Doi agenți de la Serviciul Permise din Buzău sunt cercetați pentru fapte de corupție

Doi agenți de la Serviciul Permise din Buzău sunt cercetați pentru fapte de corupție
Publicat: 08/07/2015, 15:45
Actualizat: 21/08/2017, 01:56

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, doi angajați ai Serviciului de Permise și Înmatriculări Buzău sunt urmăriți penal, fiind suspectați de comiterea unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, în acest caz s-a început urmărirea penală față de patronul unei cunoscute școli de șoferi din Buzău, dar și față de mai mulți candidați la examenul de obținere a permisului auto.

Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2013 – iunie 2015, administratorul unei școli de șoferi din Buzău, care este și instructor auto, a alimentat în mod repetat cu combustibil autoturismele personale sau folosite de doi agenți examinatori, achitând contravaloarea carburantului cu sume cuprinse între 100 și 500 de lei, în scopul promovării de către cursanții de la școala de șoferi a probei practice de obținere a permisului de conducere categoria profesioniști, precum și pentru asigurarea unui procent ridicat de promovabilitate al școlii.

Conform procurorilor, în unele situații, instructorul auto a instigat chiar candidații să alimenteze mașinile agenților examinatori, facilitându-le accesul la autovehiculele parcate în incinta școlii.

De asemenea, el a pretins și a primit o sumă de bani de la un candidat, investigator sub acoperire, pentru a-i facilita promovarea probei practice de obținere a permisului de conducere categoria C.

În aceeași perioadă, cei doi agenți examinatori au acceptat în mod repetat alimentarea mașinilor personale cu combustibil în valoare de 100-500 de lei, alimentare efectuată la inițiativa instructorului auto ai cărui cursanți susțineau proba practică chiar cu polițiștii menționați. Totodată, procurorii susțin că unul dintre agenții vizați de anchetă, la începutul anului 2014, a facilitat promovarea probei practice de către o candidată în schimbul unei cantități de combustibil cu care și-a alimentat autoturismul, fără a achita contravaloarea.

De asemenea, același agent, în primele luni ale anului 2014, în schimbul unor alimentări cu combustibil ale autoturismului propriu, la instigarea altor suspecți, a intervenit pe lângă funcționari din cadrul SPCRPCIV Buzău – Compartimentul Înmatriculări și ai Serviciului Rutier Buzău, pentru neluarea unor măsuri legale sau încălcarea unor atribuții de serviciu.

Cei trei inculpați au fost puși sub control judiciar, alte șase persoane fiind urmărite penal, în calitate de suspecți, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale pentru fapte de corupție sau fapte conexe faptelor de corupție.

Serviciul de Permise și Înmatriculări se află în subordinea Prefecturii Buzău, iar prefectul George Sava spune că acei doi agenți suspectați de fapte de corupție nu își mai desfășoară activitatea la partea de examinări pentru obținerea permisului auto, după începerea anchetei, ei făcând alte activități în cadrul aceluiași serviciu.

În situația în care vor fi condamnați, raporturile de muncă ale acestora cu instituția vor înceta, a precizat prefectul George Sava.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”