Declarație scandaloasă a șoferului care era să omoare patru oameni la Fântâna Miorița . Ce a spus la prima audiere

Publicat: 07/11/2016, 17:43
Actualizat: 16/06/2021, 20:11

Iulian Șerban Sănducu este acuzat de procurorii Parchetului Capitalei de tentativă de omor calificat după ce, în data de 15 iulie 2015, când se afla la volanul unui Volkswagen Touareg, s-a șicanat în trafic cu șoferul unei Dacia Logan și, la un moment dat, în apropiere de Fântâna Miorița din Capitală, a virat brusc la dreapta, a acroșat celălalt autoturism și l-a proiectat în afara drumului. În mașina acroșată erau trei persoane, iar o a patra persoană mergea pe trotuar în momentul în care autoturismul lovit a trecut prin fața sa.

Ancheta procurorilor a fost demarată însă abia după ce pe rețelele de socializare a fost postată înregistrarea video a accidentului. Întreaga scenă a fost filmată cu o cameră montată pe o altă mașină aflată în spatele celor doi, iar pe înregistrare se vede cum Iulian Sănducu, șoferul mașinii de teren, lovește celălalt autoturism.

În fața instanței de judecată, Sănducu a spus că a avut această reacție violentă fiindcă a fost în șoc emoțional.

,,Nu am dorit nicio clipă să produc o coliziune și nici nu am dorit să pun în pericol viața cuiva. Dacia Logan a intrat în fața mea și după câteva momente a pus brusc frână, fără niciun motiv. În acel moment m-am speriat foarte tare, am frânat, apoi m-a cuprins un sentiment de revoltă. Am hotărât să îl determin pe celălalt conducător auto să oprească pentru a purta o discuție în legătură cu manevra sa. La scurt timp, șoferul Daciei a trecut pe banda doi de circulație, moment în care eu, cu intenția de a-l opri, l-am depășit și am vrut să intru în fața acestuia, dar nu am fost atent la schimbarea direcției, nu m-am mai asigurat și l-am acroșat. Eram în șoc emoțional”, a declarat Iulian Sănducu.

Acesta nu a putut să explice instanței de judecată, concret, de ce a vrut să îl oprească în mijlocul drumului pe Florin Constantin, conducătorul Daciei Logan, ci a spus că, din ce își amintește, voia doar să îl întrebe de ce a pus frână, dar nici el nu își poate explica manevra.

,,Detest acest tip de manifestări, dar iată că am ajuns să le fac. Sunt angajat de 15 ani la ROMATSA, sunt controlor de trafic aerian, și sunt considerat o persoana calmă și echilibrată”, a mai precizat Sănducu în fața magistraților.

După producerea coliziunii, șoferul a oprit și s-a dus să îi ajute pe cei trei ocupanți ai Daciei Logan să iasă din mașină. Și-a recunoscut vinovăția și au mers cu toții la Biroul de Accidente Rutiere Ușoare din Sectorul 1, unde a fost întocmit un proces verbal de constatare și s-a stabilit ca asigurarea auto a controlorului de trafic să acopere pagubele produse. Tot acolo, Sănducu spune că i-a dat suma de 1.000 de lei șoferului mașinii pe care a lovit-o, în compensație pentru timpul pierdut.

După ce înregistrarea video cu agresiunea din trafic a ajuns în mass-media, procurorii au deschis dosar penal pe numele lui Iulian Sănducu și l-au trimis în judecată sub acuzația de tentativă de omor calificat și deranjarea ordinii și liniștii publice. Inițial, acesta a declarat procurorilor că nu a fost vorba de o șicanare în trafic, ci ar fi vrut să intre la benzinăria din apropiere ca să își ia țigări. În fața instanței, însă, a recunoscut că a mințit, spunând că îi era rușine de fapta sa și se temea de reacția publică.

În acest dosar s-au constituit părți civile Florin Constantin, șoferul Daciei Logan lovite de Sănducu, Ion și Aurora Constantin, părinții șoferului, care se aflau în mașină în momentul în care aceasta a fost acroșată, și Iuliana Brad, femeia pe lângă care a trecut autoturismul scăpat de sub control. Cei patru solicită lui Iulian Sănducu daune morale și materiale de peste 50.000 de euro.

Dacă va fi găsit vinovat de tentativă de omor calificat, controlorul de trafic aerian riscă să stea în spatele gratiilor până la 14 ani și să plătească despăgubirile cerute de părțile vătămate.

VIDEO: trafictube.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce salariu are o farmacistă de la Dr. Max sau Catena, acum, în 2024. De...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
A murit o MARE DOAMNĂ a presei din România. A plecat la Ceruri, spre Lumină
Ce tragedie! A murit chiar în ziua de Paște. Toată România îi știa vocea
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Madonna a avut cei mai mulți participanți la un concert din istorie