DECLARAȚII. Avocatul lui Traian Băsescu despre dosarul în care fostul președinte ar figura ca sursă a Securității: ”Toate documentele sunt semnate cu numele Traian Băsescu, căpitan de cursă lungă”

DECLARAȚII. Avocatul lui Traian Băsescu despre dosarul în care fostul președinte ar figura ca sursă a Securității: ”Toate documentele sunt semnate cu numele Traian Băsescu, căpitan de cursă lungă”
Traian Băsescu. Sursă FOTO: Facebook
Publicat: 24/05/2020, 19:38
Actualizat: 24/05/2020, 20:15
Potrivit unei dezvăluiri realizată de Antena 3, fostul președinte figurează într-un dosar în calitate de sursă a Securității chiar cu numele de ”Traian”. Investigația îl are ca subiect pe Gheorghe Pădure. Avocatul fostului președinte a făcut declarații în acest caz.
Avocatul fostului președinte contrazice informațiile și spune că dosarul se referă doar la activitatea desfășurată de Băsescu în calitate de elev al Institutului de Marină, iar acesta nu a semnat niciun raport cu numele de ”Traian”. ”Toate documentele sunt semnate cu numele Traian Băsescu, căpitan de cursă lungă”, potrivit Antena 3.

Eliza Corbeanu, avocatul lui Traian Băsescu: Dosarul de la CAB nu analizează activitatea desfășurată de Băsescu în perioada 1988-1989. Dosarul se referă doar la activitatea desfășurată de Băsescu în calitate de elev al Institutului de Marină.

”O precizare, dosarul de la CAB nu analizează activitatea desfășurată de Băsescu în perioada 1988-1989. Aceasta e sesizarea CNSAS. S-a pornit de la acele note, presupus a fi date de Traian Băsescu în perioada când nu avea calitatea de reprezentant al Navrom Constanța la Anvers.

De aceste documente știam. Cred că aspectele acestea despre Gheorghe Pădure au apărut chiar la dumneavoastră la emisiune. Știam că Pădure îl acuzase pe Băsescu că a dat note la securitate.

Dosarul se referă doar la activitatea desfășurată de Băsescu în calitate de elev al Institutului de Marină. Băsescu nu a semnat niciun raport cu numele de ”Traian”. Toate documentele sunt semnate cu numele Traian Băsescu, căpitan de cursă lungă”, a spus Eliza Corbeanu, avocata lui Băsescu.

Traian Băsescu figurează în documentul trimis de CNSAS ca informator al Securității. Documentul arată că fostul președinte figurează în dosar în calitate de sursă chiar cu numele de ”Traian”. Investigația îl are ca subiect pe Gheorge Pădure.

O notă informativă primită pe 25 septembrie 1989, semnată de ”Traian”, în calitate de sursă arată:

”Reluând subiectul Pădure, care a mai făcut obiectul unor note informative în luna mai, relatez următoarele. Așa cum am informat, în luna mai, tentativa rămâne în străinătate a ospătarului Labiș, de la bordul navei Piatra Olt, recuperarea lui Labiș și discuția cu acesta cu ocazia îmbarcării sale pe Tutova pentru repatriere, m-au făcut să trag concluzia că Pădure se ocupă cu recrutarea în vederea rămânerii în Anvers a personalului de pe navele noastre.

Mai mult, din diverse surse, am aflat că Pădure și-a petrecut o bună parte din vara lui 1988 pe litoral, la Eforie, unde putea fi văzut zilnic în restaurantul hotelului Europa, lucru care explică probabil numărul mare de ospătari din Eforie care au rămas în Anvers și Rotterdam, de la bordul navelor noastre”, se arată în documentul din 1989.

Gheorge Pădure spune: ”Mi se par informații total neavenite”

Gheorge Pădure a declarat că nu știa ca este investigat, dar avea o bănuială și evita discuții  provocatoare. ”În dosarul CNSAS, sunt 12 surse, unul este Traian Băsescu. În tot dosarul se făcea un instructaj cu acești informatori. Ei erau învățați să fie provocatori. Caracteristic în tot dosarul, sunt informații fără substanță. Băsescu nu își explica de ce nu am cumpărători, la magazinul meu. Eu vindeam engross, nu vindeam la public. Mi se par informații total neavenite. Toți care urmăreau și informau nu ca să îmi facă mie rău”, a spus Gheorge Pădure pentru Antena 3.

De asemenea, în 2019, Gheorge Pădure declara:

„Nu știam și să știți că nu mă miră ce a făcut Traian Băsescu, pentru că nu ar fi prima minciună și nici prima turnătorie, aș crede. Pentru că probabil pentru a-și păstra postul acolo în Anvers, făcea parte din fișa postului să devină util și în alte domenii, cu alte cuvinte de a informa ce se întâmplă.

Într-adevăr, eu am lucrat în portul Anvers și livram prin magazinul pe care îl aveam către tot ce înseamnă marinar care intra în portul Anvers, inclusiv românilor. Românii de altfel nu erau printre cei mai buni clienți pentru că nu aveau prea multe posibilități.

Cu toate acestea ei strângeau și cumpărau de la mine, dar niciodată, prin faptul că eu devenisem belgian la acel moment, evitam orice fel de discuții de genul celor care le prezintă Traian Băsescu „, a declarat Gheorge Pădure, în exclusivitate pentru „Exces de putere„.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Ireal ce au găsit medicii din Botoșani în burta ei: E URIAȘĂ!
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Devine obligatoriu prin lege în România. Îți confiscă toți banii. Se aplică din 1 octombrie
Cine a fost amanta lui Florin Piersic. S-a iubit cu actorul timp de nouă ani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Anders Celsius, omul din spatele scalei de temperatură