DEZMINȚIRE OFICIALĂ. Nu a fost pusă în discuție sau enunțată varianta activării unui „SCENARIU 5” în criza de coronavirus

DEZMINȚIRE OFICIALĂ. Nu a fost pusă în discuție sau enunțată varianta activării unui „SCENARIU 5” în criza de coronavirus
Foto: Pixabay
Publicat: 23/04/2020, 10:31
Actualizat: 23/04/2020, 10:40

DEZMINȚIRE la postarea „SCENARIUL 5 al pandemiei de coronavirus. Capitala, în carantină totală? Când va fi vârful pandemiei”, din publicația online GÂNDUL.RO, data publicării: 20.04.2020.

Având în vedere vehicularea prin intermediul unor publicații online de informații false referitoare la ipoteza unui „scenariu 5” în contextul epidemiei de COVID-19, precum și a unei presupuse măsuri de „carantinare a Bucureștiului”, Grupul de Comunicare Strategică este abilitat să facă următoarele precizări:

1. NU a fost pusă în discuție sau enunțată la nivelul autorităților varianta activării unui presupus „scenariu 5”, această sintagmă este o speculație fără fundament în realitate.

2. NU a fost pusă în discuție sau enunțată la nivelul autorităților varianta „carantinării Bucureștiului”, iar această ipoteză a mai făcut obiectul unei dezmințiri anterioare.

Reiterăm apelul către instituțiile de presă de a nu pune în circulație informații sau ipoteze care nu beneficiază de confirmări din surse oficiale, întrucât acestea pot genera atitudini și comportamente sociale nejustificate în raport cu situația în fapt.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase