Dragnea, ULTIMATUM pentru Toader: Ministrul să înțeleagă că așa nu mai poate continua/ Despre consultările de la Cotroceni pe tema Justiției: Eu sigur nu merg

Dragnea, ULTIMATUM pentru Toader: Ministrul să înțeleagă că așa nu mai poate continua/ Despre consultările de la Cotroceni pe tema Justiției: Eu sigur nu merg
Publicat: 05/04/2019, 16:48

„Pentru ce era acest teatru? Domnul Toader să înțeleagă că nu mai poate continua așa. Să înceteze cu atitudinea. Intenția era să intre în dezbatere din ianuarie și să discutăm 3 luni și a tot anunțat că va da ordonanțe. Și nu le-a dat și cred că nu are intenția să le dea. Să termine cu asta. Parlamentul începuse finalizarea după decizia CCR, a fost greșeala PSD că a crezut că vor da unii aceste coduri prin ordonanțe”, a declarat Liviu Dragnea, la Călărași.

Liderul PSD spune că decizia este la premier. „Să meargă la Bruxelles cu 7-8 articole, într-o mare umilință. În ceea ce privește codurile, parlamaentul să își urmeze cursusl. Aceste legi trebuie să fe finalizate. Guvernul trebuie să se ocupe de programul de guvernare.Nu putem să lăsăm să se discute despre teme parazit luni de zile”.

Întrebat dacă vrea ca Toader să plece, Dragnea a răspuns: „Nu mă interesează (…) Nimeni nu poate să stea prizonierul acestor teme parazite (…) . Aici doamna premier trebuie să ia o decizie. Vrea să îl mențină, vrea să nu îl mențină, e apanajul ei”.

Acesta a mai spus că sunt zeci de acte normative întârzitate de ministrul Justiției.

Despre consultările de la Cotroceni pe tema Justiției: Eu sigur nu merg. Nu-mi place personajul

Președintele PSD a declarat că nu va merge la consultările de la Cotroceni pe tema Justiției pentru că nu-i place „personajul”, însă va partidul va trimmite o delegație.

„Eu sigur nu merg. Eu sigur nu merg, dar de la partid de la noi o să trimitem niște oameni. (…) Nu-mi place personajul”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat dacă va merge la consultările pe care președintele Klaus Iohannis le-a convocat.

El a mai spus că va vorbi cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, pentru a stabili dacă cele două formațiuni vor trimite delegații separate sau va fi o delegație comună.

El a mai spus că susține „fără niciun fel de probleme” temele enunțate de șeful statului pentru referendum.

„Dacă noi le susținem, ceilalți le susțin… foarte bine. O să aibă o problemă, din câte am înțeles, cu cei de la PNL și USR”.

Dragnea: Se negociază ca la piață funcția de procuror șef european. Va fi o decizie politică

Dragnea a declarat că funcția de procuror șef european, pentru care este nominalizată Laura Codruța Kovesi, este negociată ca la piață, iar cel care va ajunge să dețină funcția va avea o problemă pentru că se va considera a fi numit politic.

„Pe de o parte ne spun că politicul să nu interfereze și cer să se oprească ancheta penală și negociază ca la piață funcția de procuror european și nouă ne spun să facem cum…E ca vorba: să faci ce zice popa nu ce face popa”, a declarat Liviu Dragnea, la Călărași.

„Indiferent cine a procuror european, va pleca cu un handicap pentru că nu e rezuzltatul unei analize seriose, ci rezultatul unui proces politic. Decizia va fi politică”, a mai spus liderul PSD.

Întrebat de ce nu a contestat PSD procedura de numire a procurorului șef european, Dragnea a declarat: „În această jurisdicție ne-a băgat domnul Cioloș. (…) Dl Toader credeți că este tatăl nostru ? PSD nu poate fi captiv guvernului sau lui Toader”.

Echipa PE a cerut Consiliului UE, la cea de-a treia rundă de negocieri să nu cedeze în fața presiunilor Guvernului României și să își reconsidere poziția față de candidatul Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european. A patra întâlnire pentru negocieri va fi pe 10 aprilie.

În urma unui vot secret, în luna februarie, Comisia LIBE a selectat-o pe Laura Codruța Kövesi pe primul loc în lista de candidați pentru postul de procuror-șef european. Rezultatul a fost: Laura Codruța Kovesi – 26 de voturi, Jean-François Bohnert (Franța) – 22 voturi, iar Andrés Ritter (Germania) – 1 vot. Kovesi a fost preferată anterior și în Comisia CONT.

În schimb, în urma votului reprezentanților permanenți ai statelor în Consiliul Uniunii Europene, Jean-François Bohnert s-a clasat pe primul loc pe lista pentru desemnarea procurorului-șef european.

Liviu Dragnea: Nu sunt de acord ca Plumb și Intotero să meargă în campanie fiind în Guvern

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, vineri, că trebuie ca Rovana Plumb și Natalia Intotero, candidate la europarlamentare, să demisioneze înaintea începerii campaniei electorale.

„Rovana Plumb și Natalia Intotero… Nu sunt de acord să meargă în campanie fiind în Guvern. Deci, înainte de a începe oficial campania electorală, cele două colege trebuie să își prezinte oficial campania electorală… CEx, când se va întruni, va discuta despre stadiul pregătirii campaniei pentru europarlamentare. Am finalizat deja întâlnirile cu județele, au înțeles toți colegii ce au de făcut. Doar le-am adus aminte că au făcut lucrurile astea”, a declarat liderul social-democrat la Călărași.

Liviu Dragnea afirma, pe 25 martie, la finalul CEx al PSD unde a fost validată lista candidaților la europarlamentare, că ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb și ministrul pentru românii de pretutindeni Natalia Intotero, ambele candidate la europarlamentare, nu ar mai trebui să rămână în Guvern până pe 26 mai când au loc alegerile europene.

PSD are pe listă 43 de candidați la europarlamentare. Partidul deschide lista cu Rovana Plumb, urmată de jurnalista Carmen Avram și senatorul PSD Claudiu Manda.

Alți social-democrați care completează lista candidaților sunt: Cristian Terheș, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru, Dragoș Benea, Victor Negrescu, Andi Cristea, Natalia Intotero, Gabriela Zoană, Bianca Gavriliță, Emilian Pavel, Doina Pană, Crina Fiorela Chilat, Bălănică Mariana, Răzvan Popa, Luminița Jivan, Păvelescu Alin.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Noua cucerire a lui Arpad Paszkany rupe tăcerea. Antonela are planuri mari cu milionarul
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Unde se află prima cabană montană construită în România?