Distractis a lansat la Gândul LIVE parodia electorală MINȚIM LA FEL: „Uitați-vă, râdeți și apoi mergeți la vot ca să nu plângeți după”

Distractis a lansat la Gândul LIVE parodia electorală MINȚIM LA FEL: Uitați-vă, râdeți și apoi mergeți la vot ca să nu plângeți după
Publicat: 18/10/2014, 11:28

În plină campanie electorală, cei doi foști președinți ai României, actualul șef al statului și trei dintre aspiranții la această funcție, toți aflați sub acoperire, s-au întâlnit într-o parodie pentru a transmite același mesaj: MINȚIM LA FEL. Cei care îi acoperă însă, Cristian Grețcu (Ion Iliescu), Dan Rădulescu (Traian Băsescu), Doru Antonesi (Emil Constantinescu), Doru Pârcălabu (Victor Ponta), Paula Chirilă (Elena Udrea) și Florin Constantin (Klaus Iohannis), își doresc ca satira lor să îi facă pe români mai responsabili, mai critici și mai implicați social.

„Noi niciodată nu am râs ca să râdem, ca să facem o glumă și să învelim în ciocolată un moment amar. Ne-am dorit ca publicul nostru să vină și să-și pună probleme, iar apoi să se gândească cum să facă să le rezolve. Să încerce să vadă lucrurile pe care alții încearcă să le ascundă sub preș, să țină cont de ele și să aibă în vedere că o singură dată la 4-5 ani își pot exprima o opinie care contează”, spune Cristian Grețcu.

„Povestea” cover-ului sub acoperire

Piesa „Simțim la fel” a deschis lansarea candidaturii la prezidențiale a lui Victor Ponta, fiind cântată live de Lidia Buble și Adrian Sînă. De aici a pornit ideea parodierii acestei melodii, pe care membrii grupului Distractis au decis să o folosească și pentru a-și promova spectacolul „Noaptea președinților”. Versurile au fost scrise de Ioan Gyuri Pascu, iar Doru Antonesi și Valentin Gora s-au ocupat de scenariu.

„Acesta poate fi imnul electoral al oricui pentru că toți mint cam la fel. Sincer, eu am scris textul astă pentru că într-adevăr foarte mulți dintre politicieni sunt cam la fel și atunci se potrivea de minune. Nici nu mi-a fost greu să-l scriu. Trebuie să recunosc. L-am scris destul de repede”, spune Ioan Gyuri Pascu, care speră ca românilor „să le lumineze cineva mintea” și să meargă la vot, în ciuda problemelor zilnice cu care se confruntă.

Odată scrise versurile, a urmat înregistrarea melodiei. „Pentru că nu ne-am putut baza pe vocea personajului care îl interpretează pe Victor Ponta, care cântă la fel de bine cum ar cânta probabil și personajul din realitate, Ion Iliescu a preluat baza muzicală”, povestește Cristian Grețcu, care a interpretat melodia împreună cu Paula Chirilă, lăsând schimbul de replici în seama celorlați colegi.

Filmările pentru videoclip au durat o jumătate de zi. Pentru Paula Chirilă a fost o experiență „amuzantă”. „Am mai interpretat personajul acesta, așa că nu mi-a fost foarte greu să reintru în pielea lui. Bine, nu are niște caracteristici extrem e speciale. E o femeie frumoasă, blondă …. Pare ușor de făcut și îmi place să o joc”.

Despre spectacolul Noaptea Președinților

Noaptea Președinților este un show live de 100 de minute de comedie, satiră politică și parodie muzicală, care va avea trei reprezentații la Cinema Pro din București pe 2,10 și 16 noiembrie, și o reprezentație la Casa de Cultură a Studenților din Cluj, pe 6 noiembrie.

În cadrul spectacolului, cei trei președinți ai României vor fi gazdele unui bal la care sunt invitate multe personaje ale vieții politice actuale.

„Ideea spectacolului este aceea a unui concurs de tip Vocea României, o voce politică a României. Este un format în care cei trei foști președinți ai României, Iliescu, Constantinescu și Băsescu, aleg viitoarea voce a României, viitoarea voce politică”, a precizat Valentin Gora.

Mesajul spectacolului îi vizează în primul rând pe alegători, pentru că politicienii nu răspund și nu se schimbă în urma unor astfel de provocări, spun membrii Distractis.

„E important ca alegătorii să înțeleagă că ei au ștampila în mână și pot să hotărască mai mult decât politicienii. Aceștia ne-au convins că nu vor să schimbe lucrurile. Oamenii care pot schimba sunt cei care merg și votează”, a concluzionat Gora.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge noua Dacia Duster în off-road? Test în condiții reale cu noul SUV românesc...
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Lui Meghan nu-i pasă de cancerul Regelui Charles și prințesei Kate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului