Dosar penal deschis de Poliție în cazul medicului din Petroșani acuzat că a operat un copil la mâna sănătoasă

Dosar penal deschis de Poliție în cazul medicului din Petroșani acuzat că a operat un copil la mâna sănătoasă
Publicat: 18/05/2012, 13:56
Actualizat: 03/07/2013, 16:42

Direcția de Sănătate Publică Hunedoara, Colegiul Medicilor și conducerea Spitalului Petroșani fac anchete în cazul medicului chirurg acuzat de părinții unui copil de patru ani că l-a operat la mâna stângă, deși afecțiunea sa era la dreapta, în timp ce Poliția a deschis un dosar penal în acest caz.

Soții Danciu, părinții copilului operat, au depus plângeri împotriva medicului Sorin Brătilă de la Spitalul din Petroșani, pe care îl acuză de malpraxis după ce le-a operat copilul de patru ani la mâna stângă, și nu la mâna dreaptă, unde acesta avea o afecțiune, astfel că polițiștii, dar și Direcția de Sănătate Publică Hunedoara și conducerea spitalului au declanșat anchete.

Titel Brăgaru, comandantul Poliției Petroșani, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală, după ce părinții copilului au depus plângere împotriva medicului care l-a operat pe băiat la mâna stângă și nu la mâna dreaptă, la care acesta avea probleme.

„Părinții au depus plângere, astfel că s-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală. În funcție de concluziile medicului legist, dar și ale instituțiilor care fac verificări se va face exact încadrarea juridică a faptei”, a declarat Titel Bărgaru, comandantul Poliției Petroșani.

Managerul Spitalului de Urgență Petroșani (SUP), Alin Vasilescu, a declarat că și unitatea medicală a declanșat o anchetă internă, în urma sesizării scrise depuse de părinții lui Alexandru.

„În baza reclamației scrise depuse de părinți s-a constituit o comisie care face o anchetă internă legată de problema reclamată. Cât timp este o anchetă în desfășurare, din punct de vedere deontologic nu pot să discut ce se află sub incidența acestei anchete”, a spus managerul SUP.

El ai precizat că „sunt anumite foruri” care pot decide sancționarea medicului Sorin Brătilă, dacă acesta va fi găsit vinovat.

Și Direcția de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a început verificări în acest caz.

„Am început și noi o anchetă în urma reclamației. A fost o comisie la Spitalul de Urgență Petroșani care a adunat tot materialul. Nu putem spune dacă este malpraxis. Comisia se va întruni și va lua o decizie care va fi făcută publică”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, Dumitra Ștefan, directorul DSP Hunedoara.

Colegiul Medicilor Hunedora s-a autosesizat în acest caz, astfel că și la această instituție există un dosar în lucru.

„În urma articolelor din presă, Colegiul Medicilor s-a autosesizat și s-a deschis un dosar în acest caz. Se merge mai departe cu ancheta, urmând să se solicite actele necesare. Nu putem spune când va fi finalizată ancheta. Copilul este încă în spital, probabil se vor solicita acte și de la Timișoara”, au declarat reprezentanții Colegiului Medicilor Hunedoara.

Joi seară, la solicitarea părinților, copilul a fost transportat cu o ambulanță de la spitalul din Petroșani la o unitate medicală din Timișoara, starea de sănătatea a acestuia fiind bună.

„Copilul a fost transferat la Timișoara la solicitarea părinților, care au considerat că nu mai este cazul să rămână la Spitalul de Urgență Petroșani. Pentru ce anume merge, vor stabili medicii de la Timișoara. Copilul este pe picioare, fără probleme”, a spus Alin Vasilescu, managerul SUP.

Miercuri, părinții copilului în vârstă de patru ani l-au acuzat de malpraxis pe medicul chirurg Sorin Brătilă, de la Spitalul de Urgență din Petroșani, specializat în chirurgie plastică, după ce acesta l-ar fi operat pentru o ruptură de ligament la degetul mare al mâinii stângi, când afecțiunea băiatului era la degetul mare al mâinii drepte.

Soții Danciu spuneau că băiatul, Alexandru, a avut degetul mare de la mâna dreaptă în gips, iar documentele de la ortopedie și radiografia confirmă acest lucru, dar că miercuri, în sala de operație, micuțul a suferit o intervenție chirurgicală la mâna stângă.

„A căzut și s-a lovit. Nu l-a durut, dar am observat că nu poate îndrepta degetul mare de la mâna dreaptă. Am venit cu el la ortopedie, i-au pus degetul mare de la mâna dreaptă în gips, dar nu și-a revenit. Au spus că trebuie intervenit chirurgical. Am venit la domnul doctor (Sorin Brătilă – n.r.) care l-a văzut și a întrebat care mână. I-am spus că dreapta, iar el a spus că trebuie operat. Acum, la operație, l-a operat la mâna stângă. Se vede și pe radiografie. Am venit cu bilet de trimitere de la medicul de familie, am fost la ortopedie în evidență că a avut mâna dreaptă. Este film, se și vede”, declara mama băiatului.

Mai mult, rudele copilului afirmau că, în timpul operației, medicul a intervenit chirurgical și pentru un început de fimoză, fără să le ceară acceptul sau să îi consulte pe părinți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
Românca care a ajuns la 100 de ani. SECRETUL ei pentru o viață mai lungă!...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
Un restaurant românesc, extindere fără precedent. Se bate cu marile fast food-uri
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Bob Lazar: Zona 51 și Farfuriile Zburătoare