Departamentul Social
19.08.2019
Știri

Doi cetățeni au deschis portiera mașinii unde era Dincă / Ce povestește primul avocat al presupusului criminal în serie

Doi cetățeni au deschis portiera mașinii unde era Dincă / Ce povestește primul avocat al presupusului criminal în serie
Alexandru Bogdan, primul avocat al lui Gheorghe Dincă, a spus, la emisiunea "Marius Tucă Show", că reconstituirea din prima zi de după recunoașterea faptelor a fost oprită brusc, deoarece doi necunoscuți au reușit să deschidă portiera mașinii în care era Gheorghe Dincă și să înjure.

„După ce a constatat că a decedat (n.r.: Luiza Melencu), a intrat în panică, a conștientizat că s-a întâmplat ceva foarte grav și o oră, mai bine, a fost foarte agitat. Dânsul spune că a încercat mai multe manevre de resuscitare, dar care nu au reușit. Apoi a luat decizia de a abandona cadavrul”, a declarat Alexandru Bogdan, primul avocat al lui Gheorghe Dincă.

Apărătorul lui Dincă spune că ucigașul a afirmat că a ucis-o pe Luiza în data de 15 aprilie, în aceeași zi în care a luat-o cu mașina. După recunoașterea faptelor, avocatul spune că Dincă a fost dus la locul indicat de acesta, dar pe un alt traseu decât cel menționat de criminal.

„Ne-am deplasat în teren pentru a vedea unde este cadavrul, dar nu a reușsit reconstituirea. Dincolo de faptul că presa era prezentă pe urmele anchetatorilor, niște persoane neautorizate au pătruns în zona de cercetare la fața locului. Înainte, doi cetățeni au deschis portiera de la mașina unde era incultaptul și au început să adreseze cuvinte jgnitoare, moment în care procurorii au intervenit”, a mai spus avocatul.

Acesta susține că oamenii respectivi păreau a fi localnici, iar după incident anchetatorii au decis să suspende acțiunea.

„Ne-am întors la Craiova. A avut probleme de identificare pentru că nu s-a urmat traseul pe care dânsul l-a urmat în noaptea respectivă. Nu a fost în tocmai traseul, se urmărea a se ajunge la locul acela, fără a merge pe același traseu. S-a indus că și-a bătut joc de anchetatori. Asta nu înseamnă că în 29 iulie nu trebuia să se meargă pe locul indicat pe inculpat. Așa era corect. Ca avocat al inculpatului spun că reconstituirea trebuia să se facă cât mai repede. Din păcate nu s-a întâmplat așa. A doua zi nu am mai fost chemat și cam din acel moment s-a întrerupt relația dintre mine și…”, a mai afirmat Alexandru Bogdan, la „Marius Tucă Show”.

Inchide