Dosar penal după ce un urs a fost împușcat în Sibiu. „Ideea a fost să fie imobilizat prin tranchilizare. Din păcate, se deplasa cu o viteză foarte mare”

Potrivit șefului Poliției Sibiu, Tiberiu Iulian Ivancea, ursul a fost împușcat, nereușindu-se tranchilizarea lui, iar în urma uciderii animalului se va deschide un dosar penal pentru uz de armă.

„Peste 50 de persoane din cadrul Poliției, Jandarmilor, Poliției Locale, ISU au intervenit în acest eveniment. Ursul a fost foarte agil, a escaladat garduri, a intrat în curțile oamenilor, a traversat tot orașul, Centrul vechi și a ajuns în orașul de jos. Aici s-a reușit blocarea lui, dar și aici ar fi putut să sară gardul și să plece mai departe. Poate părea o măsură extremă (împușcarea – n.r.), dar nu s-a reușit tranchilizarea lui și exista și pericolul ca un urs rănit să devină mai agresiv. Facem investigații și stabilim cauzele care au dus la acest eveniment, dar și de unde a venit acest urs. S-a deschis un dosar penal pentru uz de armă”, a declarat, presei, la locul prinderii și împușcării ursului, Tiberiu Iulian Ivancea.

Întrebat dacă ursul ar fi putut scăpa dintr-o curte unde cineva ar crește ilegal urși, dat fiind faptul că în urmă cu aproximativ un an un alt urs a fost capturat într-o curte tot din centrul Sibiului, Ivancea a răspuns că nu exclude această posibilitate.

Totodată, întrebat de ce nu s-a insistat cu tranchililizarea și s-a ales uciderea animalului, Ivancea a spus că erau 50 de oameni în curte și pericolul era foarte mare.

„Exista un risc foarte mare. În curte erau oameni la serviciu. Este un urs mare. Are aproximativ 6 ani și 150 de kilograme”, a spus comisarul Tiberiu Iulian Ivancea, care a și coordonat acțiunea de prindere a ursului.

Totuși, prefectul Sibiului, Cristian Roman, crede că ursul era sălbatic, provenit din zona împădurită din jurul Sibiului, posibil din Rășinari, acesta traversând orașul și zone în care erau unități școlare.

„După trei ore, ursul a fost imobilizat. Ideea a fost ca ursul să fie imobilizat prin tranchilizare. Din păcate, se deplasa cu o viteză foarte mare. Practic a traversat tot orașul și tot timpul echipele de intervenție au fost după el. Situația devenea tot mai gravă, cu atât mai mult cu cât a trecut prin zona mai multor unități școlare și în final situația a impus măsura împușcării. Este clar că e un animal sălbatic și probabil vine din zona împădurită din Rășinari”, a declarat presei prefectul Sibiului, Cristian Roman.

După ce polițiștii de la Investigații Criminale vor face cercetarea la locul unde animalul a fost ucis, acesta va fi ridicat și dus la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentului Sibiu (DSVSA), unde i se vor face toate analizele, iar apoi ursul va fi incinerat.

„Facem analizele necesare pentru trichină și rabie, îi vom face buletin de analize, dar după ce termină acheta cei de la Poliție. Nu putem face supoziții deocamdată. Pare un animal sălbatic, care, dacă ajunge într-o zonă cu care nu e obișnuit, devine agresiv obligatoriu. După finalizarea anchetei și analizelor pe care le efectuăm noi, animalul va fi incinerat”, a declarat presei Dan Fărcaș, directorul DSVSA Sibiu.

Întrebat dacă nu a fost o măsură extremă împușcarea animalului, Fărcaș a spus că este mai important că nu au fost victime omenești.

„Din punctul meu de vedere e foarte important că nu au existat victime. Întâlnirea cu un animal săbatic, mai ales urs, nu este un lucru simplu”, a spus directorul DSVSA Sibiu.

Un urs de mari dimensiuni a fost observat, miercuri dimineață, în zona centrală a Sibiului, zona fiind imediat împânzită de jandarmi și polițiști. După circa trei ore, ursul a fost prins și împușcat pe strada Lunga, în curtea unei fabrici.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Kim Jong Un ar fi fost dispus să renunțe la armele nucleare: „Am o fiică...
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui...
Facerea de bine este... știți voi ce! O bucureșteancă i-a donat canapeaua unei femei. Ce...
DIETA-MINUNE a Nicoletei Luciu | Așa a slăbit rapid 35 de kilograme. Arată de milioane...
20 de judeţe intră de la 10.00 sub avertizare de ploi, grindină şi vijelii. Vreme...
Breaking news despre Florin Piersic!
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Trebuie să scoți mașina din viteză de câte ori oprești la semafor?
O persoană a murit după ce avionul Londra-Singapore s-a confruntat cu turbulenţe
Descoperire HALUCINANTĂ în testicule umane! Este de necrezut
ANUNȚ TRAGIC în această dimineață. Un celebru sportiv A MURIT la doar 48 de ani
Rețetă cu un secret mănăstiresc. Vinete cu ardei copți, pregătite de măicuțe
„Suflete pereche, zic eu”. Jador, fermecat de frumusețea unei tinere din Corbu. „Viitoarea mea soție”....
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Doi deputați s-au luat la bătaie în Parlament. Momentul a fost surprins video
BANCUL ZILEI. Două măicuțe în mașină. Deodată pe parbriz sare un VAMPIR mic
Cel mai puternic cutremur din ultimii 40 de ani la vulcanul Campi Flegrei din apropiere...
×