Distractis a lansat la Gândul LIVE parodia electorală MINȚIM LA FEL: „Uitați-vă, râdeți și apoi mergeți la vot ca să nu plângeți după”

Redactor:
Ramona Loznianu
Distractis a lansat la Gândul LIVE parodia electorală MINȚIM LA FEL: „Uitați-vă, râdeți și apoi mergeți la vot ca să nu plângeți după”
Grupul Distractis a lansat în premieră la Gândul LIVE parodia electorală MINȚIM LA FEL, un preambul la spectacolul Noaptea președinților, un show de satiră politică, dar nu numai, inspirat de alegerile prezidențiale, care va fi pus în scenă în luna noiembrie. Aproape toți politicienii gândesc, mint și fură la fel, dar dincolo de acest adevăr spus cu zâmbetul pe buze, cei de la Distractis invită, în stilul propriu, la un gest responsabil: votul. "Uitați-vă, râdeți și apoi mergeți la vot ca să nu plângeți după", spune Ioan Gyuri Pascu, autorul versurilor acestei parodii.

În plină campanie electorală, cei doi foști președinți ai României, actualul șef al statului și trei dintre aspiranții la această funcție, toți aflați sub acoperire, s-au întâlnit într-o parodie pentru a transmite același mesaj: MINȚIM LA FEL. Cei care îi acoperă însă, Cristian Grețcu (Ion Iliescu), Dan Rădulescu (Traian Băsescu), Doru Antonesi (Emil Constantinescu), Doru Pârcălabu (Victor Ponta), Paula Chirilă (Elena Udrea) și Florin Constantin (Klaus Iohannis), își doresc ca satira lor să îi facă pe români mai responsabili, mai critici și mai implicați social.

„Noi niciodată nu am râs ca să râdem, ca să facem o glumă și să învelim în ciocolată un moment amar. Ne-am dorit ca publicul nostru să vină și să-și pună probleme, iar apoi să se gândească cum să facă să le rezolve. Să încerce să vadă lucrurile pe care alții încearcă să le ascundă sub preș, să țină cont de ele și să aibă în vedere că o singură dată la 4-5 ani își pot exprima o opinie care contează”, spune Cristian Grețcu.

„Povestea” cover-ului sub acoperire

Piesa „Simțim la fel” a deschis lansarea candidaturii la prezidențiale a lui Victor Ponta, fiind cântată live de Lidia Buble și Adrian Sînă. De aici a pornit ideea parodierii acestei melodii, pe care membrii grupului Distractis au decis să o folosească și pentru a-și promova spectacolul „Noaptea președinților”.  Versurile au fost scrise de Ioan Gyuri Pascu, iar Doru Antonesi și Valentin Gora s-au ocupat de scenariu. 

 

„Acesta poate fi imnul electoral al oricui pentru că toți mint cam la fel. Sincer, eu am scris textul astă pentru că într-adevăr foarte mulți dintre politicieni sunt cam la fel și atunci se potrivea de minune. Nici nu mi-a fost greu să-l scriu. Trebuie să recunosc. L-am scris destul de repede”, spune Ioan Gyuri Pascu, care speră ca românilor „să le lumineze cineva mintea” și să meargă la vot, în ciuda problemelor zilnice cu care se confruntă.  

Odată scrise versurile, a urmat înregistrarea melodiei. „Pentru că nu ne-am putut baza pe vocea personajului care îl interpretează pe Victor Ponta, care cântă la fel de bine cum ar cânta probabil și personajul din realitate, Ion Iliescu a preluat baza muzicală”, povestește Cristian Grețcu, care a interpretat melodia împreună cu Paula Chirilă, lăsând schimbul de replici în seama celorlați colegi.

Filmările pentru videoclip au durat o jumătate de zi. Pentru Paula Chirilă a fost o experiență „amuzantă”. „Am mai interpretat personajul acesta, așa că nu mi-a fost foarte greu să reintru în pielea lui. Bine, nu are niște caracteristici extrem e speciale. E o femeie frumoasă, blondă …. Pare ușor de făcut și îmi place să o joc”. 

Despre spectacolul Noaptea Președinților

Noaptea Președinților este un show live de 100 de minute de comedie, satiră politică și parodie muzicală, care va avea trei reprezentații la Cinema Pro din București pe 2,10 și 16 noiembrie, și o reprezentație la Casa de Cultură a Studenților din Cluj, pe 6 noiembrie.

În cadrul spectacolului, cei trei președinți ai României vor fi gazdele unui bal la care sunt invitate multe personaje ale vieții politice actuale.

„Ideea spectacolului este aceea a unui concurs de tip Vocea României, o voce politică a României. Este un format în care cei trei foști președinți ai României, Iliescu, Constantinescu și Băsescu, aleg viitoarea voce a României, viitoarea voce politică”, a precizat Valentin Gora.

Mesajul spectacolului îi vizează în primul rând pe alegători, pentru că politicienii nu răspund și nu se schimbă în urma unor astfel de provocări, spun membrii Distractis.

„E important ca alegătorii să înțeleagă că ei au ștampila în mână și pot să hotărască mai mult decât politicienii. Aceștia ne-au convins că nu vor să schimbe lucrurile. Oamenii care pot schimba sunt cei care merg și votează”, a concluzionat Gora. 

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
FOTO. Loredana Groza, într-o ipostază rușinoasă pe internet! Gafa care i-a lăsat sânul la vedere
Doinița Oancea rupe tăcerea! Adevărul despre despărțirea de bărbatul cu care urma să se căsătorească:...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Profesiile care ar urma să fie plătite în tichete. Ministrul Muncii vrea să elimine munca...
Cartierul Roşu din Amsterdam, înlocuit cu un centru „erotic”. Planurile primăriei în privinţa prostituţiei şi...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
STUDIU. A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Când și unde a apărut...
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Cum a fost salvat Mihai Trăistariu de la faliment, chiar de Paște. Câți bani a...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Izvorul Tămăduirii 2021, prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi obiceiuri
Vedete care suferă de boli grave. De ce poartă Bono de la U2 mereu ochelari...
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide