DNA ridică documente de la Consiliul Județean Prahova

DNA ridică documente de la Consiliul Județean Prahova
Publicat: 20/11/2013, 14:13
Actualizat: 27/07/2016, 18:25

Procurori DNA se află miercuri, la sediul Consiliului Județean Prahova, instituție condusă de Mircea Cosma, lider al filialei județene a PSD, șeful DNA Ploiești, Gabriel Onea, afirmând că anchetatorii vor ridica mai multe documente, el neprecizând despre ce dosar este vorba.

„Se ridică niște documente de la Consiliul Județean Prahova, însă în legătură cu ce dosar nu pot să vă spun”, a declarat corespondentului MEDIAFAX procurorul-șef al Serviciului teritorial Ploiești al DNA, Gabriel Lucian Onea.

Contactat telefonic, președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, a afirmat că nu are cunoștință despre acțiunea pe care DNA o desfășoară la sediul Consiliului Județean, că este în concediu și că nu se află în Ploiești.

Acțiunea procurorilor DNA are loc în contextul în care săptămâna trecută a fost arestat pentru trafic de influență Răzvan Alexe, fiind acuzat că ar fi primit peste 5 milioane de lei de la administratorul unei firme care are contracte cu Consiliul Județean Prahova.

„În perioada 2012-2013, Alexe Răzvan, lăsând să se creadă că are influență asupra președintelui Consiliului Județean Prahova (Mircea Cosma -n.r.), a pretins și a primit de la administratorul unei societăți comerciale – denunțător în cauză – sume de bani totalizând 5.204.005 de lei, disimulate în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv de către firma denunțătorului către S.C. Marconstruct Company S.R.L. și neexecutate în realitate de S.C. Marconstruct Company S.R.L, ci de firma denunțătorului”, se preciza într-un comunicat al DNA.

Conform unor surse judiciare, lucrările în cauză se referă la reabilitarea unor drumuri județene aflate în administrarea Consiliului Județean Prahova.

În ultimii ani, presa din Prahova a scris despre relațiile pe care Răzvan Alexe le are cu fiul și fiica președintelui Consiliului Județean Prahova, publicând fotografii în care Alexe apare la nunta fiicei șefului CJ Prahova, Andreea Cosma, care a avut loc în urmă cu câțiva ani în Beirut.

De asemenea, Răzvan Alexe, pe care presa l-a prezentat drept apropiat al conducerii PSD Prahova, este inculpat, alături de fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu și de alte șase persoane, în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani cu un prejudiciu estimat la 35 de milioane de euro, prin achiziții și livrări de mărfuri și servicii făcute prin aproximativ 60 de societăți comerciale din București și județul Prahova, unele de tip „fantomă.

Numele lui Alexa apare și într-un dosar în care este urmărită penal Fabioara Ionescu, administratorul public al județului Prahova, ea fiind, totodată, președintele organizației de femei a PSD Prahova.

Fabioara Ionescu este acuzată de evaziune fiscală și complicitate la spălare de bani, fapte pe care le-ar fi comis în 2012, în perioada în care deținea funcția de director al Parcului Industrial Ploiești, care este deținut integral de Consiliul Județean Prahova.

Conform unui comunicat dat publicității luni de Parchetul Curții de Apel Ploiești, în anul 2012, când încă deținea funcția de director al Parcului Industrial Ploiești, Fabioara Ionescu a făcut plăți dinspre Parcul Industrial către cinci societăți comerciale cu răspundere limitată, toate cu sediul în Ploiești, „ceea ce a condus la influențarea negativă a rezultatului fiscal asupra bugetului de stat”.

Daciana Ilie, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
Reparaţiile auto, mai scumpe şi cu 20%. La o lucrare de 15.000 de lei, 5.500-6.000...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Noi ajutoare pentru români! Ministrul Muncii a anunțat două proiecte în valoare de 85 de...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Buletinul și permisul se SCHIMBĂ complet. Este o premieră în România
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Cât vor cheltuii fanii lui Taylor Swift ca să o vadă în concert în Marea...
×