Decizie scandaloasă a unor judecători din Prahova. Ce au hotărât în cazul a trei tineri care au violat o colegă de liceu

Decizie scandaloasă a unor judecători din Prahova. Ce au hotărât în cazul a trei tineri care au violat o colegă de liceu
Publicat: 25/08/2015, 19:50

Trei tineri trimiși în judecată de procurorii Parchetului Judecătoriei Vălenii de Munte pentru viol în grup și producere de materiale pornografice după ce au violat o colegă de liceu se află în libertate, la peste nouă luni de la comiterea faptei, ei fiind condamnați de magistrații de la Judecătoria Vălenii de Munte la pedepse constând în „măsura educativă a asistării zilnice”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei trei tineri, Fabian George Brujbeanu, în vârstă de 17 ani, Andrei Răzvan Radu, în vârstă de 17 ani, și Dumitru Adrian Ion, în vârstă de 15 ani, elevi la Liceul Tehnologic „Romeo Constantinescu” din orașul Vălenii de Munte, au fost trimiși în judecată în luna decembrie a anului trecut, fiind acuzați că au violat o adolescentă, colegă de liceu cu ei.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului Judecătoriei Vălenii de Munte, în 12 noiembrie 2014, cei trei au violat-o timp de trei ore și jumătate pe colega lor de liceu. Inițial, Fabian Brujbeanu a făcut rost de numărul de telefon al fetei, cei doi schimbând câteva mesaje în care băiatul și-a ascuns identitatea, iar în 12 noiembrie 2014 a invitat-o pe fată să se întâlnească cu el în apropierea autogării din Vălenii de Munte.

„În timpul în care coresponda cu victima prin mesaje, Brujbeanu Fabian le-a spus coinculpaților că persoana vătămată a mai întreținut raporturi sexuale cu alți băieți și le-a dat de înțeles că toți trei ar putea avea raporturi sexuale cu ea”, se arată în rechizitoriu.

După ce fata s-a întâlnit cu Brujbeanu și a constatat că băiatul cu care corespondase prin mesaje telefonice este coleg de școală dintr-un an mai mare, cei doi au plecat la o plimbare, în urma insistențelor băiatului, mai scrie în rechizitoriu.

„Au mers împreună, până au ajuns într-un loc izolat, lângă albia râului Teleajen. Când au ajuns și inculpații Radu Andrei și Ion Adrian, inculpatul Brujbeanu Fabian s-a prefăcut că nu știe ce caută ei acolo. Presimțind intențiile celor trei, persoana vătămată a vrut să plece, însă inculpatul Brujbeanu Fabian a luat-o în brațe, rugând-o să rămână. (Victima – n.r.) l-a refuzat încă o dată, moment în care inculpatul Brujbeanu Fabian a scos un briceag, l-a deschis și i l-a pus victimei la gât, amenințând-o că dacă nu rămâne o va omorî”, se arată în rechizitoriu.

Procurorii au ajuns la această concluzie chiar în urma declarației celui mai tânăr dintre inculpați, Adrian Ion, care a recunoscut fapta.

În timpul violului, unul dintre băieți a filmat actele sexuale, anchetatorii găsind înregistrări explicite în telefonul acestuia. Mai mult, cel care a pus la cale violul a chemat și un al patrulea bărbat, însă acesta nu a venit, susțin procurorii.

„În timp ce Radu Andrei o ținea de picioare, iar Brujbeanu Fabian avea cuțitul la gâtul acesteia, victima a fost forțată să întrețină un act sexual oral cu inculpatul Brujbeanu Fabian. În timpul actului sexual, inculpatul Brujbeanu Fabian și-a scos telefonul mobil și a început să vorbească la telefon cu o altă persoană, chemând-o și pe aceasta să vină și să întrețină raporturi sexuale cu victima”, se arată în rechizitoriu.

Procurorii au stabilit că cei trei au violat-o pe fată trei ore și jumătate. După lăsarea întunericului, au lăsat-o să plece, Brujbeanu cerându-i să meargă înainte, să nu fie văzuți împreună. Ajunsă în autogară, fata s-a întâlnit cu prietenul ei, căruia i-a povestit ce i s-a întâmplat.

În aceeași zi, tânăra a reclamat violul și a obținut certificat medico-legal care atestă că avea leziuni traumatice pe trunchi, gât și membre, iar potrivit procurorilor concluziile certificatului medico-legal se coroborează cu declarațiile victimei, care a povestit cum i-au imobilizat capul și gâtul pentru a o viola și cum au presat-o pe trunchi cu genunchii, pentru a o imobiliza.

Doi din cei trei agresori au fost inițial arestați preventiv, însă au fost eliberați după două luni și jumătate, în 3 februarie 2015, printr-o decizie a Judecătoriei Vălenii de Munte, care a înlocuit arestul preventiv cu cel la domiciliu. Pe parcursul cercetării penale, cei doi adolescenți de 17 ani au susținut că tânăra a consimțit să aibă relații sexuale cu ei, negând orice formă de constrângere asupra sa.

„Cei doi inculpați, refuzând să își asume responsabilitatea faptelor comise, au construit o strategie de apărare centrată pe victimizarea lor, încercând să arunce vina asupra persoanei vătămate, întrucât aceasta are o imagine negativă în societate”, spun procurorii care i-au trimis în judecată pe cei trei.

În schimb, colegul lor a recunoscut faptele și le-a declarat procurorilor că în momentul în care fata nu voia să întrețină acte sexuale era amenințată cu briceagul spunându-i-se: „Vezi dacă taie, că așa taie și gâtul”.

În 8 iunie, după o jumătate de an de proces, Judecătoria Vălenii de Munte i-a condamnat pe cei trei pentru viol.

Conform sentinței publicate pe portalul instanțelor de judecată, cei doi tineri de 17 ani au fost pedepsiți cu „măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de șase luni”, în timp ce colegul lor mai mic a primit aceeași pedeapsă, dar pe o durată de patru luni. În această perioadă, ei nu au voie să ia legătura cu fata sau cu familia acesteia și trebuie să se prezinte periodic la Serviciul de probațiune.

De asemenea, cei trei trebuie să plătească fetei daune morale de 25.000 de lei.

Tânăra a contestat sentința, primul termen fiind programat pentru 11 septembrie, la Curtea de Apel Ploiești.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Șoferii nu pot fi obligați prin lege. Gestul la volan pentru care niciun polițist nu...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata