Dezvăluire scandaloasă despre medicul care a trimis-o acasă pe bătrâna găsită apoi moartă din cauza frigului

Dezvăluire scandaloasă despre medicul care a trimis-o acasă pe bătrâna găsită apoi moartă din cauza frigului
Publicat: 09/03/2015, 17:47

În urma anchetei interne declanșate în acest caz la Spitalul „Tractorul” din Brașov s-a stabilit că medicul Veronica Grigore, care a lăsat-o să plece din spital pe bătrâna de 82 de ani, în pijamale și papuci, nu are niciun fel de contract cu această unitate sau cu alt spital din Brașov, ci lucrează la Sfântu Gheorghe. Ea a fost rugată de medicul de gardă titular, dr. Eva Ionel, să îi țină locul pentru că se simțea rău.

Conform conducerii spitalului brașovean, medicul Eva Ionel era de gardă de vineri, de la ora 14.00, până sâmbătă, la ora 8.00, însă s-a simțit rău și a rugat o prietenă medic, Grigore, de la un spital din Sfântu Gheorghe, să îi țină locul.

„Am făcut o anchetă internă și s-a stabilit că medicul de gardă titular, dr. Ionel, a fost înlocuit, la cererea acesteia, de un alt medic, dr. Veronica Grigore, care nu are contract cu spitalul pentru gărzi. Dr. Grigore nu are niciun fel de contract cu spitalul pentru că nu lucrează la noi, ci în Sfântu Gheorghe. S-a decis ca medicul de gardă titular, dr. Ionel, să fie somată în Camera disciplinară, iar în cazul dr. Veronica Grigore va fi sesizată Poliția”, a declarat, luni, directorul medical al Spitalului „Tractorul”, Daniela Neculoiu.

De asemenea, Poliția Brașov a deschis o anchetă după ce în urma necropsiei s-a stabilit că bătrâna a murit din cauza frigului.

„Rezultatul necropsiei a confirmat cauza decesului în cazul bătrânei ca fiind hipotermia. A fost deschisă o anchetă pentru a se stabili cine se face vinovat de această tragedie”, a spus comisar-șef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Poliției Brașov.

Bătrâna de 82 de ani a fost găsită moartă, duminică seară, pe un câmp din zona cartierului Rulmentul din Brașov, după ce cu o zi în urmă fusese lăsată să plece din Spitalul „Tractorul” în pijamale, cu papuci de casă și având o păturică pe umeri.

Crina Coliban, nepoata bătrânei, declara, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că bunica sa s-a simțit foarte rău sâmbătă, suferind un edem pulmonar cu stop cardio-respirator, și a solicitat intervenția unei ambulanțe.

„A fost resuscitată cardiac timp de 40 de minute, apoi a fost dusă la Spitalul Județean. De acolo, ieri dimineață, la ora 07.00 medicii au decis să o trimită la Spitalul «Tractorul» pe motiv că nu mai era de competența lor, pentru investigații la Secția de Urologie. Ne-am dus cu ea și acolo ni s-a spus că trebuie să-i aducem niște haine de acasă. Mama mea s-a dus acasă să ia haine… a lipsit 20 de minute, iar când s-a întors gardianul i-a spus că bunica a plecat cu un taxi, în pijamale și papuci de casă”, spunea femeia.

Ea preciza că agentul de pază de la spital i-a povestit că bunica sa a fost lăsată de medicii de pe ambulanță pe un scaun, pe coridor, cu fișa medicală în mână.

„A venit apoi medicul Grigore, o femeie, și a întrebat-o «Cum te simți, mamaie?». Bunica a spus: «Bine și vreau să plec acasă, la Brăila». Doctorița Grigore i-a spus apoi «Mie dacă-mi semnați fișa asta, puteți să plecați». Și ea a semnat”, mai spunea nepoata femeii dispărute.

Ea afirma că agentul de pază i-a povestit că bătrâna i-a cerut 100 de lei ca să plece acasă, la Brăila, și că o infirmieră care își încheiase ziua de lucru a condus-o până la un taxi, deși bătrâna era îmbrăcată în pijamale.

Când s-a urcat în taxi, bătrâna a spus că vrea să meargă la Brăila, iar taximetristul a refuzat cursa.

Nepoata bătrânei a descris, duminică, pe Facebook, condițiile în care și-a găsit bunica: „M-am întors acum din câmp. Părea că doarme, întinsă pe o parte în noroi. Capul și-l acoperise cu păturica cu care a plecat de acasă. Bluza de pijama era ușor ridicată și îi vedeam burta goală pe pămîntul înghețat. Și…tălpile goale! Pentru tălpile goale în care te-au lăsat să pleci din spital, bunico, o să devii motivul pentru care alți bătrâni nu vor mai muri!”.

Crina Coliban mai spunea că familia sa intenționează să dea în judecată Spitalul „Tractorul” pentru tragedia prin care trece.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului