DETALII REVOLTĂTOARE în cazul unei tinere mame care a murit la o zi după naștere. Geanina a așteptat trei ore să fie consultată de medicul cardiolog care vorbea la telefon cu un prieten

DETALII REVOLTĂTOARE în cazul unei tinere mame care a murit la o zi după naștere. Geanina a așteptat trei ore să fie consultată de medicul cardiolog care vorbea la telefon cu un prieten
Geanina Sechel a murit a doua zi după ce a născut FOTO Arhivă personală
Publicat: 04/03/2020, 10:55
Actualizat: 04/03/2020, 10:58

Cazul unei tinere din Piatra Neamț, care a murit la o zi după ce a născut, scoate la iveală detalii revoltătoare. Femeia de 23 de ani a intrat în stop cardio-respirator după ce a așteptat câteva ore să fie consultată de medicul cardiolog de gardă, care în timp ce era solicitat să intervină, vorbea la telefonul personal.  

În urmă cu mai bine de doi ani Geanina Sechel a murit la o zi după ce născuse, pentru că a așteptat prea mult să fie consultată de cardiologul de gardă. Femeia de 23 de ani acuza palpitații și puls mărit, dar medicul cardiolog a intervenit după trei ore de când a fost înștiințată despre starea pacientei de medicul ginecolog, potrivit Adevărul.

Diagnosticată cu tihacardie sinusală pe perioada sarcinii

Geanina Sechel a fost monitorizată pe perioada sarcinii de medicul ginecolog Cosmin Rugină, care , în primul trimestru a depistat o valoare a pulsului ușor mărită și a cerut ca viitoarea mamă să fie supusă unui control cardiologic. După primul control, medicii au descoperit că femeia avea valoarea pulsului de 114 bătăi/minut, motiv pentru care aceasta  nu a primit niciun tratament medicamentos. La 32 de săptămâni de sarcină, femeia avea din nou valoarea pulsului prea mare, așa că a fost supusă unui nou control cardiologic. De data aceasta, Geaninei i s-a prescris un tratament fiind diagnosticată cu tahicardie sinusală.

Ganina a avut palpitații, iar medicul cardiolog a comunicat telefonic un tratament medicamentos

Pe 28 noiembrie 2017, femeia s-a internat la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ și a născut sub supravegherea medicului Rugină „în parametrii normali” o fetiță sănătoasă.

După naștere, femeia a fost transferată la secția de lăuze. La scurt timp, femeia prezenta palipitații și puls mărit, 212 bătăi pe minut. După ce a fost anunțat de asistentă despre valoarea pulsului femeii, medicul a mers să o examineze. Ginecologul a sunat la cardiologie, pentru a-i relata simptomele femeii medicului de gardă Lucia Chetreanu.

„Doamna doctor i-a spus că nu poate veni în acel moment, motivând că are alte urgenţe şi a comunicat telefonic ce tratament medicamentos să îi administreze, urmând ca, după ce termină cu urgenţele, să vină să vadă pacienta. În tot acest timp, arată că a cerut efectuarea unui EKG, a vorbit cu pacienta şi a încercat să o liniştească, a încercat să se găsească medicamentul prescris telefonic de medicul cardiolog şi pentru că o asistentă avea deja două tablete, acestea au fost administrate imediat pacientei. Pe secţia de obstetrică-ginecologie nu există medicamente specifice cardiologiei, motiv pentru care a cerut aparţinătorilor să îl procure (în eventualitatea în care va mai fi nevoie) ca singură soluţie provizorie, până când urma să ajungă medicul cardiolog”, a arătat medicul ginecolog în contestaţia înaintată instanţei de judecată.

Starea de sănătate a Geaninei s-a înrăutățit brusc

Ginecologul Rugină a declarat că din momentul în care a sunat la cardiologie la ora 17:00, „el şi-a declinat competenţa medicală, considerând că patologia pacientei nu este de natură obstetricală, ci cardiologică”.

Valoarea pulsului femeii a început să se îmbunătățească, iar medicul ginecolog a asigurat-o că va fi consultată de medicul cardiolog. Trei ore a așteptat femeia să fie consultată, timp în care a vorbit cu soțul la telefon și i-a exprimat îngrijorarea. Femeia a început din nou să aibă palpității și starea ei de sănătate s-a agravat brusc.

Cardiologul vorbea la telefon în timp ce pacienta se simțea din ce în ce mai rău

Ginecologul a mers la cardiologul de gardă în jurul orei 19:40:

„În momentul în care a ajuns în camera de consultaţii de la cardiologie, a constatat că doamna doctor era într-o discuţie amicală la telefonul personal şi l-a poftit să ia loc pe pat, fără a-şi întrerupe convorbirea. În cabinet era doar una din asistentele de la cardiologie şi nimic nu părea să justifice existenţa unor urgenţe pe secţie. Văzând că este neliniştit, abia după câteva minute, doamna doctor i-a cerut foaia de observaţie şi cele două EKG- uri. Abia atunci medicul cardiolog a decis transferul pacientei pe secţia de cardiologie”, se menţionează în hotărârea instanţei.

Medicul cardiolog a dispus transferarea femeii la secția de cardiologie , aceasta a intrat în stop cardio – respirator și după mai multe manevre de resusictare, medicii au constat decesul femeii la în jurul orelor 23:00.

Medicii au contestat în instanță sancțiunile primite

Cei doi medici au fost sanționați disciplinar, dar au contestat deciziile în instanță. În cazul cardiologului Chetreanu, sancţionată cu diminuarea salariului cu 10% timp de o lună şi interdicţia de a efectua gărzi în secţia de cardiologie a spitalului, contestaţia a fost respinsă de judecători încă de anul trecut. În privinţa ginecologului Rugină, sancţionat cu avertisment scris, Tribunalul Neamţ şi, recent, Curtea de Apel Bacău i-au dat câştig de cauză, iar judecătorii au dispus anularea sancţiunii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Urdăreanu, regele cavourilor de lux. Mormântul lui are patru etaje și cartel de acces
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...