Dosar penal pe numele unui bărbat din Timișoara care figura cu alertă de coronavirus. Unde a fost depistat. Comunicatul Parchetului

Redactor:
Răzvan Scarlat
Dosar penal pe numele unui bărbat din Timișoara care figura cu alertă de coronavirus. Unde a fost depistat. Comunicatul Parchetului
Dosar penal pe numele unui bărbat din Timișoara care figura cu alertă de coronavirus. Unde a fost depistat. Comunicatul Parchetului

Un bărbat s-a ales cu dosar penal pentru că se afla în Gara de Nord din Timișoara, deși figura cu alertă de coronavirus pentru perioada 22 septembrie – 5 octombrie. Pentru că acesta a încălcat măsurile medicale instituite pentru evitarea răspândirii COVID-19, procurorii Parchetului de pe lânga Judecătoria Timișoara au decis să ia atitudine.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal după ce acesta a încălcat Decretul Preşedintelui României privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul țării.

În data de 05.20.2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara a fost înregistrat dosarul penal cu nr. 7836/P/2020, în care se efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârşirii faptei de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. şi ped. de art. 352 al. 1 Cp. În fapt se reţine că în data de 24.09.2020, un bărbat a fost depistat de lucrători de poliţie, în incinta complexului Staţiei CF Timişoara Nord, constatându-se în bazele de date că acesta figura cu alertă COVID pentru perioada 22.09 – 05.10.2020, încălcând astfel măsurile medicale instituite pentru evitarea răspândirii virusului SARS CoV-2”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.

Bărbat din Buzău, condamnat la închisoare pentru că a fugit din spital, deși era suspect de coronavirus

Săptămâna trecută, Judecătoria Buzău a decis să condamne la închisoare un bărbat care era suspect de coronavirus. Acesta s-a ales cu cazier din cauza faptului că nu a așteptat rezultatul testului și a preferat să fugă din spital. A fost primul caz de acest gen în România.

Bărbatul a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare. De asemenea, va trebui să presteze și muncă în folosul comunității și să urmeze un program de reintegrare socială.

Condamnă inculpatul la o pedeapsă de 6 luni închisoare pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, săvârşită în data de 10.04.2020… dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani… impune condamnatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate…. pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Merei sau SC RER Ecologic Service SA Buzău, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare”, a fost decizia magistraților.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Antena 1 a dat lovitura. Puțină lume se aștepta la asta. Ce se întâmplă la...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Leacul pentru COVID-19 ar putea veni de la o banală plantă care creşte şi în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Top 3 cele mai ghinioniste zodii în data de 28 octombrie. Gemenii se vor adapta...
Inchide