Demisii în lanț la DSP București. Medicii epidemiologi dau bir cu fugiții, Raed Arafat le bate obrazul

Redactor:
Marius Olaru
Demisii în lanț la DSP București. Medicii epidemiologi dau bir cu fugiții, Raed Arafat le bate obrazul
Medicul Adrian Marinescu, după moartea femeii însărcinate care era infectată cu SARS-CoV-2: Sarcina este un factor de risc / Sursă FOTO: https://www.publicdomainpictures.net

Demisii în lanț la DSP București, acolo unde patru medici epidemiologi angajați și-au dat demisia în această săptămână. Raed Arafat, șeful DSU, le bate obrazul și îi acuză că au dat bir cu fugiții într-un moment când țara avea mai mare nevoie de experiența lor.

Experimentul realizat vineri seară la Digi 24, când s-a sunat fără succes aproape o jumătate de oră la toate numerele disponibile de la DSP București, scoate la iveală cangrena care a cuprins sistemul medical românesc.

Florentina Iacob, director medical adjunct la DSP București, a încercat să ofere o explicație dezvăluind că instituția se confruntă cu o situație nemaiîntâlnită: patru medici epidemiologi și-au dat demisia săptămâna aceasta, acuzând volumul prea mare de muncă! În replică, Raed Arafat a insistat că, atunci când când lucrezi într-un domeniu în care pot apărea tot felul de evenimente neprevăzute, nu ai voie să te lamentezi de genul „Mi-am programat concediu, dacă nu îmi dați, am plecat și nu mai vin!”. „În acest moment, noi avem o linie de gardă cu trei persoane, medici și asistenți, care răspund la toate apelurile telefonice în ordinea în care acestea se preiau. În același timp, în fiecare gardă se fac derogări, se fac internări ale pacienților, se utilizează toate resursele noastre pentru a găsi locuri de internare în spital. Nu avem suficienți oameni care să răspundă (…)”, a reacționat medicul Florentina Iacobi.

Aceasta a mai precizat că a cerut ajutor zilele trecute când s-a întâmplat ca patru medici epidemiologi să demisioneze în bloc din cauza volumului foarte mare de muncă.

Raed Arafat, furios pe situația de la DSP București

Raed Arafat nu concepe să existe o astfel de situație în sistemul medical românesc! „(…) Când vine cineva și-ți spune că e prea mult volum de muncă în timpul bătăliei, e ca soldatul care în timpul războiului îți spune «Este prea greu pentru mine în război, am plecat!»”. „Faptul că-ți depui demisia să pleci pentru că volumul de  muncă e mare în timpul unei pandemii și să fii din domeniu este, totuși, un pic sub semnul întrebării. Cu toți știm că este foarte mult de muncă, dar asta pentru că e pandemie! Cine se ocupă de epidemie dacă nu epidemiologi, infecționiști, medici de urgență, medici anesteziști, terapiști intensivi, serviciile de urgență, secțiile de infecțioase, secțiile de terapie intensivă?!”, a mai reacționat Arafat.

Vizibil deranjat de situația de la DSP București, Raed Arafat a continuat: „Păi, dacă noi spunem în timpul pandemiei că este foarte greu, hai să plecăm, că e greu… Normal că e greu, pentru că este o situație neobișnuită și normal că are o presiune maximă! Trebuie gestionat personalul să poate să își recupereze forețele, să poată să se odihnească, acest lucru e normal, dar în același timp nu putem să pretindem că  vom lucra similar cu perioada de normalitate”.

Loredana Groza, BEATA MANGĂ la ieșirea din club. S-a luat la trântă cu băutura și...
FOTO. Gabriela Prisăcariu, iubita lui Dani Oțil, complet dezbrăcată în pat! I-a înnebunit pe toți!
Au găsit un tanc îngropat în pădure. Au săpat iar când l-au deschis au rămas...
Gina Pistol și Smiley au recunoscut! Ce sex are copilul
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Proiectele celei mai tinere primărițe din România, la 24 de ani: o echipă de fotbal...
Care este legătură între rechini şi vaccinul împotriva coronavirusului
Dominic Fritz a învățat limba română la o casă de copii, unde a fost voluntar....
Loredana Groza, BEATA MANGĂ la ieșirea din club. S-a luat la trântă cu băutura și...
Au găsit un tanc îngropat în pădure. Au săpat iar când l-au deschis au rămas...
REGINA fără pic de RUȘINE care a SCANDALIZAT o țară întreagă la numai 27 de...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
Horoscopul zilei de mâine! Zodiile care își dau viața peste cap
În sfârșit! Dincă a recunoscut astăzi ce i-a făcut, de fapt, Alexandrei Măceșanu
Secretul unei relații durabile. 7 metode științifice pentru o căsătorie fericită
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide