„Dragnea îmi spunea să am răbdare că se rezolvă”. Un martor în procesul șefului PSD face dezvăluiri neașteptate

„Dragnea îmi spunea să am răbdare că se rezolvă. Un martor în procesul șefului PSD face dezvăluiri neașteptate
Publicat: 24/05/2017, 09:48

Floarea Alesu, fost director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman le-a spus magistraților instanței supreme că l-a cunoscut pe Liviu Dragnea în perioada în care era consilier județean PSD, Dragnea fiind atunci președinte al Consiliului Județean Teleorman. Ulterior, Alesu a demisionat și a ocupat funcția de director al DGASPC. Ulterior ocupării funcției de conducere în cadrul instituției, ar fi aflat situația celor două angajate, Anisa Stoica și Adriana Botorogeanu.

„Am aflat acest lucru de la Dumitru Jenica care mi-a spus că avem două persoane angajate, dar care nu vin la muncă, deoarece lucrează la organizația PSD Teleorman. Acest lucru s-a întâmplat la jumătatea anului 2008. Am rugat-o pe Dumitru Jenica să îmi aducă dosarele de personal ale celor două și să o cheme pe doamna Miloș Rodica, deoarece dânsa era dintre cei mai vechi de la care am preluat conducerea instituției. (…) Mi-a explicat că și dumneaei i s-a spus că vor fi angajate, dar că vor lucra la sediul organizației PSD Teleorman. Miloș Rodica mi-a spus că, din câte știe, angajarea celor două s-a făcut la solicitarea domnului Dragnea”, le-a spus Floarea Alesu judecătorilor.

Ulterior, a povestit Floarea Alesu, a avut o întâlnire cu cele două femei.

„Au venit și mi-au comunicat că sunt angajate la DGASPC, dar că trebuie să își desfășoare activitatea la sediul PSD, având mult de muncă acolo și că de acest lucru are cunoștință și domnul Dragnea.(…) Am mers a doua zi la domnul Dragnea și l-am întrebat dacă este adevărat ce mi-au spus cele două. Mi-a spus că are cunoștință si că va rezolva situația, în sensul că le va angaja la PSD Teleorman. I-am comunicat șefei de resurse umane, Dumitru Jenica, ce am discutat cu domnul Dragnea și să urmărească acest lucru”, a explicat fostul director al instituției.

Potrivit declarației femeii, una dintre cele două angajate, Anisa Stoica, a fost notificată să de prezinte la serviciu, fiind și sancționată ulterior. În cazul Adrianei Botorogeanu nu a fost luată însă nicio măsură.

„În octombrie 2010 am fost sunată de administratorul Consiliului Județean, domnul Dumitrescu Mircea, care mi-a zis să o chem să lucreze efectiv în Direcție pe Stoica Anisa, să nu mai stea la PSD. I-am zis șefei de personal să o cheme pe Stoica Anisa la locul de muncă, însa ea a zis că nu domnul Dumitrescu hotărăște, ci domnul președinte Liviu Dragnea. (…) Despre doamna Botorogeanu mi-a spus să nu o chem încă la locul de muncă din cadrul Direcției, pentru că mai are treabă la PSD Teleorman. (..) Îmi dau seama că am greșit, nu trebuia să accept situația celor două. Am acceptat-o pentur că mă aflam în subordonarea Consiliului Județean Teleorman și am luat-o ca pe o sarcină de serviciu. De fiecare dată când apăreau schimbari în organigrame, respectiv când mă întâlneam cu domnul Dragnea, discutam și despre cele două angajate și el îmi spunea să am răbdare că se rezolvă”, a spus Floarea Alesu.

Femeia susține că situația a durat până în 2014.”Eu atâția ani nu am luat nicio măsură pentru că așteptam ca domnul Dragnea să ia dânsul o măsura pentru a le angaja pe cele două la PSD Teleorman. Arăt că domnul Dragnea nu mi-a impus să le țin angajate pe cele două. (…) Era o teamă de a mea să nu fiu sancționată de domnul Dragnea însă nimic din comportamentul acestuia nu a lăsat să se înțeleagă o asemenea ipoteză.”

În ceea ce o privește pe Bombonica Prodana, la vremea aceea angajat al DGASPC Teleorman, Floarea Alesu a declarat : „Când am discutat cu domnul Dragnea despre necesitatea transformării funcțiilor de personal contractual în funcționar public, atenționându-l că pot apărea nemulțumiri salariale, el m-a rugat să am în vedere ca doamna Dragnea Bombonica să rămână pe funcție de personal contractual.”

Următorul termen a fost stabilit pentru 20 iunie.

Alături de Liviu Dragnea a fost trimisă în judecată fosta soție a acestuia, Bombonica Prodana, sub acuzația de abuz în serviciu dar și Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, fiind acuzată de abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

De asemenea, în cauză sunt judecați Ionel Marineci, fost șef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului și familiei, Rodica Miloș și Olguța Șefu, la data faptelor director executiv adjunct al D.G.A.S.P.C. Teleorman, Valentina Marica, fost șef al Complexului de recuperare, Nicușor Gheorghe, fost șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare, Constantin Balaban, la data faptei șef al Complexului de servicii destinate copilului și familiei, Adriana Botorogeanu și Anisa Stoica la data faptelor funcționari publici în cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman.

Potrivit procurorilor, „în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, cu intenție, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții. În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”.

Astfel, precizează DNA, persoanele angajate formal au primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În ceea ce o privește pe Bombonica Prodana, procurorii spun că „în perioadele 3 martie – 1 august 2008 și 3 iulie 2009 – 1 august 2010, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și în calitate de șef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu știință atribuțiilor de serviciu, deși a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcția de referent la instituțiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu și nu au respectat prevederile contractului individual de muncă și fișa postului, nu a întreprins niciun demers de sancționare a persoanelor respective”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase