Dosarul copilului omorât de câini în Parcul Tei va fi rejudecat

Dosarul copilului omorât de câini în Parcul Tei va fi rejudecat
Publicat: 16/03/2016, 07:33

„Este inacceptabil, indiferent de circumstanțele obiective, că în secolul al XXI-lea, într-o capitală europeană, într-o zonă urbană semicentrală, un copil de 4 ani să fie sfâșiat de câini și să își piardă viața în chinuri și dureri inimaginabile, sub colții acestor fiare”, arată judecătorii în motivarea hotărârii luate în urmă cu aproape un an în cazul care a dat fiori întregii țări și a dus la schimbarea legii câinilor fără stăpâni.

Magistrații susțin că imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă nu sunt relevante și singurul care a văzut cum Ionuț a fost atacat de câini este fratele lui, scrie tvr.

Abia din acest moment se poate judeca recursul făcut de părinții lui Ionuț Anghel la prima sentință: 3 ani de închisoare cu suspendare pentru administratorul firmei pe terenul căreia a fost atacat copilul. A fost condamnată și Administrația Domeniului Public a Sectorului 2, care știa că lipseau bucăți din gard și s-au înlocuit cu tablă, dincolo de care nu se mai vedea nimic.

Un detaliu cutremurător este preluat de judecători din raportul Institutului de Medicină Legală. În momentul în care a fost găsit, Ionuț Anghel avea păr canin în mână. Smuls probabil dintr-o reacție instinctivă de apărare, scriu judecătorii.

În prima instanță, magistrații au decis ca familia Anghel să fie despăgubita cu 2,4 milioane de euro. Banii ar urma să fie plătiti de ADP Sector 2, administratorul terenului unde s-a petrecut totul, și firma acestuia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase