Directorul general Hexi Pharma: Produsele au fost conforme și au fost bune, eu garantez asta personal

Directorul general Hexi Pharma: Produsele au fost conforme și au fost bune, eu garantez asta personal
Publicat: 26/05/2016, 17:12

Directorul general Hexi Pharma, Flori Dinu, a declarat joi presei că scandalul privind dezinfectanții produși de firma pe care o conduce a apărut exact în momentul când se pregăteau să se extindă și în străinătate, drept pentru care ea crede că „în momentul în care începi să prinzi putere, devii periculos pentru multe interese”.

„Acesta este punctul meu de vedere. Surprinzător este faptul că acest scandal a apărut exact în momentul în care noi ne doream să ne lansăm pe piața externă și făcusem toate demersurile, începusem să apărem și pe la târguri internaționale și probabil că asta a deranjat”, a declarat ea.

Dinu a mai explicat că de-a lungul anilor, Hexi Pharma a semnat contracte cu Spitalul Militar, cu penitenciare, cu unități militare și cu clinici private, DSP-uri.

„Ce este surprinzător, nu am semnat niciodată un contract de livrare cu Ministerul Sănătății, vă spun asta pentru că s-au adus o serie de acuze vizavi de relația noastră cu Ministerul Sănătății. Ministerul Sănătății face câteodată achiziții ca autoritate contractantă pentru rezervele de stat sau pentru diverse pandemii sau ce mai apare”, a precizat Dinu.

Ea a mai spus că nu a primit nicio sesizare în scris sau verbală de la vreun medic din care să reiasă că produsele nu ar fi în regulă.

„Toate sesizările au fost făcute referitor la etichetarea produsului, atunci ne-au rugat să reetichetăm produsele pentru că nu trecusem nu știu ce norme pe acele produse. A fost singurul reproș”, a spus ea.

În ceea ce privește afacerile lui Dan Condrea, Flori Dinu spune că ea se ocupa doar de vânzări și nu știe nimic despre ce făcea acesta cu banii lui.

„Nu am avut cunoștință unde s-au dus banii patronului Condrea, eu mă ocupam de vânzările produselor Hexi Pharma. Dumnealui putea face ce dorește cu banii domniei sale. Nu mi-aș fi permis să-l întreb așa ceva. Nu era un om deschis, poate asta îi și deranja pe mulți fiindcă nu se exprima cu lejeritate față de oricine”, a declarat Dinu.

Nu în ultimul rând, ea a mai spus că și-ar dori ca numele Hexi Pharma să își revină și spune că produsele nu au avut nicio problemă, în ciuda dovezilor prezentate de Guvern în urma analizei de laborator a produselor Hexi Pharma care arată că substanțele erau diluate și de 4.000 de ori.

„Mi-aș dori să mai auziți de compania Hexi Pharma. Imaginea a fost foarte pătată și eu vreau să-i asigur pe cei care au folosit produsele noastre, că acestea au fost conforme și au fost bune, eu garantez asta personal”, a încheiat Flori Dinu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase