De necrezut! Cu câți lei a ajuns să se vândă pe OLX o cască de copiat la Bacalaureat 2022

De necrezut! Cu câți lei a ajuns să se vândă pe OLX o cască de copiat la Bacalaureat 2022
Cu câți lei a ajuns să se vândă pe OLX o cască de copiat la Bacalaureat 2022 / Sursă Foto: OLX
Publicat: 23/06/2022, 17:59
Actualizat: 23/06/2022, 18:00

O „cască de copiat” se vinde sau închiriază pe site-urile de anunțuri cu câteva sute de lei, potrivit mai multor anunțuri publicate recent. Cu toate că unii elevi cred că pot fi ajutați de astfel de dispozitive, de regulă, examinatorii sunt foarte prompți și descoperă tentativele de fraudă.

Pentru închirierea unei astfel de căști, elevii trebuie să plătească 300 de lei.

„Închiriez cască de copiat pentru probele de bacalaureat. Casca este într-o stare impecabilă, se aude foarte bine, este de ușor de ascuns, în ureche nu se observă.

Pentru mai multe detalii, mă puteți contacta. Anunțul este disponibil doar în zona Iași.

300 de lei negociabil pentru toate cele trei probe din iunie. Dar vă pot lăsa casca oricând până după bacalaureat (5-8 zile) ca să puteți să o testați, prețul fiind același”, scrie într-un anunț de pe un site de profil.

Câți lei primește un profesor evaluator, pentru fiecare lucrare corectată la Bacalaureat 2022 sau la Evaluarea Națională

Profesorii evaluatori de la examenele naționale (Evaluarea Națională și examenul de bacalaureat) primesc anul acesta sume mai mari față de anul trecut, creșterile variind între 10 și 160 de lei.

Sumele au fost aprobate prin Ordinul de ministru nr. 3.887 din 23 mai.

Profesorii supraveghetori/asistenți beneficiază de o majorare de doar 10 lei pe zi față de anul trecut, astfel că asistenții de la Evaluarea Națională primesc 110 lei pe zi, iar cei de la bacalaureat primesc 120 de lei pe zi, potrivit EduPedu.

Potrivit sursei citate, președinții de comisii de evaluare la Bacalaureat, în centrele cu peste 750 de absolvenți, pot primi până la 2.200 de lei.

Pentru profesorii evaluatori, creșterea este de 0,7 lei la Evaluarea Națională și 1,25 lei la Bacalaureat, pentru fiecare lucrare corectată.