Dramă fără margini pentru o familie din Alba, chiar de Florii! Și-au pierdut fiica la patru luni de când se afla în comă după o banală anestezie

Dramă fără margini pentru o familie din Alba, chiar de Florii! Și-au pierdut fiica la patru luni de când se afla în comă după o banală anestezie
Iulia Kuksar/Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 09/04/2023, 23:48

Iulia Kulcsar, o tânără de 25 de ani din Alba, care se afla în comă de aproape patru luni la secția ATI din Alba Iulia, după o operație de rutină la spitalul din Cugir, a încetat din viață chiar în duminica Floriilor.

Soțul tinerei a anunțat astăzi îndurerat decesul tinerei, care a încetat din viață în urma unui stop cardio-respirator, în spitalul din Alba Iulia, după ce a stat în comă timp de aproape patru luni.

Potrivit acestuia, tânăra a fost programată, în decembrie 2022, pentru o intervenţie laparoscopică sugerată de medicul ei ginecolog de la spitalul din Cugir, a cărui pacientă era de un an şi jumătate.

„Totul a început într-o zi de decembrie, mai exact pe 11, când soția mea a fost internată la Spitalul Orășenesc Cugir, pentru efectuarea unei intervenții laparoscopice sugerate de către doctorul ginecolog. Pregătirea pentru intervenția propriu-zisă a durat câteva zile, mai exact din 11.12.2022 până în data de 14.12.2022, timp în care i s-a sugerat să nu mănânce și i s-au efectuat mai multe proceduri specifice (spălături intestinale).

În data de 14.12.2022, ora 12:11 minute am schimbat ultimele cuvinte cu ea, urmând ca după aceea să intre în operație.

După multe ore de așteptare și gânduri, am fost anunțat telefonic abia la ora 18:08 minute că Iulia a fost transferată în jurul orei 15 la Spitalul Județean Alba, în stare critică, în comă profundă și insuficiență de organe multiple, cu șanse minime de supraviețuire”, spune soțul Iuliei.

Acesta a mai afirmat că intervenția propriu-zisă nu s-a mai efectuat, iar degradarea stării de sănătate a soției sale a început după injectarea doar a unei substanțe cu acțiune redusă.

„Până în acea zi, Iulia a mai suportat alte două anestezii, fără nici un fel de problemă”, mai spune soțul tinerei de doar 25 de ani. Iulia a fost transferată în stare gravă, pe secția ATI din Alba Iulia, potrivit ziare.com.

„Complicație imprevizibilă a anesteziei generale”

Conducerea spitalului din Cugir spune că o posibilă cauză pentru cele întâmplate poate fi „o complicație imprevizibilă a anesteziei generale, întâlnită rar în practica curentă”.

Potrivit reprezentaților spitalului, tânăra s-a internat în data de 11 decembrie 2022, în spitalul Orășenesc Cugir pe secția de Ginecologie, pentru un consult, preanestezic, în vederea efectuării unei investigații diagnostice laparoscopice.

În data de 13 decembrie 2022, a fost consultată de un medic specialist.

„În urma anesteziei, pacienta nu a reacționat conform așteptărilor, apoi s-a administrat medicația necesară, cu scopul de a o readuce la starea de conștiență. Nici de această dată pacienta nu a reacționat conform așteptărilor, după care i s-au administrat doze de medicamente conform literaturii de specialitate.

S-au încercat toate manevrele cunoscute de către echipa de medici fără însă a se îmbunătăți starea pacientei. La ora 14.20 a sosit un echipaj de terapie intensivă mobilă, care a transferat pacienta la Spitalul Județean Alba”, au transmis reprezentanții Spitalului Orășenesc Cugir.

Dosarul medical, confidențial față de soțSoțul tinerei a depus plângere penală și a încercat să obțină o copie după dosarul medical de la spitalul cin Cugir. După 30 de zile de așteptare, familia a primit un refuz din partea spitalului, care a motivat că în lipsa unui acord al pacientului nu pot fi oferite date confidențiale.

„Medicul curant al pacientului sau unitatea medicală în care a beneficiat de îngrijiri medicale nu are obligația legală de a dezvălui datele medicale ale pacientului, decât cu respectarea condițiilor expres și liminat de lege. (…) informațiile cu caracter confidențial pot fi furnizate numai în cazul în care pacientul își dă consimțământul explicit sau dacă legea o cere în mod expres”, se precizează în răspunsul primit de soțul femeii.

Bărbatul mai are acum doar varianta să dea în judecată unitatea sanitară sau să aștepte ca anchetatorii să solicite documentele.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Telefonul te înregistrează tot timpul. Trucul prin care scapi de supraveghere
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii