DECIZIE. Programările pentru eliberarea pașapoartelor și pentru examenul auto se vor face exclusiv online

DECIZIE. Programările pentru eliberarea pașapoartelor și  pentru examenul auto se vor face exclusiv online
Publicat: 10/03/2020, 18:30

Cererile pentru eliberarea pașapoartelor vor fi depuse, începând din data de 11 martie, exclusiv online, iar această măsură va fi valabilă cel puțin până la sfârșitul lunii. La fel se va proceda și în cazul programării pentru examenul auto.

Potrivit oficialilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) programările online au rolul de a preveni aglomerația pe holurile insituțiilor.
Accesul în vederea depunerii cererilor de eliberare a pașapoartelor va fi permis doar solicitanților și, după caz, reprezentanților legali ai acestora, în baza programărilor online și a documentului de identitate, în original.

În ceea ce privește ridicarea pașapoartelor, accesul se va putea face numai pe baza tichetului eliberat la depunerea cererii și a cărții de identitate.

Totuși, polițiștii recomandă cetățenilor să opteze pentru ridicarea pașapoartelor prin serviciile de curierat, în condițiile în care cletuielile de expediție sunt în valoare de opt lei, la care se adaugă TVA.
În același timp,programările pentru examenul auto se vor face tot online, însă examinările se vor desfășura în condiții normale, ca și până acum.

În funcție de evoluția situației la nivel național, măsurile pot fi prelungite pentru o perioadă ce va fi stabilită ulterior.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase