• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Drama românilor din Barcelona: Ne plimbam pe-acolo de 2-3 ori pe săptămână. Acum trăim cu teama de a nu fi următoarea victimă

Drama românilor din Barcelona: Ne plimbam pe-acolo de 2-3 ori pe săptămână. Acum trăim cu teama de a nu fi următoarea victimă
Mai multe pe gandul.info

„Exact acum câteva zile ne-am plimbat acolo, în familie. Lucrul acesta îl făceam cred că aproape la două-trei zile, ne plimbam pe acolo. (…) Dar acum e teama de a nu fi tu următoarea victimă. Atâta timp cât ai familie. (…) E un loc în care absolut toată lumea vine cu plăcere, e un loc circulat, e un loc cu suveniruri, chiar face legătura de la port. Și un punct turistic, unul foarte important. Vă dați seama că zi de zi se circula”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Florin, un român stabilit la Barcelona.

În momentul în care a avut loc atentatul, Florin se afla la mall, cu prietena sa.

„Eram la mall când am aflat și chiar vorbeam cu patronul de acolo și am zis că sigur e musulman ( atacatorul-n.r.). Și el a zis că da. Deci e clară treaba, că ei sunt setați pe asta. (…) Trebuie să faci ceva cu ei”, a mai spus bărbatul.

Diana Ianc, o româncă stabilită la Londra, a fost săptămâna trecută împreună cu soțul ei în concediu la Barcelona. S-au plimbat de mai multe ori prin zona în care a avut loc atentatul. La câteva zile după ce au revenit din vacanța au aflat, șocați, despre atac.

„Am intrat pe Facebook și mi-au apărut tot felul de newsfeed-uri. Sunt absolut șocată. Sunt șocată știind că am trecut de atâtea ori pe acolo zilele trecute și e o zonă foarte aglomerată, dar nu mi-a trecut prin cap că se poate întâmpla așa ceva. (…) Ne simțim norocoși. Lumea se duce în concediu cu ideea că se relaxează, nu îți trece așa ceva prin cap”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Diana Ianc.

Cei doi soți locuiesc în Marea Britanie, țară în care, de asemenea, au avut loc atentate. Acest lucru i-a făcut să evite unele zone, de teama de a nu deveni victime.

„Și aici în UK unde stăm noi, au mai fost atacuri, am stat cu teamă, stând și în centru. Am ocolit efectiv zonele respective, în special când știm că sunt evenimente mari ocolim zonele în care știm că ar putea să fie turiști”, a mai spus românca.

Autoritățile spaniole l-au identificat pe presupusul autor al atacului cu vehicul comis joi după-amiază în centrul orașului Barcelona, relatează presa spaniolă. Potrivit cotidianului El Pais, bărbatul care a închiriat autoutilitara folosită în atac este un islamist, Driss O. S.

Poliția catalană a confirmat că atacul cu vehicul comis joi după-amiază pe Bulevardul Rambla, în centrul orașului Barcelona, este un act terorist.

Cel puțin 13 persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite în atac, afirmă surse citate de cotidianul El Mundo.

Inchide