săvârșească fapte socialmente periculoase”.

Curtea a avut în vedere natura și gravitatea faptelor comise de Andrei Andronie, modalitatea și împrejurările de săvârșire a acestora, respectiv într-o stare avansată de ebrietate și fiind urmărit de către un echipaj al poliției rutiere, și de urmările tragice, respectiv moartea a două persoane și vătămarea corporală a altor patru persoane.

„De asemenea, Curtea ține cont și de atitudinea procesuală a inculpatului Andronie Traian Andrei, care nu a recunoscut comiterea faptelor deduse judecății în modalitatea reținută și descrisă. Este evident, în opinia Curții, că inculpatul nu realizează, nu conștientizează nici la acest moment gravitatea faptelor săvârșite, consecințele acestor fapte, atât în ceea ce privește pe cele două victime, ireversibile, cât și asupra membrilor familiilor acestora, încercând în pofida evidenței relevate de probele administrate, să-și minimalizeze culpa în producerea accidentului de circulație din data de 5 noiembrie 2011”, se arată în motivarea instanței.

Totodată, judecătorii susțin că nu poate fi ignorată nici atitudinea jignitoare a inculpatului la adresa victimelor după producerea accidentului de circulație și lipsa de respect a acestuia față de autorități.

Andrei Andronie a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București, în 5 decembrie 2014, la șapte ani de închisoare pentru producerea accidentului din noiembrie 2011, de pe Calea Floreasca, în urma căruia au murit un taximetrist și o tânără, iar alte trei persoane au fost rănite.

Pedeapsa lui Andrei Andronie a fost astfel majorată de la cinci ani și șase luni, cât dispusese, în 4 aprilie 2014, Judecătoria Sectorului 1.

În același dosar, Petruț George Barbu a fost condamnat la nouă luni de închisoare, tot pentru ucidere din culpă, instanța dispunând suspendarea executării pedepsei, cu un termen de încercare de doi ani și nouă luni. Instanța a menținut astfel pedeapsa dispusă de Judecătoria Sectorului 1.

Andrei Andronie și George Barbu au fost obligați să plătească familiilor victimelor daune morale de 125.000 de euro, bani care vor fi achitați de doi asigurători. Suma a fost redusă de la 490.000 de euro, cât stabilise Judecătoria Sectorului 1 că trebuie să plătească cei doi părților civile din dosar.

Instanța a admis astfel acțiunile civile formulate de Corneliu Micu, Emilia Micu, Ianula Sofia Grama Micu, Luana Ramona Neamțu, Maitner Eugen Micu, Janina Ștefania Dincă, Marcela Nistor și George Ciprian Nistor și i-a obligat în solidar pe cei doi inculpați la plata unor daune materiale și morale, reținând culpa lui Andronie de 90 la sută la producerea accidentului și a lui Barbu de 10 la sută.

Judecătorii i-au obligat pe asigurătorii de răspundere civilă SC Omniasig Vienna Insurance Group SA și SC Astra Asigurare Reasigurare SA să plătească părților civile sumele la care au fost obligați asigurații acestora, Andrei Andronie și George Barbu, proporțional culpei reținute în sarcina fiecăruia.

În dimineața zilei de 5 noiembrie 2011, polițiștii au încercat să-l oprească în trafic pe Andrei Andronie, pe Calea Floreasca, care conducea un autoturism BMW, cu viteză foarte mare. Urmărit de polițiști, tânărul a lovit un alt autoturism, iar în urma impactul, mașina lui a fost proiectată într-un taxi oprit pe partea dreaptă a drumului, în care se pregătea să urce o tânără de 22 de ani.

Taximetristul și tânăra au murit pe loc, iar alte trei persoane au fost rănite și transportate atunci la spital.

În 15 aprilie 2013, Andrei Traian Andronie a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, dar și pentru că a refuzat să îi fie recoltate probe biologice.

Andrei Andronie a stat în arest din 6 noiembrie până în 6 decembrie 2011, când a fost eliberat în urma unei decizii a Tribunalului București.

Taximetristul Robert Ștefan Micu (32 de ani) care a murit în accident, era absolvent a două facultăți și se pregătea de nuntă, declarau rudele acestuia, după accident. Sora și unchiul acestuia au spus că acesta practica taximetria în timpul liber, în rest activând în cadrul unui ONG.

Andrei Andronie, care la data accidentului avea 20 de ani, studia la o universitate din străinătate și venise atunci în București pentru scurt timp.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto