Drama unui pensionar din Iași. Are 11 copii mari, dar a ajuns să doarmă într-o toaletă din centrul orașului. “Nu ține la mine niciunul. Soția îmi oprește pensia. Sper să trec de iarnă”

Drama unui pensionar din Iași. Are 11 copii mari, dar a ajuns să doarmă într-o toaletă din centrul orașului. “Nu ține la mine niciunul. Soția îmi oprește pensia. Sper să trec de iarnă”
Drama unui pensionar din Iași. Are 11 copii mari, dar ajuns să doarmă într-o toaletă din centrul orașului. “Nu ține la mine niciunul. Soția îmi oprește pensia. Sper să trec de iarnă”
Publicat: 06/11/2020, 15:37
Actualizat: 06/11/2020, 16:03

Deși are 11 copii care s-au realizat de-a lungul vieții, Toader Homia, un pensionar în vârstă de 82 de ani, doarme într-o toaletă improvizată din centrul municipiului Iași. Bătrânul așteaptă, cu groază, iarna, dar este convins că va trece de anotimpul rece cu ajutorul Divinității.

Toader Homia a ajuns om al străzii de mai bine de 3 ani. De câteva zile, și-a găsit adăpost într-o toaletă de aproape doi metri lungime, dărăpănată și fără ușă, situată într-o curte din zona Târgu Cucu, de pe strada Cuza Vodă. În interior există câteva țevi vechi și puține plăci de faianță. Pe podea sunt întinse mai multe haine, care țin locul unei saltele, iar de frig încearcă să se ferească, mai ales noaptea, cu o pătură și o plapumă.

Stau aici de o săptămână. E frig, pereții sunt reci, am numai păturile astea. Mai am nevoie de una să o pun pe jos, că uite cum stau pe niște haine și cârpe. Mi-aș dori să am o cameră să stau măcar iarna, dar nu mă primește nimeni, se uită că sunt murdar. Aici, în Târgu Cucu, sunt de mult timp, ziua stau pe aici pe stradă sau în stație”, a povestit ieșeanul Toader Homia, potrivit bzi.ro.

Drama unui pensionar din Iași. “Sunt singur, nu mai am pe nimeni!”

În continuare, bătrânul își amintește că are 11 copii plecați în diverse locuri, pe care nu i-a mai văzut de mult timp. Soția nu-l mai primește în casa din satul Breazu, comuna Rediu. Ba mai mult, i-a luat și pensia.

Nu mă primește. Nevasta îmi spune ‘pleacă, pleacă’ și mă fugărește de acasă. Nu țin la mine nici femeia, nici copiii. 11 copii am, dar sunt plecați prin țară, în București, Timișoara, nu mai știu pe unde, că nu le pasă de mine. Toată pensia mi-o oprește ea, nu-mi dă un leu, nimic, ia totul și eu nu am primit de mult timp ceva. Sunt singur, nu mai am pe nimeni. O cameră nu pot să iau, îți trebuie bani ca să stai undeva, dar de unde? Am mâncare acolo, în plasă, îmi cumpăr cu bani de la oameni”, mai spune bătrânul.

Nu vrea la adăpost. “Mi-au furat mâncare, bani, mă certau…”

Ajuns într-o situație de neimaginat, Toader Homia recunoaște că s-a gândit, în repetate rânduri, să se sinucidă. Susține, însă, că Dumnezeu l-a oprit să recurgă la acest gest extrem, iar acum are speranțe că va reuși să depășească și această iarnă, cu ajutorul Divinității. În adăpostul de noapte refuză să meargă pentru că acolo i se furau banii și mâncarea.

Dumnezeu e mare. Mă ajută să trec de iarnă. Vreau să scap odată de viața asta, m-am gândit de multe ori, dar îmi fac cruce, mă învelesc și adorm. Am fost la adăpost, dar nu vreau să stau acolo, că e foarte rău. Mi-au furat mâncare, bani, mă certau… nu vreau să aud. A doua zi nu mai găseam nimic. Merg aici în Târgu Cucu ziua și cu banii de la oameni îmi iau mâncare, seara vin aici. E frig, se face noapte repede, nu știu cât mai este până la Paște, când o să fie ziua mai mare și mai cald”, a mai povestit bătrânul.

Reacția reprezentanților Adăpostului de noapte C.A. Rosetti Iași

A ajuns la adăpost pe data de 5 februarie 2020 și am aflat numele părinților, că are domiciliul în localitatea Breazu, comuna Rediu, numărul 167 A și că are 11 copii despre care nu știm alte informații. Deși i-am pus la dispoziție un loc în adăpost, a menționat că nu dorește găzduire. Angajații nu au putut afla mai multe date despre situația lui din cauza dificultăților de comunicare”, au declarat reprezentanții Adăpostului de noapte C.A. Rosetti Iași.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Românii trebuie să raporteze. Statul vrea să știe tot
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Cristian Șofron, unul dintre copiii-fenomen ai cinematografiei din România, invitat la Altceva cu Adrian Artene
×