Discriminarea la ea acasă în România? Clujeni cu vile și boliduri se revoltă din cauza muncitorilor din Sri Lanka: „Domnii au reclamat, mi-au spus că le-am stricat strada, că e zonă de lux” / „Sunt uniți, vor să învețe, nu au venit aici să deranjeze”

Discriminarea la ea acasă în România? Clujeni cu vile și boliduri se revoltă din cauza muncitorilor din Sri Lanka: „Domnii au reclamat, mi-au spus că le-am stricat strada, că e zonă de lux / „Sunt uniți, vor să învețe, nu au venit aici să deranjeze
Publicat: 04/02/2020, 16:58

„Brusc au chemat Poliția, pe urmă au făcut plângeri peste tot pe unde puteau să facă”, a declarat reprezentantul firmei care i-a recrutat potrivit actualdecluj.ro.

„Strada Lăpușului din Gruia e o stradă mică și liniștită, cu doar câteva case. Dintre proprietari, 15 se pare că au semnat o petiție autorităților prin care cer arbitrarea nemulțumirii lor, anume că într-unul dintre imobile, o fostă grădiniță, sunt cazați 22 de străini cu pielea închisă la culoare, care nu se știe ce caută aici și cât de legal muncesc. Nimeni însă nu-și asumă în fața reporterului actualdecluj.ro nemulțumirile clare și, de cele mai multe ori, nici semnarea petiției”, relatează sura citată.

Strada are „vile scumpe și Porsche parcat în fața casei”, potrivit sursei citate.

„Ei sunt un pic șocați. E o stradă bună, pe stradă sunt mașini scumpe. Oamenii au pretenții de la vecinii lor. Asta e cazarea lor (a celor 22 de srilankezi – n.red.) pentru că e aproape de restaurant și sunt condiții destul de OK. Problema principală e că sunt de culoare închisă și vin din altă zonă. Dar părerea mea e că vecinii o să se obișnuiască, pentru că oamenii sunt foarte OK, sunt liniștiți, ca spirit civic sunt peste români, respectă oamenii, nu ies în curte. Le-am spus «respectați-i pe vecini și o să vă respecte și ei»”, a declarat pentru sursa citată un angajat al localului unde aceștia lucrează.

„Din prima zi vecinii au chemat Poliția. Domnii de pe stradă au reclamat, mi-au spus că le-am stricat strada, că e zonă de lux”, a continuat acesta.

Sri lankezii au fost aduși de o firmă de specialitate, al cărei director, Romulus Badea, a declarat pentru actualdecluj.ro: „Sunt veniți 100% legal, cu toate formele, cu permis de ședere. Au doar problema cu vecinii care brusc au chemat Poliția, pe urmă au făcut plângeri peste tot pe unde puteau să facă. Sunt cam 20 de persoane cazate, oamenii își văd de treaba lor, dar numai în prima săptămână au fost reclamații în fiecare zi”.

Unul dintre bărbații din Sri Lanka este șiShashi, în vărstă de 31 de ani, ospătar. A mai lucrat în Singapore, Thailanda și Malaezia.

„Nu e prima dată pentru mine când ies din țară, am căutat un job și cel mai bun job pentru mine afost în România, sunt acum în a treia lună aici”, a povestit acesta.

Un altul esteSisil, în vârstă 47 de ani, ajutor de bucătar care a mai lucrat și în Qatar și în Maldive.

„Vecinii au făcut o petiție și au început să vină controale, pompieri, ITM, Poliția Locală.Domnii de pe stradă au reclamat, mi-au spus că le-am stricat strada, că e zonă de lux. Statul îmi dă dreptul să aduc oameni, pentru că efluctuație mare de personal, nu e stabilitate. Rulăm foarte mulți oameni, primim demisii prin mesaje. Eisunt foarte uniți. La spălat de vase dacă au mult de lucru și pe stația cealaltă merg să-l ajute fără să-i zică șeful, ceea ce cu românii nu se întâmplă. Sunt uniți, vor să învețe, nu au venit aici să deranjeze”, a declaratRobert Bedo, unul dintre proprietarii restaurantului.

Sursă FOTO: actualdecluj.ro / Sashi (stânga) și Sisil (dreapta)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...