DETALII REVOLTĂTOARE în cazul unei tinere mame care a murit la o zi după naștere. Geanina a așteptat trei ore să fie consultată de medicul cardiolog care vorbea la telefon cu un prieten

Redactor:
Gândul
DETALII REVOLTĂTOARE în cazul unei tinere mame care a murit la o zi după naștere. Geanina a așteptat trei ore să fie consultată de medicul cardiolog care vorbea la telefon cu un prieten
Geanina Sechel a murit a doua zi după ce a născut FOTO Arhivă personală

Cazul unei tinere din Piatra Neamț, care a murit la o zi după ce a născut, scoate la iveală detalii revoltătoare. Femeia de 23 de ani a intrat în stop cardio-respirator după ce a așteptat câteva ore să fie consultată de medicul cardiolog de gardă, care în timp ce era solicitat să intervină, vorbea la telefonul personal.  

În urmă cu mai bine de doi ani Geanina Sechel a murit la o zi după ce născuse, pentru că a așteptat prea mult să fie consultată de cardiologul de gardă. Femeia de 23 de ani acuza palpitații și puls mărit, dar medicul cardiolog a intervenit după trei ore de când a fost înștiințată despre starea pacientei de medicul ginecolog, potrivit Adevărul.

Diagnosticată cu tihacardie sinusală pe perioada sarcinii

Geanina Sechel a fost monitorizată pe perioada sarcinii de medicul ginecolog Cosmin Rugină, care , în primul trimestru a depistat o valoare a pulsului ușor mărită și a cerut ca viitoarea mamă să fie supusă unui control cardiologic. După primul control, medicii au descoperit că femeia avea valoarea pulsului de 114 bătăi/minut, motiv pentru care aceasta  nu a primit niciun tratament medicamentos. La 32 de săptămâni de sarcină, femeia avea din nou valoarea pulsului prea mare, așa că a fost supusă unui nou control cardiologic. De data aceasta, Geaninei i s-a prescris un tratament fiind diagnosticată cu tahicardie sinusală.

Ganina a avut palpitații, iar medicul cardiolog a comunicat telefonic un tratament medicamentos

Pe 28 noiembrie 2017, femeia s-a internat la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ și a născut sub supravegherea medicului Rugină „în parametrii normali” o fetiță sănătoasă.

După naștere, femeia a fost transferată la secția de lăuze. La scurt timp, femeia prezenta palipitații și puls mărit, 212 bătăi pe minut. După ce a fost anunțat de asistentă despre valoarea pulsului femeii, medicul a mers să o examineze. Ginecologul a sunat la cardiologie, pentru a-i relata simptomele femeii medicului de gardă Lucia Chetreanu.

„Doamna doctor i-a spus că nu poate veni în acel moment, motivând că are alte urgenţe şi a comunicat telefonic ce tratament medicamentos să îi administreze, urmând ca, după ce termină cu urgenţele, să vină să vadă pacienta. În tot acest timp, arată că a cerut efectuarea unui EKG, a vorbit cu pacienta şi a încercat să o liniştească, a încercat să se găsească medicamentul prescris telefonic de medicul cardiolog şi pentru că o asistentă avea deja două tablete, acestea au fost administrate imediat pacientei. Pe secţia de obstetrică-ginecologie nu există medicamente specifice cardiologiei, motiv pentru care a cerut aparţinătorilor să îl procure (în eventualitatea în care va mai fi nevoie) ca singură soluţie provizorie, până când urma să ajungă medicul cardiolog”, a arătat medicul ginecolog în contestaţia înaintată instanţei de judecată.

Starea de sănătate a Geaninei s-a înrăutățit brusc

Ginecologul Rugină a declarat că din momentul în care a sunat la cardiologie la ora 17:00, „el şi-a declinat competenţa medicală, considerând că patologia pacientei nu este de natură obstetricală, ci cardiologică”.

Valoarea pulsului femeii a început să se îmbunătățească, iar medicul ginecolog a asigurat-o că va fi consultată de medicul cardiolog. Trei ore a așteptat femeia să fie consultată, timp în care a vorbit cu soțul la telefon și i-a exprimat îngrijorarea. Femeia a început din nou să aibă palpității și starea ei de sănătate s-a agravat brusc.

Cardiologul vorbea la telefon în timp ce pacienta se simțea din ce în ce mai rău

Ginecologul a mers la cardiologul de gardă în jurul orei 19:40:

„În momentul în care a ajuns în camera de consultaţii de la cardiologie, a constatat că doamna doctor era într-o discuţie amicală la telefonul personal şi l-a poftit să ia loc pe pat, fără a-şi întrerupe convorbirea. În cabinet era doar una din asistentele de la cardiologie şi nimic nu părea să justifice existenţa unor urgenţe pe secţie. Văzând că este neliniştit, abia după câteva minute, doamna doctor i-a cerut foaia de observaţie şi cele două EKG- uri. Abia atunci medicul cardiolog a decis transferul pacientei pe secţia de cardiologie”, se menţionează în hotărârea instanţei.

Medicul cardiolog a dispus transferarea femeii la secția de cardiologie , aceasta a intrat în stop cardio – respirator și după mai multe manevre de resusictare, medicii au constat decesul femeii la în jurul orelor 23:00.

Medicii au contestat în instanță sancțiunile primite

Cei doi medici au fost sanționați disciplinar, dar au contestat deciziile în instanță. În cazul cardiologului Chetreanu, sancţionată cu diminuarea salariului cu 10% timp de o lună şi interdicţia de a efectua gărzi în secţia de cardiologie a spitalului, contestaţia a fost respinsă de judecători încă de anul trecut. În privinţa ginecologului Rugină, sancţionat cu avertisment scris, Tribunalul Neamţ şi, recent, Curtea de Apel Bacău i-au dat câştig de cauză, iar judecătorii au dispus anularea sancţiunii.

FOTO-ŞOC! Şi-a înşelat iubita însărcinată, cu o bombă sexy de doar 18 ani. Cum arată...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
Ilie Năstase, reacție șocantă din cauza Simonei Hale: „Suntem proști rău de tot!” Ce l-a...
Ce avere uriașă avea Sean Connery! Cine sunt cei doi moștenitori ai faimosului actor
Ilie Năstase dă vina pe Klaus Iohannis pentru că Simona Halep s-a îmbolnăvit! Explicația ULUITOARE
VIDEO Ciocniri în centrul Barcelonei între protestatari şi poliţie în urma restricţiilor de circulaţie
Simona Halep s-a infectat cu noul coronavirus. Mesajul postat de sportivă
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
A intrat în baie peste soție și a găsit-o așa! Ce făcea femeia? Nici n-a...
Sexul din spatele porţilor lagărului de la AUSCHWITZ era ”răsplata” naziştilor pentru deţinuţi. Existau, desigur,...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
CARANTINĂ în România, din decembrie?! Vestea venită chiar în această seară
Klaus Iohannis, ANUNȚ ȘOC! Toți românii sunt vizați
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
„Suntem două mame cu trei copii.” Când banii câştigaţi în corporaţie nu au mai fost...
Codin Maticiuc testat pozitiv cu COVID-19! Motivul incredibil pentru care a ascuns că este infectat!
Inchide