Diplomatul rus Alexey KRIVOSHEV, declarat „persona non grata” în Albania

Diplomatul rus Alexey KRIVOSHEV, declarat „persona non grata” în Albania
Diplomatul rus Alexey KRIVOSHEV, declarat ”persona non grata” în Albania / Sursă Foto: Pixabay - Caracter Ilustrativ
Publicat: 27/01/2021, 17:17
Actualizat: 06/04/2021, 15:08

În data de 21 ianuarie 2020, Guvernul albanez l-a expulzat din țară pe diplomatul rus Alexey KRIVOSHEV pentru încălcări repetate ale restricțiilor COVID-19. Ministerul Afacerilor Externe din Albania i-a acordat acestuia 72 de ore pentru a părăsi țara. Totodată, KRIVOSHEV a fost declarat „persona non grata” pe teritoriul Albaniei.

KRIVOSHEV, ultimul dintr-un șir lung de cetățeni ruși expulzați în ultimul an

Serviciile de informații rusești și Guvernul de la Moscova continuă să desconsidere suveranitatea și legile statelor europene. Expulzarea lui KRIVOSHEV reprezintă doar unul din exemplele de pe lista lungă a cetățenilor ruși declarați „persona non grata” în ultimul an.

În timp ce ignorarea restricțiilor COVID-19 poate părea ceva nesemnificativ, numărul fără precedent al persoanelor non grata provenite din Rusia în ultimul an a arătat că aceasta este doar suprafața a ceea ce rușii sunt dispuși să facă.

Albania nu mai tolerează abaterea de la reguli a cetățenilor ruși

Prin această decizie, Albania a dovedit că nu va mai tolera acțiunile cetățenilor străini care încalcă regulile impuse de Guvern. Aparent micile, dar rezonabilele demersuri de acest fel, coroborate cu unele similare, întreprinse de mai multe state, vor transmite Rusiei mesajul de a-și determina oficialii să se comporte corespunzător.

„Măsurile de prevenție COVID sunt în vigoare cu scopul de a proteja comunitatea împotriva pandemiei de coronavirus. Este responsabilitatea noastră colectivă să ne protejăm unul pe celălalt.

Dacă ambasadele vor să fie parte a comunității, ar trebui să respecte regulile și să se supună sancțiunilor în cazul în care le ignoră”, transmit oficialii albanezi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase