Dragnea, despre declarațiile lui Firea privind SPIONAJUL în PSD: Să facă plângeri sau să aducă dovezi. Postarea lui Vâlcov, o acțiune nefericită: NU cred că trebuie să demisioneze. Toader, CRITICAT de liderul social-democrat

Dragnea, despre declarațiile lui Firea privind SPIONAJUL în PSD: Să facă plângeri sau să aducă dovezi. Postarea lui Vâlcov, o acțiune nefericită: NU cred că trebuie să demisioneze. Toader, CRITICAT de liderul social-democrat
Publicat: 03/09/2018, 19:30
Actualizat: 26/03/2019, 05:01

„Sunt afirmații grave, ar trebui să facă plângeri penale sau să aducă dovezi (n.r.: Gabriela Firea). Nu am ce comenta”, a declarat Liviu Dragnea, președintele PSD.

Primarul general Gabriela Firea spune că ministrul de Interne Carmen Dan a venit pregătită în ședința CEx PSD de sâmbătă cu hârtii care reprezentau discuții private pe WhatsApp, după ce în urmă cu un an a recunoscut că are discuții, de pe aceeași aplicație, ale unui senator și că sunt ușor de interceptat.

„De vreme ce știa ce voi spune eu și nu am vorbit cu nimeni și venise pregătită cu niște convorbiri private pe WhatsApp și m-a prevenit anul trecut să fiu atentă ce vorbesc pe WhatsApp că acestea sunt ușor de interceptat și are la dispoziție, probabil de la serviciul intern de informații al MAI, discuții dintre un senator și unele persoane….Și nici la acest argument nimeni nu a intervenit. Dacă acesta e sensul în care se îndreaptă unii colegi „, a spus Gabriela Firea.

Totodată, Firea a declarat, referitor la momentul în care a fost huiduită pe Arena Națională, că filmulețul a apărut a doua zi, care spunea că de fapt Simona Halep a fost huiduită, a fost făcut public cu acordul lui Liviu Dragnea.

Ca răspuns, liderul PSD a spus luni: ” Este o aberație. Chiar mă doare”.

Liviu Dragnea a spus că a avut o conversație sâmbătă, după ședința Comitetului Executiv, cu Corina Crețu, comisar european, iar aceasta a spus că regretă discuția cu Gabriela Firea.

„Am discutat sâmbătă seara despre ce s-a spus la Comitetul Executiv și eram cu Dan Nica sâmbătă. M-a sunat dumneaei (n.r.: Corina Crețu) a spus că îi pare rău că a avut această discuție cu Gabriela Firea și că a sunat-o și nu trebuia să introducă numele în Comitetul Executiv”, a declarat Liviu Dragnea.

Primarul Gabriela Firea a declarat sâmbătă, după ședința Comitetului Executiv de la Neptun, în care a cerut demisia lui Carmen Dan de la Ministerul de Interne, că a luat decizia pe fondul unei discuții cu comisarul european Corina Crețu.

„Eu am luat cuvântul și le-am transmis colegilor mei faptul că am vorbit ieri cu Corina Crețu, comisar european, care mi-a relatat o discuție cu domnul Juncker și colegii săi, faptul că aceștia și-au exprimat îngrijorarea față de situația politică din România și situația din 10 august, faptul că nu e apreciat de alte state europene, apreciind că intervenția jandarmilor a fost corectă până la un punct în a avea loc apărarea clădirii Guvernului. Nu au fost de acord cu faptul că manifestanții care nu au fost violenți au suportat gaze lacrimogene și erau de ajuns alte măsuri mai blânde. Practic, extragerea celor care aruncau în jandarmi”, a spus Gabriela Firea.

Aceasta spune că a avut aprobarea Corinei Crețu să discute în ședința Comitetului Executiv al PSD.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, l-a criticat pe Tudorel Toader, acuzându-l că nu a dus la capăt ordonanța care permitea actualei conduceri a Inspecției Judiciare să-și continue mandatul, precizând că vrea să aibă o discuție cu ministrul Justiției și cu premierul Viorica Dăncilă pe subiect.

„Am văzut asta, am văzut și solicitarea ca să se suspende imediat ținând cont de faptul că este în Guvern. Aș fi fost foarte bucuros dacă domnul ministru Toader ar fi încheiat și dus până la aprobare ordonanța care ar fi permis actualei conduceri a Inspecției Judiciare să-și continue mandatul până când intră în vigoare noua lege și, ca mulți alți colegi, oameni, pe care i-am văzut supărați, și eu sunt supărat pentru că tocmai se pot pune sub semnul întrebării niște anchete importante care sunt în derulare. Mă așteptam să ducă la capăt această procedură săptămâna trecută și pentru mine este ciudat și destul de greu de înțeles de ce”, a declarat liderul PSD.

Întrebat dacă va avea o discuție cu Tudorel Toader sau cu premierul și ministrul Justiției, Liviu Dragnea a precizat: „Da. Eu vreau să am o discuție pe tema asta. Vreau să avem discuție pe tema asta cu cei trei menționați”.

Instituția a fost împărțită în două și cu ocazia controlului făcut la DNA, în toamna anului trecut.

Un alt subiect despre care a vorbit Liviu Dragnea a fost postarea lui Darius Vâlcov. Președintele PSD a declarat că nu crede că Darius Vâlcov trebuie să plece din Guvern din cauza postărilor de pe Facebook, deși spune despre acestea că sunt nefericite.

„Nu o văd foarte bine (n.r.: postarea lui Vâlcov), cred că a fost o acțiune nefericită, dar să îi tratăm pe toți în același registru sau cu aceeași măsură. Nu am văzut inflamări în toți anii în care s-au dat publicității rechizitorii. Înțeleg că a fost o postare privată, pe Facebook. A fost un gest nefericit, nu cred că trebuie să își dea demisia sau să fie demis. E punctul meu de vedere”, a declarat Liviu Dragnea.

Legat de postarea lui Vâlcov, ce spunea că Forumul Democrat al germanilor din România este continuatorul mișcării Grupul Etnic German, iar președintele Iohannis apare cu o mustață și o tunsoare asemănătoare lui Adolf Hitler, Dragnea a mai spus: „în virtutea faptului că sunt un susținător al organizațiilor evreiești, cred că nu poate fi acuzat Vâlcov de alte lucruri sau să se gândească că a avut în vedere altceva”.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că solicitarea liberalilor de a o chema la „Ora Guvernului”, în Parlament, pe prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a fost respinsă în Biroul Permanent pentru că nu respecta Regulamentul

„Cererea se referea la chemarea doamnei prim-ministru în prima zi a sesiunii parlamentare din septembrie-decembrie. Nu poți să ceri premierului să vină peste o oră și eventual după ce s-a terminat plenul Camerei Deputaților. S-a discutat să fie conform Regulamentului, în care se spune că o dată pe lună în fiecare zi de luni este Ora premierul, care poate fi folosită la cererea premierului sau a unui grup. Pur și simplu pe regulament”, a declarat Liviu Dragnea.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului