Deputat PNL: Evenimentul de la Topoloveni nu trebuie „trecut sub tăcere”. Solicit audierea reprezentanților Jandarmeriei Argeș

Deputat PNL: Evenimentul de la Topoloveni nu trebuie „trecut sub tăcere. Solicit audierea reprezentanților Jandarmeriei Argeș
Publicat: 30/05/2019, 14:53

„În data de 17 mai, la mitingul electoral organizat de PSD în Topoloveni, județul Argeș, Jandarmeria a ridicat o serie de cetățeni cu opinii critice la adresa domnului Liviu Nicolae Dragnea, aflat în acest moment în inchisoare. Cele aproximativ 10 persoane care exprimau puncte de vedere defavorabile condamnatului penal Liviu Nicolae Dragnea au fost băgate în dube și duse la poliție. Mai mult, acestea au fost ținute în secție timp de o oră și jumătate, iar atunci când au cerut explicații privind procedura legitimării, li s-a transmis că sistemul informatic utilizat pentru verificare nu era funcțional la acel moment, informație care trebuie confirmată. În acest context, domnule președinte – pentru a lămuri toate aceste aspecte care indică un abuz de putere al forțelor de ordine – vă solicit să-i invitați la audieri în cadrul Comisiei de Aparare a Camerei Deputatilor pe reprezentanții Jandarmeriei Argeș, pe protestatarii ridicați de Jandarmerie care au scandat mesaje anti-Liviu Nicolae Dragnea și pe directorul Direcției Comunicații și Tehnologia Informației, Comisar de poliție Bogdan Teodor Haiducu”, a transmis Ovidiu Raețchi, vicepreședinte al Comisiei de apărare din Camera Deputaților, într-un comunicat de presă remis Mediafax.

El a mai spus că că incidentul de la Topoloveni nu trebuie „trecut sub tăcere”.

„Ridicarea cetățenilor care au exprimat opinii anti-PSD la Topoloveni de către Jandarmerie nu trebuie trecută sub tăcere, în speranța că subiectul va fi uitat de opinia publică. Numeroase solicitări de audiere a reprezentanților Jandarmeriei au fost ignorate și blocate de către Comisia de Apărare a Camerei Deputaților, inclusiv cea privind protestele de pe 10 august. Având în vedere faptul că reprezentanții Jandarmeriei nu renunță la a-și folosi abuziv funcția pentru a suprima proteste anti-guvernamentale, îmi exprim speranța că măcar acum PSD a învățat ceva din votul de duminică și funcția de control a Comisiei nu va mai fi blocată”, a conchis Raețchi.

Pe 17 mai, mai mulți protestatari au fost ridicați la Topoloveni, în județul Argeș, de jandarmi și duși la Poliție pentru legitimare. Potrivit reprezentanților IJJ Argeș, protestatarii au afișat bannere și au scandat lozinci și au fost conduși la secția de poliție pentru legitimare.

Ulterior, Parchetul militar de pe lângă Tribunalul București s-a autosesizat în cazul intervenției jandarmilor la Topoloveni în timpul vizitei președintelui PSD, Liviu Dragnea, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Un bărbat care fusese ridicat de jandarmi în timpul vizitei lui Liviu Dragnea la Topoloveni, județul Argeș, corespondent al unei televiziuni cu program exclusiv online, a fost amendat cu 1.000 de lei după intervenția jandarmilor. Traian Paparete, corespondent al Rezistența TV, televiziune cu program redus, exclusiv online, a scris pe Facebook că a fost amendat cu 1.000 de lei. „Am primit o primă în valoare de 1.000 lei de la danJardermeria Argeș, cea care apără penalii și hoția, pentru evenimentul privat al lui dracnea de la Topoloveni din 17 mai 2019″, a scris Traian Paparete.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș, Luiza Ciobănescu, a declarat, pentru Mediafax, că în total 5 persoane au fost amendate în urma proestului de la Topoloveni, una dintre ele primind și un avertisment. „Au fost aplicate un avertisment pentru refuz de legitimare și cinci amenzi pentru participarea la o adunare publică nedeclarată și neînregistrată”, a spus Luiza Ciobănescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
O turistă a murit în timp ce își făcea un selfie lângă lacul din craterul...