Doliu în sportul românesc. Ion Bădescu, unul dintre cei mai cunoscuți antrenori de înot, a murit la 66 de ani

Doliu în sportul românesc. Ion Bădescu, unul dintre cei mai cunoscuți antrenori de înot, a murit la 66 de ani
Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 05/12/2022, 12:00

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi antrenori și profesori de natație din România, Ion (Relu) Bădescu, a încetat din viață la vârsta de 66 de ani după ce a dus o luptă cu o boală incurabilă.

Ion Bădescu s-a născut în 1956 la Bucureşti, a absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport în 1979, cu specializarea înot. În tinereţe a făcut pentatlon şi kaiac-canoe şi a ajuns în Timişoara în 1980. A fost antrenor în anii 80 la Universitatea Timişoara, apoi din 1990 a lucrat la CSS 1, la bazinul din Complexul Bega.

Printre campionii care au fost antrenați de Ion Bădescu se află: Rony Bakale (component al lotului olimpic al României în 2005), Alina Tocu, Lucian Dumitru, Ligia Gaspar, Adina Marusanici, Camelia Suba, Larisa Stoian, Florin Istov, Claudiu Pascu, Raluca Pascu (selecționați pentru centrele olimpice de pregătire), Camelia Suba și Adina Marusanici (ambele medaliate cu bronz la Campionatul Balcanic), Tiberiu Bekes (3 locuri 4 la Europenele de juniori), potrivit publicației cugetliber.ro.

„Cea mai tristă zi din ultimii zeci de ani… Nu mi-am imaginat vreodată că voi ajunge să scriu aceste rânduri. S-a stins din viaţă, după o boală necruțătoare, unul din prietenii mei nedespărțiți. Un adevărat frate. Dragul nostru Relu Bădescu. Cuvintele sunt de prisos. Durerea este prea mare.

Drum lin spre Ceruri, Reluțu’. Vei rămâne veșnic in inima şi sufletul meu”, a transmis profesorul Octavian Tileagă, antrenor emerit în cadrul Palatului Copiilor Constanţa.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase