Diriginta elevei aflate în comă la spital spune că fata s-a plâns de dureri de cap. Medicii spun că nu are șanse să își revină

Diriginta elevei aflate în comă la spital spune că fata s-a plâns de dureri de cap. Medicii spun că nu are șanse să își revină
Publicat: 19/10/2013, 10:30
Actualizat: 04/04/2019, 06:25

Diriginta elevei de 18 ani de la Colegiul „Ferdinand I” din Curtea de Argeș, internată în comă la spital, a declarat că a mai prins-o pe fată fumând în toaleta școlii și în anii trecuți.

„Miercuri am fost profesor de serviciu, iar una din obligații a fost și de a controla toaletele școlii pentru ca elevii să nu fumeze. Carolina (n.r. – Carolina Bănățeanu, eleva de 18 ani) era la toaleta de la etajul al treilea, din corpul B, unde fuma. Am rugat-o să arunce țigară și să meargă în sala de clasă, spunându-i că o să-i anunț mama. Carolina este eleva mea din clasă a IX-a. În class a X-a s-a mai întâmplat să o prind fumând. Și atunci am vorbit cu mama ei, dar și în clasa a XI-a Carolina a fost surprinsă fumând. Atunci am iertat-o, nu le-am mai spus părinților, deoarece mi-a promis solemn că va renunța la țigări. Nu știu ce s-a întâmplat, este în clasa a XI-a, elevii se pregătesc intens, urmează bacalaureatul, este stresant și dificil acest an, probabil că pe lângă stres s-a acumulat și o presiune psihologică, familială, școlară, probabil este un cumul de elemente. (…) Problema este că ea s-a plâns de dureri de cap săptămâna aceasta, trebuie să punctam și acest aspect”, a spus profesoara Camelia Stăruială.

Ea a mai spus că eleva este „un copil tonic, prietenos, vesel, poate uneori expansiv”, precizând că își dorește foarte mult ca fata să revină la școală.

La rândul său, directorul Colegiul „Ferdinand I” din Curtea de Argeș a spus că „profesorii și elevii din școală sunt bulversați de acest incident”.

„Nu ne vine să credem că s-a întâmplat așa ceva. Dacă ar fi fost un incident la școală am fi zis că a plecat de aici. Dar nu a fost. Ne întrebăm toți cum e posibil ca la 18 ani să faci un accident vascular. Poate a avut ceva nedepistat până acum de care nu au știut părinții”, a declarat directorul unității de învățământ, Ana Răduțu.

Medicii de la Spitalul Județean de Urgență din Pitești spun că eleva de 18 ani nu are șanse să își revină în condițiile în care activitatea cerebrală „nu mai există”.

„Este o pacientă de 18 ani internată la noi, cu o comă profundă, cu hemoragie cerebrală masivă, cu inundație ventriculară, funcțiile vitale sunt susținute prin ventilație mecanică, șansa de a-și reveni este practic zero, activitate cerebrală nu mai există”, a declarat Luminița Galbenu, medic șef Terapie Intensivă la Spitalul Județean de Urgență din Pitești.

Colegii de școală au transportat-o inițial pe fată cu un taximetru la Spitalul Municipal din Curtea de Argeș, iar o ambulanță a dus-o la Spitalul Județean de Urgență din Pitești unde medicii au stabilizat-o, dispunând, ulterior, transferarea ei la Spitalul „Bagdasar Arseni” din București.

Ulterior, după investigații, medicii din Capitală, au hotărât retrimiterea ei la spitalul din Pitești unde doctorii spun că „este vorba de o malformație vasculară care s-a rupt și a provocat hemoragia, excluzând o traumă”.

Eleva de 18 ani din județul Argeș este în comă la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, după ce a fost certată de către dirigintă și de către părinți pentru că a fost prinsă fumând la școală, fata suferind un atac cerebral.

Potrivit primelor date, Carolina Bănățeanu, în vârstă de 18 ani, originară din comuna argeșeană Albești, elevă în clasa XII-a la Colegiul Național „Ferdinand I” din Curtea de Argeș, a fost surprinsă, miercuri, de către dirigintă, fumând în școală și, după ce a certat-o, aceasta i-a anunțat pe părinții fetei despre incident.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Imagini deprimante cu mormântul Stelei Popescu! Cum arată locul de veci, la aproape 7 ani...
Noi detalii cutremurătoare despre moartea lui Naomi. Ce au scos la iveală prietenii apropiați
ANIMAŢIE. Cu cât creşte distanţa de frânare la o viteză de 50 km/h, în condiţii...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Ioana Dichiseanu, în lacrimi. Ce semne a primit de la regretatul Ion Dichiseanu la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Polonia susţine că este pregătită să găzduiască arme nucleare ale NATO
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Este lege pentru cei care care nu stau la ADRESA DIN BULETIN. Decizia este deja...
Cât se câștigă în acest an pe litoral. La ce nivel ajung salariile
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Cum să alegi parfumurile pentru orice preferință?
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Angajații din toată lumea sunt în pericol din cauza schimbărilor climatice