Dragnea: România este patria denunțurilor și a ascultărilor. Nicio grațiere nu mă ajută pe mine

Dragnea: România este patria denunțurilor și a ascultărilor. Nicio grațiere nu mă ajută pe mine

„Nicio grațiere nu mă ajută pe mine. Eu nu am auzit de la Guvern că vrea să dezincrimineaze abuzul în serviciu pe de o parte. Pe de altă parte, știu că avem o Curte Constituțională, din câte mai știu eu, cel puțin azi dimineață era în vigoare, care a adoptat o decizie. Dacă trebuie să ieșim în stradă pentru a nu pune în acord deciziile Curții Constituționale cu legislația, e și asta o opțiune, sau poate CCR a emis acea decizie pentru mine. Uitați-vă cu atenție pe dosarul meu și pe ce a apărut în presă sau ce a fost în dezbatere publică. Nu mă ajută pe mine personal. Eu am înțeles de la DNA că au o problemă cu vreo 15.000 de dosare. Eu nu cred că cele 15.000 sunt despre mine Vreau să aduc și eu martori și să audieze din nou martorii care au fost audiați la DNA să vedem dacă și acest proces va merge și se va susține pe o declarație mincinoasă sau două declarații mincinoase obținute în condiții suspecte la DNA. Eu m-am uitat cu foarte mare atenție pe toate declarațiile. Oricine este de bună credință și studiază cu atenție doar acele declarații și declarațiile martorilor, se vede că sunt puse cu mâna sau cusute cu ață albă, dictate. Vorbim despre o doamnă care a făcut o declarație mincinoasă, care a mai fost condamnată pentru luare de mită și care probabil are alt dosar și cu care se pare că s-a făcut o înțelegere. Asta este România, patria denunțurilor și ascultărilor. Aștia sunt principalii piloni pe care se sprijină dosarele în România și pentru care intră oamenii în pușcărie”, a declarat președintele PSD la sediul instanței supreme.

Întrebat ce l-ar sfătui pe Florin Iordache în privința modalității de promovare a actelor normative privind grațierea și modificarea codurilor penale, Liviu Dragnea a declarat: „Eu l-aș sfătui să se inspire din experiența înaintașilor, adică din experiența guvernului precedent. Dacă e să se dea prin ordonanță sau să adopte proiect de lege, asta e problema lor. Dar e bine să se uite la experiența înaintașilor. Dacă s-a mai dat vreo grațiere prin ordonanță, pot să dea, dacă nu, nu știu dacă e bine. eocamdată eu am văzut foarte mult scandal pe niște intenții. Am văzut și o dezbatere publică și eu zic să așteptăm să vedem ce face guvernul”.

Termenul de judecată de marți a fost amânat pentru 14 februarie, întrucât unii dintre inculpați nu aveau apărători. Fosta soție a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, nu s-a prezentat la proces, solicitând magistraților prin intermediul avocatului să fie judecată în lipsă.

Pe 9 decembrie judecătorii au decis că instanța a fost sesizată în mod legal de procurori, dispunând începerea procesului.

Alături de Liviu Dragnea a fost trimisă în judecată fosta soție a acestuia, Bombonica Prodana, sub acuzația de abuz în serviciu dar și Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, fiind acuzată de abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

De asemenea, în cauză sunt judecați Ionel Marineci, fost șef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului și familiei, Rodica Miloș și Olguța Șefu, la data faptelor director executiv adjunct al D.G.A.S.P.C. Teleorman, Valentina Marica, fost șef al Complexului de recuperare, Nicușor Gheorghe, fost șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare, Constantin Balaban, la data faptei șef al Complexului de servicii destinate copilului și familiei, Adriana Botorogeanu și Anisa Stoica la data faptelor funcționari publici în cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman.

Potrivit procurorilor, „în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, cu intenție, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții. În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”.

Astfel, precizează DNA, persoanele angajate formal au primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În ceea ce o privește pe Bombonica Prodana, procurorii spun că „în perioadele 3 martie – 1 august 2008 și 3 iulie 2009 – 1 august 2010, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și în calitate de șef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu știință atribuțiilor de serviciu, deși a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcția de referent la instituțiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu și nu au respectat prevederile contractului individual de muncă și fișa postului, nu a întreprins niciun demers de sancționare a persoanelor respective”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Exclusiv: Valentina Borcea și Cristian Boureanu, împreună în instanță. Cine i-a dat în judecată pe...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Pitagora, între matematică și învățăturile despre nemurirea sufletului