După 8 zile, Ghiță rămâne tot DISPĂRUT. DNA CERE ARESTAREA după ce fostul deputat nu s-a prezentat la controlul judiciar

După 8 zile, Ghiță rămâne tot DISPĂRUT.  DNA CERE ARESTAREA după ce fostul deputat nu s-a prezentat la controlul judiciar

DNA Ploiești va cere din nou arestarea lui Sebastian Ghiță, după ce Poliția va notifica instanța de judecată de încălcarea controlului judiciar de către fostul deputat, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, după ce instanța la care se judecă dosarul în care Sebastian Ghiță are control judiciar va fi notificată că fostul parlamenar nu s-a prezentat la Poliție în cursul zilei de joi, DNA va cere din nou arestarea sa.

Sebastian Ghiță era așteptat joi dimineața, la ora 10.30, la sediul Poliției din Prahova, în cadrul controlului judiciar în dosarul în care este cercetat pentru dare de mită, cumpărare de influență, spălare de bani, șantaj, folosire de informații ce nu sunt destinate publicității, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și conducererea unui vehicul fără permis. În același dosar sunt trimiși în judecată și Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești și Aurelian Constantin Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului din Ploiești, Viorel Dosaru, fost șef al IPJ Prahova, Constantin Ispas, ofițer de Poliție.

Sebastian Ghiță nu s-a prezentat la ora 10.30 la sediul Poliției din Ploiești, așa cum era programat, drept urmare, potrivit legii, polițiștii din Prahova urmează să notifice Înalta Curte de Casație și Justiție de încălcarea măsurilor preventive. Ulterior, din oficiu sau la cererea procurorului de caz, instanța poate decide schimbarea controlului judiciar cu arestarea preventivă sau arestul la domiciliu.

Articolul 215 din Codul de Procedură Penală prevede, la alin.7 că „în cazul în care, pe durata măsurii controlului judiciar, inculpatul încalcă, cu rea-credință, obligațiile care îi revin sau există suspiciunea rezonabilă că a săvârșit cu intenție o nouă infracțiune pentru care s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva sa, judecătorul de drepturi și libertăți, judecătorul de cameră preliminară sau instanța de judecată, la cererea procurorului ori din oficiu, poate dispune înlocuirea acestei măsuri”.

Pe numele lui Sebastian Ghiță poate fi emis mandat de urmărire națională abia după ce decizia instanței ar fi definitivă în cazul arestării în lipsă.

Omul de afaceri a fost căutat și în baza unui mandat de aducere emis, pe 21 decembrie, de DNA Ploiești după ce nu s-a prezentat la sediul instituției pentru audieri în dosarul „Ponta-Blair”, dosar în care și el este urmărit penal, dar în care nu are vreo măsură preventivă impusă.

Sebastian Ghiță nu s-a prezentat la momentul citării în dosarul „Ponta-Blair”, dar au mers avocații la sediul instituției, aceștia neputând oferi informații despre locul în care s-ar putea afla fostul deputat. Potrivit procedurii, pe baza mandatului de aducere emis de DNA, polițiștii l-au căutat pe Sebastian Ghiță la locuința sa din Ploiești, dar și în alte locuri pe care acesta le frecventa, însă nu l-au găsit

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Încă trei zile libere pentru bugetari, după minivacanța de 1 Mai și Paști
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii