Discuțiile lui Sile Cămătaru cu prostituatele cărora le oferea cazare, haine și vize: „Putem să trăim bine și la noi acasă”

Discuțiile lui Sile Cămătaru cu prostituatele cărora le oferea cazare, haine și vize: Putem să trăim bine și la noi acasă
Publicat: 10/11/2014, 18:01

Judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Sectorului 1 arată, în motivarea deciziei de arestare preventivă a interlopului, că acesta a convins mai multe fete să vină în București, pentru a practica prostituția. Ele primeau cazare și protecție, iar apoi Sile Cămătaru, alături de alți membri ai grupării din care face parte, le intermedia legătura cu diverse persoane, care le plăteau pentru servicii sexuale.

Tot Sile Cămătaru „a determinat-o pe o persoană de sex feminin de naționalitate columbiană să practice prostituția și a înlesnit practicarea prostituție de către această persoană, prin oferirea cazării, hainelor și vizei de ședere pe o perioadă de un an în România și postării anunțului pe internet cu privire la practicarea actelor sexuale contra cost”, se menționează în documentul citat.

În motivare se face referire la mai multe discuții prezentate pe larg în referatul cu propunerea de arestare, întocmit de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Între acestea se numără o conversație pe care Sile Cămătaru o are cu una dintre tinere, din care rezultă că ea trebuia să plece în Anglia, cu un amic. În acest context, Vasile Balint încearcă să o convingă pe prostituată să rămână în țară, spunându-i „Un jucător bun joacă bine pe orice teren” și „Putem să trăim bine și la noi acasă”.

Dintr-o altă discuție, interlopul află că tânăra a plecat la o nuntă în orașul Deva și „devine deranjat de faptul că nu i-a spus anterior” despre această deplasare. „Tu să te gândești bine până luni și dacă vrei să jucăm împreună trebuie să știu de tine tot timpul și să mă asculți”, i-a spus Sile Cămătaru tinerei.

Judecătorul subliniază, tot în motivare, că Sile Cămătaru și ceilalți membri ai grupării „acționau după un plan elaborat, folosind un limbaj codificat pentru a face dificilă activitatea organelor de cercetare penală în cazul în care ar fi fost urmăriți”.

Astfel, într-una dintre discuțiile telefonice, Vasile Balint întreabă: „Ai și tu ceva de închiriat?”. Interlocutorul îi spune că „are o garsonieră nouă, la 150 de euro, fiind disponibilă de luni, iar Balint Vasile acceptă”. În plus, atunci când una dintre prostituate se referă la banii obținuți pentru raporturile sexuale întreținute cu diferiți clienți, ea îi spune interlopului că „a vândut ochelari pe 5 mil”.

Vasile Balint și alți trei suspecți din acest dosar au fost arestați preventiv, sâmbătă, de Judecătoria Sectorului 1, pentru proxenetism. În cazul altor 19 persoane reținute, instanța a dispus măsura arestului la domiciliu sau controlul judiciar.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1 poate fi contestată la Tribunalul București.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 au reținut 22 de persoane în urma perchezițiilor care au avut loc vineri în București și nouă județe, la locuințele unor persoane suspectate de proxenetism și la cazinouri din Capitală, unde ar fi racolat clienți, majoritatea cetățeni străini, de la care ar fi cerut între 100 și 700 de euro pentru a întreține acte sexuale cu prostituate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii