DOODLE 4 GOOGLE: ROMÂNIA MEA ESTE… LUMEA ÎNTREAGĂ

Publicat: 01/12/2012, 12:31
Actualizat: 20/05/2015, 10:55

DOODLE 4 GOOGLE DE 1 DECEMBRIE 2012 – Cum este România mea? Este provocarea pe care Google, cel mai important motor de căutare, le-o face în această dimineață românilor care trăiesc în țară, dar și în străinătate. Pentru că realitatea este că, la fel ca în anii precendenți, Ziua Națională a României va fi sărbătorită nu numai în țară, dar și în afara granițelor, printr-o serie de evenimente speciale organizate de Ministerul Afacerilor Externe.

Românii aflați peste hotare se vor putea bucura de concerte, expoziții, dezbateri academice și seminarii, desfășurate prin intermediul misiunilor în străinătate – ambasade, consulate generale, institute culturale.

Astfel, Ambasada României la Viena organizează, la Haus der Begegnung, un concert de muzică populară, la care va participa interpreta Nicoleta Voica și a formația acesteia.

În Havana vor fi deschise expoziția filatelică „România se prezintă”, organizată de Federația Română de Filatelie, și expoziția de documente de arhivă, cu tilul „150 ani de la înființarea MAE”. De asemenea, muzicienii Tudor și Călin Andrei și Aurelia Vișovan vor susține un concert.

La Ambasada României la Copenhaga, va fi deschisă, până pe 5 decembrie, expoziția artistei Marilena Preda-Sânc, dedicată Zilei Naționale a României.

Ambasada României la Berna a pregătit „Gala Românilor în Elveția”, un eveniment în cadrul căruia Fabienne Ambuhle și Mihai Ritivoi vor susține recitaluri. Toate acestea se vor desfășura în Salonul Trianon al Hotelului Schweitzerhoff din Berna.

Consulatul General al României la Milano va avea un program complex ce va include numeroase evenimente dedicate aniversării a 150 ani de diplomație românească și 120 ani de la deschiderea primului consulat onorific românesc la Milano. Astfel, trei concerte ale Orchestrei și Corului Filarmonicii „Giuseppe Verdi” din Milano sunt programate pentru 1 Decembrie, precum și o expoziție cu titlul „Arta românească în dialogul cultural european”. De asemenea, va avea loc prezentarea volumelor bilingve „Repere culturale românești în Peninsulă” și „Orizonturi culturale italo-române. Perspective și experiențe”, urmate de un recital de pian susținut de Andreas Iliuță, diplomat al Conservatorului „Giuseppe Verdi”, și un concert de nai oferit de Oana Lianu și Ansamblul „Crișana”.

În Republica Moldova, Consulatul General la Cahul va vernisa expoziția „Basarabia 1812 – 1947. Oameni, locuri, frontiere”. Evenimentul se va desfășura în Aula Festivă a Universității de Stat „B. P. Hașdeu” din Cahul, unde va avea loc și seminarul „150 de ani de diplomație modernă”.

Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian” va prezenta un concert de gală în Kiev, cu sprijinul Ambasadei României.

Ambasada României la Moscova, în colaborare cu Ministerul Culturii și Patrimoniului Național și al Ministerului Culturii din Federația Rusă, a organizat programul „Zilele culturii române în Rusia” , în perioada 24 septembrie – 1 decembrie.

În Madrid, Ambasada României, Institutul Cultural Român și Ministerul Culturii și Patrimoniului Național organizează un concert al cvartetul „Transilvan”, la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando de Madrid.

Comunitatea românească din Tokio se va putea bucura de un concert al pianistei Sânziana Mircea sau va putea vizita expoziția de documente diplomatice care marchează 110 ani de la primele contacte diplomatice dintre România și Japonia.

În sala Auditorium a Conservatorului orașului Luxemburg, violonistul Alexandru Tomescu va susține un recital. Evenimentul este sprijinit de Ambasada României la Luxemburg, Conservatorul orașului Luxemburg, Primăria capitalei Marelui Ducat și Ministerul luxemburghez al Culturii.

La Canberra va avea loc dezvelirea și ceremonia de prezentare a unei plăci comemorative dedicată comunității românești din Melbourne, statul Victoria, precum și inaugurarea oficială a unui post local de radio în limba română. Tot de 1 Decembrie, la sediul Kingston Arts Centre&City Hall din Melbourne, va fi deschisă expoziția de desene pe tematica drepturilor omului.

În cadrul întâlnirii cu membrii comunității românești din Teheran, se va desfășura un concert al formației Mehr.

Ambasada României la Haga va organiza seminarul economic „Romanian Business Day”, urmat de un concert susținut de artiștii români Aura Twarowska, mezzo soprană la Opera de Stat din Viena, și Nicolae Pîrvu.

Misiunea Permanentă a României la ONUGeneva – pregătește o recepție de Ziua Națională a României pentru corpul diplomatic și comunitatea românească, la Hotel Intercontinental.

În Strasbourg, la cinematograful Odyssée, va avea loc proiectarea filmului „Trei zile până la Crăciun”, în prezența regizorului Radu Gabrea și a Victoriei Cociaș, actrița din rolul principal. De asemenea, o recepție a fost organizată, invitați fiind funcționari ai Consiliului Europei, reprezentanți ai corpului diplomatic și consular, autorități locale și membri ai comunității românești din Strasbourg și din împrejurimi.

Pe lângă toate acestea, în cadrul programului „Prietenii României”, 65 de șefi de misiuni din țări precum Austria, Argentina, Croația, Danemarca, Franța, Finlanda, Bulgaria, Armenia sau Germania – vor acorda diplomele „MAE, 150 de ani de diplomație” unor personalități care au contribuit la realizarea obiectivelor de politică externă.

Pentru Ziua Națională a României, ministrul Afacerilor Externe Titus Corlățean a transmis și el un mesaj pentru românii din țară și din străinătate. „Cu ocazia zilei noastre naționale, 1 Decembrie, doresc să-i felicit pe toți românii, deopotrivă pe cei care trăiesc în țară și pe cei care trăiesc peste hotare. Urez națiunii noastre să aibă puterea și viziunea de a crede într-un proiect național. Îndemn toți românii să nu uite, oriunde s-ar afla că țara lor, România, contează!”.

În final, provocarea DOODLE 4 GOOGLE de 1 DECEMBRIE rămâne descchisă: „România mea este…”

DOODLE 4 GOOGLE: ROMÂNIA MEA ESTE… DE NOTA 10

DOODLE 4 GOOGLE: ROMÂNIA MEA ESTE… DE AUR

DOODLE 4 GOOGLE: ROMÂNIA MEA ESTE… ÎN CARTEA RECORDURILOR

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Trei zodii, weekend agitat. Vin probleme peste probleme
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cercetătorii au găsit o genă care protejează împotriva Alzheimer