• Publicat:
Știri

Doi veri români, spaima bețivilor din Marea Britanie, condamnați la închisoare. Tinerii se dădeau drept șoferi de taxi și își alegeau victimele în funcție de gradul de ebrietate

Doi veri români, spaima bețivilor din Marea Britanie, condamnați la închisoare. Tinerii se dădeau drept șoferi de taxi și își alegeau victimele în funcție de gradul de ebrietate
Doi veri de origine română, care se dădeau drept taximetriști și jefuiau persoane aflate în stare de ebrietate, au fost condamnați la șapte ani de închisoare în Marea Britanie.

Vasile Stoian, de 20 de ani și Englezu Tănase, de 19 ani, conduceau seara pe străzile din Midlands și le promiteau persoanelor intoxicate o cursă ieftină până acasă, scrie Daily Mail.

Ulterior, cei doi români își amenințau victimele și le sustrăgeau cardurile bancare, cerându-le codurile PIN.

Cei doi indivizi au recunoscut că au comis această infracțiune de trei ori într-o singură săptămână, în noiembrie 2017, în Birmingham și Coventry.

Într-unul din cazuri, aceștia au luat un bărbat dintr-un bar, au retras 300 de lire sterline de pe cardurile lui și apoi au făcut plăți fără PIN la un mini market cu specific est-european.

Un alt bărbat, care a băut într-un local din Birmingham, s-a trezit pe bancheta mașinii lor, în Coventry și a descoperit că i-au dispărut 250 lire sterline din cont.

Poliția din West Midlands a identificat mașina Mercedes folosită pentru comiterea infracțiunilor și ponturile au dus la adresa lui Stoian din Stoke, unde bărbatul a fost arestat.

În aceeași zi a fost prins și Tănase, la adresa sa din Coventry. Ambii români au dat vina unul pe celălalt și pe alți complici, insistând că au fost niște simpli pasageri și nu s-au implcat în tâlhării.

Totuși, camerele de supraveghere au demonstrat că românii foloseau carduri furate pentru a-și alimenta mașina la pompă, dar și în magazine și cash point-uri.

Aceștia au negat cele trei capete de acuzare pentru răpire și alte trei pentru tâlhărie, până în prima zi a procesului, când și-au recunoscut vina și au primit o sentință de șapte ani.

foto: captură youtube.com

Inchide