De râsul lumii! Ce a pățit un român, după ce a fost prins făcându-și nevoile într-o biserică din Italia, de față cu enoriașii

De râsul lumii! Ce a pățit un român, după ce a fost prins făcându-și nevoile într-o biserică din Italia, de față cu enoriașii
Publicat: 29/09/2022, 12:14
Actualizat: 29/09/2022, 12:15

Un român a fost expulzat recent de pe teritoriul localității italiene Novara, după ce a fost prins de polițiștii locali în timă ce vandaliza catedrala din apropiere. Bărbatul a fost surprins în plină acțiune de către polițiști și de alte persoane care au contactat autoritățile.

Un cetățean român a fost surprins făcându-și nevoile fiziologie atât în interiorul lăcașelor sfinte, cât și în preajma acestora. În urma gestului inadmisibil, mai multe persoane au sunat la poliție și au semnalat acest comportament.

„Am primit la secție mai multe semnalări care denunțau prezența deranjantă și jenantă a unei persoane în catedrală (Duomo di Novara, cunoscută oficial ca fiind Catedrala Santa Maria Assunta – n.r.) și în biserica din piazza Gramsci (Chiesa del Rosario – n.r.)”, a explicat Raffaele Lanzo, șeful Poliției Locale din Novara.

„Agenții de la Poliția Locală au intervenit imediat pentru a-i tutela pe credincioși și trecători, prinzând bărbatul în flagrant, chiar în timp ce-și făcea nevoile fiziologice în fața trecătorilor”, a mai adăugat Lanzo.

După ce a fost identificat, forțele de ordine i-au aplicat bărbatului român un ordin de restricție pentru a nu mai intra pe teritoriul localității Novara.

Cu toate acestea, românul a fost surprins de polițiști din nou în localitate, la câteva zile după ce a primit ordinul de restricție, pe numele său fiind înregistrat un nou proces verbal pentru încălcarea primei măsuri, potrivit Primanovara.it.

Un român a fost expulzat din Italia, după ce a ajuns beat la spital de 73 de ori

Potrivit Messaggero Veneto, un român a fost suprins în stare avansată de ebrietate și dus la spital de 73 de ori de către polițiștii italieni, iar 45 dintre situații au avut loc de la începutul anului.

În 49 din totalul cazurilor, românul transportat constant de polițiști la camera de urgență a spitalului Pordenone, a părăsit unitatea medicală înainte de încheierea verificărilor.

Românul de 54 de ani a fost urcat la bordul unei curse Veneția-București și are interdicție de a intra în Italia vreme de 5 ani. Bărbatul se afla în Italia din 2003, stabilindu-se inițial în provincia Torino, însă în 2014 s-a mutat în Friuli-Venezia Giulia, în provincia Pordenone.

A lucrat la o firmă din Friuli, însă s-a prezentat la locul de muncă doar de câteva ori.

Ordinul de expulzare a validat de Tribunalul din Trieste, instanța subliniind că decretul de expulzare „a fost adoptat din motive de siguranță publică”.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase