DRUMURI BLOCATE. Un camion cu deținuți, 2 automotoare și un autobuz cu pasageri, blocate în țară din cauza viscolului

DRUMURI BLOCATE. Un camion cu deținuți, 2 automotoare și un autobuz cu pasageri, blocate în țară din cauza viscolului
Publicat: 12/12/2012, 23:02
Actualizat: 25/06/2013, 15:23

O autospecială cu 26 de deținuți, două automotoare cu zeci de persoane în ele și un camion ai cărui pasageri au fost deja evacuați sunt blocate în țară din cauza condițiile meteo nefavorabile, au anunțat reprezentanții autorităților, miercuri, la Comandamentul de iarnă de la MAI.

Ministrul Administrației și Internelor, Mircea Dușa, a convocat, miercuri seară, Comandamentul de iarnă, date fiind condițiile meteo nefavorabile din ultima perioadă.

Potrivit informărilor făcute la sediul Ministerului Administrației și Internelor (MAI), în județul Vaslui, sunt blocate, din cauza nămeților, o autospecială cu 26 de deținuți, și un autobuz ai cărui pasageri au fost preluați de persoanele însărcinate cu intervenția. Dușa a cerut ca, în cazul autospecialei cu deținuți, să fie luate măsurile necesare pentru deblocarea drumului.

Tot în Vaslui, sunt blocate mai multe drumuri județene, iar în cinci localități s-a dispus suspendarea activităților școlare.

Totodată, s-a anunțat că în Roșiorii de Vede, județul Teleorman, la aproximativ șapte kilometri de stația de cale ferată, a rămas blocat un automotor în care erau zeci de persoane. În legătură cu această situație, un oficial de la Transporturi, prezent și el la Comandament, a confirmat această informație și a arătat că vehiculul este blocat pe șine la aproximativ 7,5 kilometri de gara Roșiori. Potrivit acestuia, a fost trimisă deja, pentru recuperare, o locomotivă de mare putere, care va avea sarcina de a trage înapoi în stație acest automotor.

Ministerul Mircea Dușa a atras atenția oficialului de la Transporturi să aibă grijă de plasarea persoanelor din automotor care nu sunt din această localitate.

Același oficial de la Transportori a menționat că un alt automotor este blocat în Timișoara, dar și în cazul acesta se intervine prompt, în sensul că readucerea sa în cea mai apropiată gară se va face în mai puțin de o oră.

În același context, oficialul de la Transporturi a avertizat că automotoarele nu pot circula în condițiile meteo actuale.

În urma videoconferinței cu prefecții, Mircea Dușa a atras atenția cu privire la rezolvarea situației din județul Prahova, din punct de vedere al alimentării cu energie electrică. Ministrul a cerut deplasări în teren, joi, pentru identificarea și remedierea de urgență a problemelor din zonă.

Potrivit prefectului de Prahova, Marius Sersea, toate drumurile din județ sunt deblocate, însă există o mare problemă privind alimentarea cu energie electrică în cinci localități, între care și Valea Doftanei. Prefectul a arătat că, din cauza diminuării personalului de la Electrica, unitatea nu poate face față problemelor ce apar progresiv, pe fondul condițiile meteo nefavorabile.

Astfel, Sersea a cerut sprijin din acest punct de vedere și i-a solicitat prin videotelefon oficialului de la Electrica îmbunătățirea serviciului de comunicare și eficientizarea relației cu populația din zonă.

Un oficial al județului Botoșani a arătat, tot în timpul videoconferinței, că majoritatea drumurilor județene sunt blocate.

Prefecții care au fost chestionați de Dușa au arătat că nu există probleme majore, nu există decedați sau persoane rănite, până la acest moment, și că se intervine prompt pe toate palierele, respectiv deszpăpezire, deblocări drumuri, reparații electrice și transport medical.

Ministrul Administrației și Internelor a insistat ca, în perioada imediat următoare, să se acorde o atenție deosebită cazurilor de urgențe, respectiv persoanele care au nevoi medicale sau care se află blocate pe diferite segmente de drum.

Prezent la sediul MAI, ministrul Sănătății, Raed Arafat, a atras atenția, în mod special, să nu se efectueze transportul către spital în cazul unor persoane la care nu se impune acest lucru în mod strict.

Un oficial al județului Dâmbovița i-a cerut ministrului Dușa să analizeze problema copacilor crescuți în apropierea liniilor de mare tensiune. Acesta a arătat că marea parte a problemelor la rețeaua de electricitate sunt urmare a căderilor de copaci peste cablurile de tensiune. Astfel, oficialul dâmbovițean a cerut să fie analizată această situație împreună cu oficiali ai Romsilva și să se găsească soluții pentru protejarea liniilor electrice.

Începând de joi, în condițiile în care sunt așteptate temperaturi scăzute, ministrul Mircea Dușa a solicitat prefecților, președinților de consilii județene și celorlalte instituții reprezentate la nivelul administrației publice locale să ia toate măsurile pentru a fi asigurată presiunea gazelor și agentul termic la temperaturi normale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Dansatoarea lui Dorian Popa, motivul despărțirii dintre artist și Babs?! Tânăra face lumină în acest...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte