Doi piloți s-au luat la bătaie în timpul unui zbor. După ce i-a despărțit, un însoțitor de bord a stat cu ei să-i păzească

Doi piloți s-au luat la bătaie în timpul unui zbor. După ce i-a despărțit, un însoțitor de bord a stat cu ei să-i păzească
Sursă Foto - Pexels
Publicat: 29/08/2022, 10:47
Actualizat: 29/08/2022, 10:48

Doi piloți ai companiei Air France au fost suspendați după ce s-au luat la bătaie în cabina de pilotaj, în timpul unui zbor de la Geneva la Paris. Incidentul a avut loc în urmă cu trei luni, iar avionul a ajuns în siguranță la destinație, potrivit unui oficial al companiei aeriene.

O publicație elvețiană a relatat că pilotul și copilotul au avut parte de o ceartă, la scurt timp după decolare, apoi au început să se îmbrâncească și chiar să se lovească.

Echipajul de zbor a intervenit pentru a-i despărți, iar un însoțitor de zbor a stat cu ei în cabină, pentru a-i supraveghea, potrivit publicației.

Informațiile despre bătaia din cabina de pilotaj au apărut după ce agenția de investigație aeriană a Franței, BEA, a emis miercuri un raport în care spunea că unor piloți Air France le lipsește rigoarea în respectarea procedurilor în timpul incidentelor de siguranță.

Raportul s-a concentrat pe o scurgere de combustibil în timpului unui zbor Air France de la Brazzaville, Republica Congo, la Paris, în 2020, când piloții au redirecționat avionul, dar nu au scăzut puterea motorului și nici nu au aterizat cât mai curând posibil, așa cum impune procedura în caz de scurgeri de combustibil.

Nici piloții nu mai sunt ce au fost

Avionul a aterizat în siguranță în Ciad, dar raportul BEA a avertizat că motorul ar fi putut lua foc.

În raport au mai fost menționate trei cazuri similare petrecute între 2017 și 2022. După apariția raportului, Air France a precizat că efectuează un audit de siguranță.

Compania s-a angajat să urmeze recomandările BEA, care includ posibilitatea ca piloții să-și studieze zborurile și manuale de instruire mai stricte cu privire la respectarea procedurilor.

Lucru care nu s-a întâmplat în cazul celor doi piloți care s-au luat la bătaie în cabina de pilotaj.

Sindicatul piloților Air France a insistat că securitatea este primordială pentru toți piloții și a apărat acțiunile piloților în situații de urgență. Iar situații asemănătoare acestui caz, nici măcar nu ar trebui să existe, potrivit Theguardian.com.

BEA a investigat, de asemenea, un incident din aprilie, care a implicat un zbor Air France care a decolat de pe aeroportul JFK din New York și care a avut probleme de control al zborului la apropierea de aterizare, la Paris.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase