DECIZIE. Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă și soțul ei, trimiși în arest la domiciliu

Redactor:
Gandul
DECIZIE. Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă și soțul ei, trimiși în arest la domiciliu
Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă și soțul ei, trimiși în arest la domiciliu / Sursă FOTO: bursa.ro

Curtea de Apel de la Cluj a desființat în cursul zilei de miercuri, 27 mai, decizia de arestare preventivă luată de Tribunalul Sălaj împotrviva președintelui asociației ACS Volei Municipal Zalău Vasile Coța și Daniela Coța, acționar în cadrul clubului, astfel încât aceștia vor sta în arest la domiciliu.

De asemenea, în decizia de miercuri a Curţii de Apel Cluj se mai arată că pe durata arestului la domiciliu inculpaţii au obligaţia să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi şi să nu comunice cu martorii, experţii din dosar, precum şi cu jucătorii, antrenorii şi membrii ACS Volei Municipal Zalău, potrivit agerpres.ro.

Dacă cei doi inculpați încalcă cu rea-credinţă măsurile sau a obligaţiile care le revin sau dacă există suspiciunea rezonabilă că au comis cu intenţie o nouă infracţiune, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive, adaugă magistraţii Curţi de Apel.

Curtea de Apel a demis arestul la domiciliu pentru soții Coța

Soţii Coţa, în calitate de reprezentanţi de fapt şi de drept ai Clubului Volei Municipal Zalău, în perioada 2017 – 2020, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi obţinut pe nedrept peste 1.200.000 de lei din bugetul local al Municipiului Zalău cu titlu de finanţări nerambursabile, prin prezentarea de documente false sau inexacte, potrivit procurorilor care se ocupă de acest caz.

În plus, inculpații şi-ar fi însuşit din conturile clubului peste 1.900.000 de lei prin întocmirea a 228 de înscrisuri care atestau în mod nereal remiterea unor sume de bani către jucători sau antrenori, în aceeaşi perioadă de timp.

Daniela Coţa a fost preşedintele Organizaţiei Femeilor Social Democrate (OFSD) Sălaj şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PSD, fiind suspendată vineri din calitatea de membru al PSD, având în vedere faptul că este urmărită penal. Daniela Coţa a fost consilier de stat pe probleme de tineret şi sport al premierului Viorica Dăncilă, viceprimar al municipiului Zalău, precum şi candidat al PSD la alegerile parlamentare din 2016.

Inchide