Decizia CAB privind Companiile Municipale, DEFINITIVĂ, dar nu IREVOCABILĂ! Firea, discuții cu reprezentanții firmelor din Holdingul Municipal

Publicat: 28/11/2018, 20:01
Actualizat: 26/03/2019, 05:37

Primarul general, Gabriela Firea, s-a întâlnit cu reprezentanții tuturor companiilor care fac parte din Holdingul Municipal pentru a discuta cu ei despre decizia Curții de Apel București, care ar anula hotărârile de înființare a companiilor municipale.

„Am organizat această întâlnire pentru că toți cei care conduc destinul companiilor municipale și-au exprimat preocuparea față de decizia Curții de Apel, fiind îngrijorați atât pentru sutele de angajați pe care îi au în subordine cât și pentru situația lucrărilor de utilități publice pe care le desfășoară. Doresc să ii asigur încă o dată pe cei peste 3.000 de angajați că societățile municipale sunt legale și funcționale 100%, există cai excepționale de atac a acestei decizii, hotărârea fiind definitivă dar și nu irevocabilă„, a transmis, miercuri, Gabriela Firea, printr-un comunicat de presă.

Reprezentanții Primăriei Capitalei spun că directorii generali ai companiilor municipale intenționează să îi dea în judecată pe politicienii care au făcut afirmații publice referitoare la legalitatea companiilor pe care le conduc, „pentru că prestigiul acestora a fost grav afectat. De altfel, în Codul Comercial sunt prevederi exprese în ceea ce privește valoarea credibilității unei companii și apărarea reputației„.

„Reprezentanții Direcției Juridice a PMB au declarat nu numai că activitatea companiilor nu este în pericol ci că, mai mult decât atât, acestea au obligația să funcționeze normal, să își gestioneze corespunzător capitalul social și să își continue, conform graficelor de lucrări, proiectele începute. Totodată, juriștii au mai explicat că semnarea, în continuare, a contractelor de lucrări este legală, pentru că nu există un dosar de radiere sau desființare a companiilor. Acestea trebuie să funcționeze ca și până acum, mai ales că au contracte în derulare și bani în gestiune. Totodată, se va aștepta motivarea instanței și, până atunci, se vor finaliza și calculele societăților municipale care vor cuantifica pierderile de imagine cauzate de acest demers politic nefundamentat”, se mai arată în comunicatul PMB.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase