DEZVĂLUIRI. Prietena adolescentei găsită spânzurată a postat de pe contul de Instagram al tineri. Explicația, uluitoare!

Redactor:
Gandul
DEZVĂLUIRI. Prietena adolescentei găsită spânzurată a postat de pe contul de Instagram al tineri. Explicația, uluitoare!
Prietena adolescentei găsite spânzurată a postat de pe contul de Instagram al tineri. Explicația, uluitoare! / Sursă FOTO: adevarul.ro

Una dintre prietenele Georgianei Denisa Unchiașu, adolescenta din Oteșani, județul Vâlcea, găsită spânzurată la o săptămână după ce fusese dată dispărută, a postat mai multe zile la rând de pe contul de Instagram al tinerei, aspect care a dus la îngreunarea anchetei săvrșite de autorități.

Dezvăluiri în cazul tinerei găsite spânzurată

Tânăra plecase de acasă pe data de 9 mai iar pe 11 a fost dată dispărută. Abia la 6 zile după, pe 15 mai, a fost găsită spânzurată într-o pădure.

Ancheta autorităților din cadrul dosarului de ucidere din culpă este în curs de desfășurare iar noi detalii ies la iveală pe zi ce trece. Potrivit surselor citate de Adevărul, în urma mesajelor digitale puse la dispoziție de către un prieten al tinerei, tatăl acesteia este anchetat pentru viol sau tentativă de viol.

De asemenea, încă un detaliu a ieșit la iveală. Una dintre prietenele adolescentei, cea alături de care plecase de acasă, tot cu numele de Georgiana, a recunoscut faptul că mai multe zile la rând a postat mesaje de pe telefonul ei după ce adolescenta se logase pe Instagram întrucât telefonul ei fusese reținut de părinți.

Prietena Georgianei chiar a postat poze din zona unde ulterior adolescenta a fost găsită moartă.

Postările de pe Instagram conțineau mesaje înjositoare, precum „I m a b*tch”,  iar prietena adolescentei a recunoscut faptul că a făcut acest gest pentru a nu atrage atenția asupra grpului alături de care tânăra plecase de izlaz și alături de care, probabil, și-a petrecut una dintre ultimele zile de viață.

„Apăreau o serie de mesaje înjositoare, postate în numele ei, pe contul ei, chiar de către cea pe care o considera prietenă. Aceasta a profitat de faptul că şi-a accesat contul de Instagram de pe telefonul ei şi nu s-a deconectat. Suzy nu mai avea telefon, fiindcă era pedepsită. I-l luaseră părinţii. Or, dacă minora ar fi fost în viaţă, era imposibil să nu-şi acceseze conturile de socializare. Este anormal să postezi despre tine că eşti o cur*ă, deci, ar fi văzut mesajele şi le-ar fi şters”, susţin surse din anchetă.

Cum a început totul

Cele două adolescente au plecat de acasă în ziua de sâmbătă, 9 mai, pentru a se întâlni pe islaz cu doi amici, inițiativă ntreprinsă de Georgiana, prietena adolescentei găsite spânzurată. Cei doi amici erau de fapt iubitul Georgianei (n.r. prietena), care venise dintr-o altă comnă cu un amic, cel care care a condus mașina, în vârstă de aproximativ 40 de ani și bărbat însurat.

Se pare că în acea zi, potrivit declarațiilor amicilor, în ziua în care a plecat de acasă, Georgiana (n.r. adolescenta găsită decedată, care are porecla Suzy), ar fi consumat trei beri și ar fi început să facă streaptese pe mașina șoferului, Alin. Tot potrivit acestor declarații, ultima persoană care ar fi văzut-o în viață pe Suzy ar fi fost Alin care a susținut că a lăsat-o pe adolescentă în aproprierea casei ei.

Martorii contrazic declarațiile lui Alin

Totuși, martorii susțin că într-adevăr l-au văzut pe Alin plimbându-se cu mașina prin sat, dar nu au zărit-o și pe Suzy în mașină, așa cum susținuse el.

Situația dramatică de acasă – abuzuri, violuri, bătăi

În cadrul anchetei, un amic al adolescentei găsită spânzurată, care avea porecla Suzy, a dezvăluit mai multe mesaje în care aceasta îi povestea că suferă abuzuri din partea tatălui ei, Gheorghe Unchiașu. În plus, se pare că și mama acesteia ar fi știut de calvar prin care trecea fiica ei „Știe și mama, dar nu are ce să facă”. Ulterior, amicul a sfătuit-o să își părăsească tatăl alături de mama ei și frățiorul mai mic.

Afirmațiile amicului sunt susținute și de unele dintre prietenele lui Suzy care au mărturisit că situația tinerei care suferea bătăi, jigniri, umilințe și era victima unui incest, era cunoscută și la școală, întrucât adolescenta era destul de extroverită și vorbea deschis despre traumele prin care trece.

În urma acestor descoperiri, polițiștii au început urmărirea penală și în privința tatălui care ar fi spus „Și cum demonstrați că am violat-o?”.

Tatăl adolescentei susține variante uciderii, nu a sinuciderii

Bărbatul a declarat că este ferm covins că fiica lui a fost omorâtă, ci nu și-a pus capăt zilelor singură cu șireturile de la încălțăminte. De asemenea, a solicitat autorităților în mai multe rânduri în timpul căutărilor să se ia măsuri în privința Georgianei, prietena fiicei sale.

Rezultatele preliminare ale autopsiei

În urma autopsiei, s-a ajuns la concluzia că tânăra a murit în urma unei axfisieri mecanice și nu au fost găsite urme de contact sexual recent. Totuși, este important de reamintit faptul că Suzy (pe numele real Georgiana) a fost găsit la 6-7 zile după ce plecase de acasă.

Trupul tinerei, descoperit întâmplător

Trupul neînsuflețit al tinerei a fost decoperit în cursul zilei de vineri, 15 mai, de către o localnică plecată să culeagă plante medicinale, în timp ce polițiștii se aflau în zona islazului, unde tânăra își petrecuse ziua de 9 mai alături de amicii ei – Georgiana, iubitul acesteia dintr-un sat din apropiere și Alin, șoferul.

Inchide