DESZĂPEZIREA LUI ȘEFU. Subprefectul de Brăila: „De jumătate de zi, ne străduim să-l scoatem pe domnul prefect din zăpadă”

Redactor:
Anca Simina
Vremea. Prognoza meteo - cod roșu. În Brăila, județul cel mai afectat de viscol și ninsoare în România, utilajele sunt concentrate să îl scoată din zăpadă pe prefect.

VREMEA. Înainte de a intra a doua oară sub cod roșu în trei zile, prefectul de Brăila este blocat de dimineață în nămeți, iar subprefectul raportează la Guvern 6.900 de persoane izolate, „fără pâine de câteva zile”, și o concentrare maximă de forțe cu un scop precis. „De jumătate de zi, de străduim să-l scoatem pe domnul prefect din zăpadă”, a admis Cătălin Ionuț Grosu în videoconferința cu prefecții de la ora 15.00. Județul Brăila este în acest moment potrivit vicepremierului Liviu Dragnea „cel mai afectat județ din România” cu 23 de localități blocate și 14 izolate de nămeți, 6 urgențe medicale și toate drumurile pe punctul de a fi închise.

Sinceritatea subprefectului, surprinsă în direct de camerele tv instalate la Guvern pentru transmisii pe toată durata videoconferințelor, a fost rapid taxată de Dragnea: „Știu că domnul prefect e o persoană extrem de importantă, dar nu concentrați toare utilajele acolo. Mai sunt 6900 de persoane. Vă rog să vă consultați cu primarul din Brăila, un om cu foarte mare experiență”, i l-a recomandat președintele executiv al PSD suprefectului pe Aurel Simionescu, colegul său de partid.

În județul Brăila, contractele de deszăpezire au fost câștigate și în acest an de Tancrad, firmă apropiată de cele ale președintelui Consiliului Județean, Bunea Stancu (PSD).

„Planul de acțiune” de la Brăila: „Avem utilaje”

„Domnul prefect este în continuare blocat la Gemenele”, și-a început, de altfel, subprefectul darea de seamă cu prim-înzăpezitul județului, Gheorghi Obreja.

Gheorghi Obreja, prefectul rămas înzăpezit. Sursa foto: probraila.ro

Convins că „dinamica nu e spre bine”, Grosu a inventariat rapid situația la ora 15.00: 23 de localități blocate, 14 izolate, 6900 de persoane la care nu se poate ajunge.

„E foarte important numărul exact de persoane. Vorbim de oameni nu de cartofi”, îl întrerupe Dragnea. Grosu e de acord, dar alte cifre n-are. Știe însă de ce este nevoie. „Cam toți au nevoie de pâine. S-au terminat rezervele de câteva zile”, anunță îngrijorat Guvernul României. „Și ce faceți exact?”, îl ține Dragnea în corzi. „Avem utilaje”, răspunde hotărât subprefectul, „de jumătate de zi de străduim să-l scoatem pe domnul prefect”.

Dincolo de prefectul Obreja, Brăila are, înainte de actvarea noului avertisment de cod roșu, 6 urgențe medicale și 5 autoturisme blocate în zăpadă, pe drumurile naționale. „Oamenii au plecat din autoturisme. Am trimis șenilate să încercăm să îi recuperăm de pe câmp. Comuna Roșiori nu are alimentare cu apă. Am solicitat 100 de jandarmi de la Bacău. Închidem drumurile din județ. În acest moment, patrulăm pe aceste drumuri să recuperăm autoturismele”, face Grosu planul de atac.

Dragnea nu se arată prea încrezător: „E posibil să vin și eu mâine să vă ajut”. „Foarte bine, vă aștept domnule vicepremier”, închide conversația subprefectul înainte de a auzi avertismentul de la București: „Să nu se întâmple ca la Buzău”.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Pe cine vor vota bucureștenii la alegerile parlamentare. Acum e oficial
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Dezastru pentru românii cu aceste conturi și carduri bancare. Li se blochează banii chiar acum
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine sunt miliardarii necunoscuţi ai lumii. Au averi fabuloase, de care aproape nimeni nu ştie,...
Inchide