Descoperire macabră în celula în care era închis bărbatul care a ucis cu zeci de lovituri de cuțit un polițist în Gara din Suceava

Descoperire macabră în celula în care era închis bărbatul care a ucis cu zeci de lovituri de cuțit un polițist în Gara din Suceava
Publicat: 27/09/2017, 09:22

Conform unor surse aproapiate anchetei, Ioan Beșa, tânărul care l-a ucis cu peste 40 de lovituri de cuțit pe polițistul Sorin Vezeteu, a fost găsit mort marți seara în celula în care era închis în Penitenciarul Botoșani.

Bărbatul a fost găsit spânzurat de gardienii care efectuau rondul de seară.

La fața locului au fost solicitate cadrele medicale de la Ambulanța Botoșani, însă acestea au mai putut face nimic.

Ioan Beșa era transferat de aproximativ două săptămâni din arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava în Penitenciarul Botoșani, fiind trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava pentru ultraj la infracțiunea de omor calificat și risca detenția pe viață.

În cazul sinuciderii bărbatului, Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani a preluat ancheta.

Sorin Vezeteu, agentul șef adjunct de poliție omorât în vara acestui an în Gara Suceava, avea 38 de ani și lucra de 15 ani în Poliția TF, fără să fi avut vreo abatere.

Bărbatul era căsătorit și avea doi copii minori.

Polițistul a murit sub o ploaie de lovituri, aplicate cu arma albă de către ucigaș, oamenii legii precizând că pe corpul victimei au fost găsite în jur de 40 de lovituri.

Agresorul, un tânăr de 24 de ani, din comuna Valea Moldovei, și-a recunoscut fapta imediat după comiterea ei și le-a spus polițiștilor de la fața locului că nu regretă nimic. Ulterior, în timpul audierilor, agresorul nu a mai făcut declarații.

Anchetatorii au precizat că bărbatul a mai fost condamnat de două ori în Spania pentru fapte comise cu violență.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Suceava, Ionuț Epureanu, declara, imediat după producerea crimei, că nu a existat niciun fel de conflict între polițist și agresor anterior atacului, incidentul petrecându-se aparent fără motiv.