Dinu Pescariu cere instanței să plece în Turcia la un turneu de tenis. Procuror: Turneul nu e în acea perioadă. Vrea și el în vacanță de sărbători. UPDATE: Decizia luată de judecători

Dinu Pescariu cere instanței să plece în Turcia la un turneu de tenis. Procuror: Turneul nu e în acea perioadă. Vrea și el în vacanță de sărbători. UPDATE: Decizia luată de judecători
Publicat: 12/12/2017, 19:21
Actualizat: 12/12/2017, 19:27

UPDATE: Dinu Pescariu, aflat sub control judiciar în dosarul Microsoft, a cerut, marți, judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție permisiunea să poată pleca în Turcia, pentru a fi alături de doi copii din cadrul clubului său sportiv, care participă la un turneu organizat de International Tennis Federation.

Cererea sa a fost judecată marți, dar instanța supremă a respins solicitarea fostului jucător de tenis.

Dinu Pescariu, aflat sub control judiciar în dosarul Microsoft, vrea să plece în Turcia, pentru a fi alături de doi copii din cadrul clubului său sportiv, care participă la un turneu organizat de International Tennis Federation. Cererea sa a fost judecată marți, la Înalta Curte de Casație și Justiție. În acest sens, apărarea fostului tenisman a depus dovezi, între care și rezervarea pentru zilele solicitate, pe care procurorul a considerat-o o formă de presiune, în lumina faptului că instanța nu i-a dat voie să plece și nici nu s-a pronunțat.

„Cei doi minori au fost invitați la turneu și trebuie să fie supravegheați de Dinu Pescariu, care este interesat ca acești copii să participe. Organul judiciar ar trebui să facă dovada că plecarea lui Dinu Pescariu ar împieta procedura penală. În lipsa acestor indicii, este dreptul său să plece unde voiește”, a spus avocatul lui Dinu Pescariu, în solicitarea sa.

În replică, procurorul a cerut respingerea acestei solicitări, întrucât pare a fi una de modificare a controlului judiciar.

„Perioada competiției nu coincide cu perioada solicitată. Din înscrisuri și de pe internet, reiese altă perioadă, 8-14 ianuarie. Asemenea activitate sportivă nu există, inculpatul dorește să plece pentru a petrece măcar o parte din sărbătorile de iarnă în străinătate, ceea ce, în opinia noastră, având în vedere calitatea pe care o deține, nu constituie un motiv întemeiat”, a spus acuzarea.

În acest context, avocatul fostului jucător de tenis a explicat că nu este vorba de o modificare a controlului judiciar și că măsurile impuse arată o pedeapsă anticipată nejustificată, întrucât Pescariu nu a fost condamnat: „Stai în România pentru că e nevoie de tine în timpul procedurilor, nu că ești inculpat și că ar trebui să fii pedepsit. (…) În privința perioadei, copiii au nevoie de acomodare – aici e iarnă, acolo e primăvară. Trebuie să meargă mai devreme și ei trebuie să fie supravegheați”.

Dinu Pescariu a spus că explicația privind perioada solicitată cu cea a turneului este aceea că vrea să fie prezent la termenul din 11 ianuarie, când se vor discuta în instanță măsurile și excepțiile de cameră preliminară.

„Turneul există, începe pe 6 ianuarie, când sunt și calificările. Unul dintre cei doi copii trebuie să joace în calificări, și trebuie să fie acolo din 5 ianuarie. Sunt mai multe programe competiționale. Problema este în felul următor: în acest moment, în România se poate juca pe teren acoperit. De aceea, jucătorii au nevoie să se acomodeze să joace în outdoor. Privind biletul de avion, nu este un bilet, ci doar o rezervare. Nu am vrut să pun presiune, ci doar am rezervat ca, în situația în care admiteți cererea mea, să am transportul asigurat. La întoarcerea mea, turneul este în plină desfășurare, dar vreau să mă întorc, ca să fiu prezent la termenul din 11. Nu sunt singurul care poate să meargă, însă este în interesul meu, pentru că sunt copiii de la clubul meu”, a spus Dinu Pescariu în fața instanței.

În acest dosar, deschis în aprilie- „Microsoft III” – sunt urmăriți penal Claudiu Florică și Dinu Pescariu, reprezentanți în fapt/drept ai D.Con-Net AG, pentru instigare la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, Ion Stănescu, fost consilier asistent la Direcția generală pentru politici și programe în domeniul societății informaționale din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), Andrei Săvulescu, fost director general la Direcția generală pentru politici și programe în domeniul societății informaționale din cadrul MCSI, ambii pentru infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dar și Călin Tatomir, fost director general Microsoft România SRL, pentru complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului