Declarații de ultimă oră. Raed Arafat: ”Sărbătorile religioase se fac doar cu participările celor domiciliați în localitatea respectivă”. În ce condiții vor fi carantinate localitățile?

Declarații de ultimă oră. Raed Arafat: ”Sărbătorile religioase se fac doar cu participările celor domiciliați în localitatea respectivă”. În ce condiții vor fi carantinate localitățile?
Publicat: 05/10/2020, 22:10
Actualizat: 06/04/2021, 14:41

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), dr. Raed Arafat, a făcut în urmă cu câteva minute declarații privind deciziile adoptate de către CNSU. DSP Bucureşti a recomandat câteva măsuri care au fost adoptate în cele din urmă. Raed Arafat a declarat că fost luată decizia permiterii sărbătorilor religioase, însă numai cu participanți din localitatea respectivă. În ceea ce privește carantinarea localităților, măsură va fi decisă când pragul de 3 cazuri/1.000 de locuitori va fi trecut

Raed Arafat: ”Sărbătorile religioase se fac doar cu participările celor domiciliați în localitatea respectivă”

Principalele declarații făcute de Raed Arafat:

”În urma votului CNSU, au fost stabilite următoarele aspecte care au fost solicitate:

Toate comitetele județene urmează să se întrunească pentru a lua toate măsurile prevăzute în Hotărârile de Guvern sau în CNSU în contextul unei incidente de 1.5 cazuri la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile sau dacă sunt considerente care trebuie să fie analizate.

Măsurile care vor fi analizate analizate în mod deosebit:

  • purtarea măștii în spațiile închise, dar și în cele deschise în mod deosebit, în cele publice, unde există aglomerație și e nevoie de portul măștii
  • carantinarea localităților care depășesc 3 cazuri/1.000 locuitori, luând în considerare dacă este o răspândire comunitară
  • interzicerea evenimentelor, precum nunți și botezuri în zonele în care  incidența cazurilor este  mai mare decât 1.5/1.000 locuitori în ultimele 14 zile
  • închiderea sau sistarea activității restaurantelor în interior în zonele care depășesc incidența de 1.5/ 1.000 locuitori. Acestea au fost decizii care au fost luate de Comitetul Național și prin Hotărârile de Guvern și solicităm tuturor Comitetelor județene și Comitetului municipiului București să implementeze aceste masuri unde regula o impune

Este în analiză posibilitatea suspendării activității agenților care nu respectă reglementările, cel puțin 30 zile de la momentul constatării abaterii.

în zonele în care avem incidența 1.5/1.000 locuitori, toți agenții economici și toate instituțiile publice și private să ia în considerare munca la domiciliu și decalarea programului. Trebuie să devină o obligație pentru instituțiile din zonele cu o incidența mai mare de 1.000 de locuitori.

Pelerinajul Sfintei Parascheva, doar cu persoane care au domiciliul sau reședința în localitate

  • Participarea la sărbătorilor religioase va fi permise numai persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea pelerinilor din alte localități. Este extrem de necesar. Riscul major nu este doar participare, ci și pe durata transportului sau înapoi acasă (…) Sper că populația ne înțelege. Sărbătorile se fac doar cu participările celor domiciliați în localitatea respectivă. Controalele vor fi intensificate și a regulilor. Ne așteptăm la colaborarea dumneavoastră! (…)
  • S-a mai luat încă o decizie. Persoanele alese la scrutinul electoral că primari, președinți  de CJ și a membrilor locali și județene să poată depună jurământul prevăzut în O.G. a Guvernului nr. 57 din 3 iulie 2019 privind Codul Administrativ, fără prezența fizică, atunci când se află în carantină, cu respectarile legii. (…)

Presiunea pe sistemul sanitar este foarte mare care a adus ieri  94 transferuri de pacienți către sudul țării. Arată că sistemul începe să aibă  un impact serios, iar măsurile luate sunt extrem de importante”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde a fugit Pescobar Paul Nicolau după ce Taverna Racilor a fost închisă de inspectorii...
FOTO. Imagini interzise cardiacilor cu cea mai frumoasă fotbalistă din lume! Și-a făcut propriul calendar
Fosta soție a lui Dumitru Buzatu: Averea e legală, nu am argument să spun că...
Cum fac amor indiencele: fetele își pierd virginitatea la...
Momentul în care Dumitru Buzatu e prins cu portbagajul plin de bani: imaginile flagrantului. "Aranjați...
Câte triunghiuri reflectorizante trebuie să ai în mașină? Cine nu le are pe toate e...
VIDEO-EXCLUSIV - Ploaie de bani la concertul lui Bogdan de la Ploiești: "M-am gândit ca...
Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor. Anunțul a luat prin surprindere milioane de părinți
Mihai Cazacu, milionarul de la Loto, a murit. Afaceristul avea 51 de ani
Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, prins în flagrant de DNA / Ciolacu a reacţionat imediat
Cine deţine, de fapt, farmaciile Dona din România? Puţini ştiau asta, deşi le 'calcă' aproape...
REGULA de AUR urmată de toți BOGAȚII lumii: „Niciodată, DAR niciodată să nu te...
PEDEAPSĂ ANULATĂ pentru Simona Halep?! Anunț uriaș despre verdictul TAS
Pescobar, reclamat de un celebru interlop. Urmează răzbunarea
Un bărbat a descoperit în noua lui casă o piatră bizară, pe care a folosit-o...
BANCUL ZILEI. Bubulina: Bărbate, ia îmbracă-te tu în pirat! Bulă: Păi de ce?
„Mi-am lăsat familia și nu regret”. Florin Busuioc surprinde pe toată lumea cu o mărturisire...