Două persoane la spital după un conflict între reprezentanții unui ONG de mediu și cel al unei firme

Două persoane la spital după un conflict între reprezentanții unui ONG de mediu și cel al unei firme
Publicat: 24/05/2015, 19:45

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Hunedoara, Bogdan Nițu, Poliția orașului Hațeg a fost sesizată, duminică, despre faptul că în satul Coroiești a avut loc un conflict spontan între mai multe persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Polițiștii ajunși acolo au stabilit că un bărbat în vârstă de 40 de ani, din orașul Hațeg, s-a deplasat, împreună cu alte patru persoane, reprezentanți ai unui ONG de protecția mediului, în satul Coroiești, cu intenția de a se documenta cu privire la construirea unei microhidrocentrale.

„Între grupul din care făceau parte reprezentanții ONG-ului și alt bărbat, în vârstă de 48 de ani, reprezentantul societății comerciale din Deva care intenționează să construiască microhidrocentrala, care, la rândul său, era însoțit de mai multe persoane, a avut loc un conflict, în urma căruia bărbatul în vârstă de 48 de ani și un activist de mediu au suferit vătămări corporale, fiind transportați la Spitalul Orășenesc Hațeg, pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a declarat Nițu.

Polițiștii, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, au întocmit un dosar penal și continuă cercetările pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs incidentul.

Surse judiciare susțin că bărbatul de 48 de ani a fost lovit de un autoturism de teren cu care se deplasau activiștii de mediu și târât aproximativ 10 metri.

Bărbatul, aflat în stare gravă în urma leziunilor, a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență din Deva și apoi preluat de un elicopter SMURD care l-a transportat la Spitalul de Neurochirurgie din Cluj-Napoca pentru a fi supus unei intervenții chirurgicale la coloana vertebrală.