Declarații șoc ale consilierului lui Ludovic Orban: Ce se va întâmpla dacă România va înregistra zilnic peste 5000 de cazuri noi de COVID

Declarații șoc ale consilierului lui Ludovic Orban: Ce se va întâmpla dacă România va înregistra zilnic peste 5000 de cazuri noi de COVID
ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 13/08/2020, 18:20
Actualizat: 13/08/2020, 18:21

Consilierul pe probleme de ordine publică al premierului Ludovic Orban, deputatul PNL Virgil Guran, a dezvăluit într-o conferință de presă ținută la sediul PNL Dâmbovița care este scenariul în care alegerile ar putea fi amânate. Guran a contrariat auditoriul afirmând că „o răceală este mai greu de dus decât virusul”, explicând că indicatorul cel mai important pentru evoluția epidemiei este numărul de bolnavi care ajung pe ATI.

„Întotdeanuna uitați-vă la statistici la oamenii din terapie intensivă. Asta contează. Acuma, am destulă experiență, spun eu, în statisticile astea, că sunt acolo. Marea majoritate nici nu simt că au virusul acesta. Adică o răceală este mai grea de dus decât virusul”, a declarat vicepreședintele PNL.

Guran a adăugat că indicatorul cel mai important în evoluției pandemiei este numărul de pacinți internați la terapie intensivă

„Asta este problema pe care trebuie să o avem în vedere în primul rând, câți oameni avem la terapie intensivă și într-adevăr, în momentul în care ajunge la vreo 1.000 de oameni la terapie intensivă, începem să avem probleme de sistem medical în sensul de a asigura ventilație și ce ne trebuie pentru oamenii respectivi.”, a spus consilierul premierului Orban.

Virgil Guran a precizat că situația este sub control, însă nu și virusul, iar numărul infecțiilor va rămâne constant

„Situația este sub control doar pentru că reacționăm imediat la ce se întâmplă. Virusul nu îl are nimeni sub control în lumea asta. După părerea mea o să rămânem la numărul asta cu infectările. Dacă s-ar respecta mai mult regulile ar fi mai bine”, a mai declarat Guran.

„Capacitatea de testare a României este de maximum 25.000 de teste pe zi. Nu trebuie să uităm că am plecat de la o capacitate de 300 de teste pe zi. S-ar mai putea crește și am putea ajunge, probabil, la 30-40.000 de teste pe zi. Asta este capacitatea României. Testarea în masă e o prostie, testare în masă înseamnă să îi testezi pe toți, în același timp. Nimeni în lumea asta nu are situația sub control. Vaccinul este singura soluție. În momentul în care vom avea 1000 de oameni la terapie intensivă atunci vom avea cu adevărat probleme în sistemul medical”, spune Guran.

Consilierul premierului Ludovic Orban a declarat că alegerile pot fi organizate dacă nu depășim 5-6.000 de cazuri pe zi

Acesta face cunoscut, totodată, un scenariu nu foarte greu de imaginat, în condițiile actuale. Potrivit spuselor acestuia, dacă vor exista 5000 – 6000 de cazuri noi pe zi de COVID-19 în România în preajma alegerilor, acestea vor fi amânate.

„În scenariul în care vom avea 5000-6000 de cazuri pe zi, vreme de mai multe zile, în preajma alegerilor, este clar că nu vom mai putea avea alegeri. În momentul în care avem până în 2000 de cazuri pe zi și dacă în cazul acesta vom avea 600-700-800 de pacienți la ATI, ar fi logic ca alegerile să aibă loc,a declarat Virgil Guran.

„Poate fi luată în calcul amânarea alegerilor până în ultima zi. Dacă într-o zi în apropiere apar 5.000 de cazuri, 6.000 de cazuri, clar trebuie amânate. Dar alegerile vor avea loc dacă evulția va fi aceeași, până în 2.000 de infectați într-o zi. Până nu sunt alegerile va fi în continu scandalul asta politic pe care îl vedeți. Ambele alegeri trebuie să aibă loc cât mai repede”, susține președintele PNL Dâmbovița, citat de damboviteanul.com.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului