Dosarul agresorului baschetbalistului Chauncey Hardy, rejudecat luni de Tribunalul Giurgiu

Dosarul agresorului baschetbalistului Chauncey Hardy, rejudecat luni de Tribunalul Giurgiu
Publicat: 03/02/2013, 18:04
Actualizat: 04/03/2013, 09:44

Dosarul lui Ionuț Tănăsoaia, în care acesta este acuzat de lovituri ce au cauzat moartea baschetbalistului american Chauncey Hardy, va fi rejudecat, luni, de Tribunalul Giurgiu, după ce instanța supremă a desființat decizia CAB prin care agresorul fusese condamnat la cinci ani de închisoare.

În acest dosar, mama sportivului, Olamae Hardy, s-a constituit parte vătămată, în timp ce Consiliul Local al Municipiului Giurgiu și Spitalul Bagdasar-Arseni din București, unde Hardy a încetat din viață, sunt părți civile.

Dosarul a mai avut trei termene la Tribunalul Giurgiu, anul trecut, în 9 octombrie, 31 octombrie și 10 decembrie, însă judecarea cazului a fost amânată. În 10 decembrie 2012, instanța a stabilit un nou termen pentru 4 februarie 2013.

La 11 septembrie 2012, instanța supremă a decis definitiv ca dosarul lui Ionuț Tănăsoaia să fie rejudecat de Tribunalul Giurgiu, decizia de condamnare la cinci ani de închisoare fiind astfel desființată.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) au admis atât recursul formulat de Ionuț Tănăsoaia împotriva deciziei Curții de Apel București (CAB) de condamnare la cinci ani de închisoare cu executare pentru lovituri cauzatoare de moarte, cât și contestația procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, care au cerut o pedeapsă mai mare.

Astfel, instanța supremă a desființat atât decizia CAB, cât și hotărârea din 22 februarie a Tribunalului Giurgiu de condamnare la cinci ani de închisoare a lui Ionuț Tănăsoaia – agresorul baschetbalistului care a murit după ce a fost lovit cu pumnul în față, în urma unei altercații într-un club din Giurgiu, în toamna anului trecut.

ICCJ a mai dispus ca Tănăsoaia să fie judecat în continuare în stare de arest.

În 17 aprilie 2012, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Ionuț Tănăsoaia la cinci ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte și la un an și opt luni pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice, agresorul lui Chauncey Hardy având de executat pedeapsa cea mai grea, de cinci ani.

Judecătorii CAB au admis în parte contestația procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu și i-au majorat pedeapsa lui Ionuț Tănăsoaia pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice de la un an la un an și opt luni de închisoare. Decizia Curții de Apel București a fost contestată cu recurs la instanța supremă.

Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu ceruse instanței Curții de Apel București ca pedepsa în cazul lui Ionuț Tănăsoaia să fie orientată spre medium, nu spre limita minimă a pedepsei, în condițiile în care pentru fapta de care este acuzat agresorul baschetbalistului Chauncey Hardy legea prevede o pedeapsă între trei ani și patru luni și zece ani de închisoare.

Ionuț Adrian Tănăsoaia spunea atunci în fața instanței că nu a făcut altceva decât să încerce să aplaneze situația și că cele petrecute în noaptea de 8 spre 9 octombrie 2011, în clubul din Giurgiu au fost pur și simplu o întâmplare.

Avocatul lui Ionuț Tănăsoaia, Emil Vucă, a susținut în fața instanței că Chauncey Hardy nu a fost tratat timp de opt ore după incident, respectiv până la ora 12.00, când a fost transportat la Spitalul Bagdasar-Arseni din București. Totodată, avocatul a spus că la dosarul cauzei există dovezi din care reiese că Hardy a fost acuzat în SUA pentru deținere de droguri și a fost exclus dintr-o ligă, pentru comportament violent.

În 22 februarie 2012, Tribunalul Giurgiu l-a condamnat la cinci ani de închisoare pe Ionuț Adrian Tănăsoaia. Instanța i-a dat lui Ionuț Adrian Atănăsoaia pedeapsa minimă întrucât și-a recunoscut fapta. Pedeapsa pentru infracțiunea pentru care acesta a fost deferit justiției este între cinci și 15 ani de închisoare.

Ionuț Adrian Tănăsoaia, zis Gipsy-Gypsanu, a fost trimis în judecată la începutul lunii decembrie 2011, în stare de arest preventiv, pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Scandalul în urma căruia Chauncey Hardy și-a pierdut viața a izbucnit în noaptea de 8 spre 9 octombrie 2011, în jurul orei 3.30, în clubul Emotione din Giurgiu, după ce baschetbalistul american, în vârstă de 23 de ani, ar fi vrut să danseze cu niște tinere. El a fost lovit cu pumnul în bărbie de Ionuț Adrian Tănăsoaia și s-a izbit cu capul de pardoseala sălii de dans.

Hardy ar fi inițiat un joc cu o tânără, căreia îi tot punea pe cap o șapcă, ceea ce i-a iritat pe tinerii care o însoțeau pe fată. Tănăsoaia i-ar fi spus lui Hardy să plece, însă conflictul verbal a degenerat, astfel că i-a tras un pumn în față, iar sportivul s-a dezechilibrat și a căzut de pe treapta pe care se afla, lovindu-se cu capul de pardoseala de ciment. Rana produsă în cădere a fost gravă, ducând la decesul baschetbalistului.

Medicii legiști au stabilit că moartea lui Hardy a fost violentă și a fost cauzată de o insuficiență cardio-respiratorie, urmare a unui traumatism cranio-cerebral soldat cu edem cerebral, hemoragie meningeală, contuzie și dilacerare cerebrală, fractură de boltă craniană iradiată la baza craniului.

Surse judiciare precizau că baschetbalistul Chauncey Hardy, care juca la echipa CSS Giurgiu, avea o alcoolemie de 0,6 la mie, la momentul incidentului din discotecă.

Președintele Federației Române de Baschet, Carmen Tocală, declara, în 8 aprilie 2012, pentru MEDIAFAX, că familia baschetbalistului Chauncey Hardy s-a constituit parte civilă și ar vrea să ceară statului român și lui Ionuț Tănăsoaia daune de aproximativ 1,5 milioane de dolari.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a dat interdicție totală în România din data de 3 Mai. Decizia este finală şi...
Mașina preferată a românilor dispare. Nu se va mai găsi deloc în Europa
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU