Despăgubire record pentru o gravidă lovită de un șofer pe trecerea de pietoni. Familia contestă decizia și cere o sumă de două ori mai mare

Despăgubire record pentru o gravidă lovită de un șofer pe trecerea de pietoni. Familia contestă decizia și cere o sumă de două ori mai mare
Publicat: 03/11/2017, 11:14
Actualizat: 26/03/2019, 00:31

Familia Iuliei Ganea, tânăra aflată în stare vegetativă după ce a fost accidentată pe o trecere de pietoni în județul Brașov, va contesta decizia Tribunalului Ilfov de a acorda despăgubiri de 1,5 milioane de euro pentru victimă.

Soțul Iuliei, Laurențiu Ganea, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că intenționează să emigreze în străinătate împreună cu soția sa, pentru a beneficia de servicii medicale de recuperare și îngrijire, care nu pot fi asigurate în România. Tocmai de aceea, a cerut instanței peste 3 milioane de euro.

„Noi am cerut peste 3 milioane de euro, o indemnizație lunară în valoare de 800 de lei pentru pierderea câștigului din muncă al soției, o prestație de îngrijire și tratament. Avem nevoie de foarte mulți bani. Am stat șase luni la un spital din Israel, unde o zi de spitalizare ne-a costat peste 1.000 de euro. Am cheltuit peste 200.000 de euro în cele șase luni. În țară este foarte greu să găsești o clinică în care să fie îngrijită soția mea, am fost la Târgu Mureș și ne-au refuzat pentru că nu aveau suficient personal. Un pacient în starea ei are nevoie de kinetoterpeuți, maseuri și alți specialiști. Ne gândim să ne mutăm în străinătate, dar în urma contestației pe care o vom depune, cel mai probabil vom mai aștepta încă șase luni până vom avea o sentință definitivă”, a declarat Laurențiu Ganea.

Soțul femeii care a rămas în stare vegetativă și a pierdut copilul născut prin cezariană imediat după accident spune că a strâns bani pentru îngrijirea Iuliei din evenimente caritabile și donații de la cei care au fost impresionați de caz.

Judecătorii Tribunalului Ilfov au decis acordarea unei despăgubiri morale de 1,5 milioane de euro gravidei care a fost accidentată, de un șofer beat, pe trecerea de pietoni, iar în urma impactului bebelușul a murit, iar ea a intrat în comă și acum se află în stare neuro-vegetativă.

„Obligă pârâta să plătească reclamantei Ganea Iulia Florentina suma de 1.500.000 euro, echivalent în lei la data plății efective, reprezentând daune morale”, a decis Tribunalul Ilfov.

În acest proces, tânara, prin intermediul soțului ei, a dat în judecată firma de asigurări, respectiv Euroins, și pe șoferul care a accidentat-o pe trecere și care se afla sub influența alcoolului, Liviu Gheorghe Neculicioiu.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată la instanța superioară.

Aceasta este cea mai mare despăgubire acordată în România, în urma unui accident rutier. Până acum recordul în această materie era deținut de Georgiana Elena Ghegeliu, care a dat în judecată Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) și Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov, după ce și-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident rutier petrecut în 2006. Ea a obținut, în instanță, daune morale în valoarea de un milion de euro.

În mai 2015, Iulia Ganea fost călcată pe o trecere de pietoni din localitatea Cristian, județul Brașov, bebelușul acesteia murind la spital. Șoferul a fost condamnat la doi ani și patru luni de închisoare cu executare și ulterior, în mai 2017, a fost pus în libertate.

În vârstă de 46 de ani, Liviu Neculicioiu era funcționar public la Primaria comunei Cristian, la Compartimentul Cultură, Sport și Tineret.

Accidentul a avut loc, în 18 mai 2015, pe DN 73, în localitatea Cristian, unde femeia, în vârstă de 26 de ani și însărcinată în opt luni, traversa strada pe trecerea de pietoni, alături de soțul său, paramedic la SMURD Brașov. Bărbatul își ținea soția de mână când au fost loviți de o mașină care circula cu viteză, însă doar femeia a fost rănită, astfel că el i-a acordat primul ajutor, și-a anunțat colegii să intervină și a cerut intervenție de urgență și de la Maternitate pentru a-și salva copilul nenăscut.

Potrivit Poliției Brașov, în urma impactului, mașina condusă de Neculicioiu a ajuns pe contrasens, a lovit un autoturism parcat și s-a oprit într-un imobil.

În urma accidentului, femeia a suferit un traumatism cranian sever, fiind găsită în comă, precum și mai multe traumatisme la șold și la picioare. Ea a fost transportată la Spitalul Județean Brașov, unde i s-a făcut o operație de cezariană, bebelușul fiind în stop-cardiorespirator. Bebelușul, un băiețel de 2,700 grame, a murit după trei zile de la naștere, la Maternitatea Brașov.

De asemenea, anchetatorii spuneau că bărbatul avea o alcoolemie de 1,70 grame/litru de alcool pur în sânge la prima probă și de 1,55 grame/litru de alcool pur în sânge la a doua probă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Ce au stabilit judecătorii în cazul lui Vlad Pascu. Tatăl lui Sebastian Olariu, unul dintre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Pericol uriaș în TRANSILVANIA. Informațiile oficiale venite chiar astăzi, 18 APRILIE
BREAKING NEWS. Va fi sau nu RETRAS Cătălin Cîrstoiu
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Știința confirmă: îmbrățișările pot alina durerea, anxietatea și depresia!